طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز 63 درصد لوازم آرایشی موجود در بازار به شیوه قاچاق تامین می‌شود.
کد خبر: ۱۱۳۳۴۸۰

به گزارش ایسنا، «کشف90 هزار قلم لوازم آرایشی قاچاق در ایلام»، «کشف 580میلیون تومان دارو و لوازم آرایشی قاچاق در خراسان رضوی»، «کشف 14هزار قلم لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در بجنورد»... این خبرها و دهها خبر دیگر در زمینه قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی در سالهای گذشته بهکرات شنیده شده و با وجود این هنوز اقدامی موثر برای مبارزه با قاچاق این بخش صورت نگرفته است.

گذری بر بازار لوازم آرایشی کشور گویای آن است که بخش قابل توجهی از این بازار در دست کالاهای قاچاق است و مراکزی که به فروش لوازم آرایشی وارد شده از مجاری رسمی میپردازند قیمتی به مراتب بیشتر برای کالای خود اعلام میکنند. بر همین اساس حتی بسیاری از خریداران این بازار هم ترجیح میدهند برای پرداخت هزینه کمتر، از کالاهایی که به شیوه قاچاقی وارد شدهاند استفاده کنند.

در این میان مسئولان مختلف نیز بر حجم بالای قاچاق در این بخش تاکید داشته و رقمهایی بین 50 تا 70 درصد را اعلام میکنند. معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف از تامین 63 درصدی لوازم آرایشی به شکل قاچاق خبر داده و گفته که طبق برآوردهای انجام شده، قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی در سال 1395حدود 1/5 میلیارد دلار بوده که از نظر مقدار، فراوانی بالایی دارد.

در سالهای گذشته مصرف بالای لوازم آرایش در ایران بارها در مراجع بینالمللی مورد توجه قرار گرفته و حتی در برخی گزارشها از خاورمیانه به عنوان بهشت صنایع آرایشی جهان یاد شده است، اما علاوه بر مصرف بالا و محدودیتهای مختلفی که از نظر حجم و کیفیت تولیدات داخلی این بخش وجود دارد موارد دیگری نیز در قاچاق لوازم آرایشی دخیل است.

رئیس اداره بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو از جمله افرادی است که در این باره اظهار نظر کرده و معتقد است علت عرضه فرآوردههای آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق با قیمتهای پایین، کاستن از کیفیت و عدم هزینه در بحث آزمایشهای کنترل کیفیت است. اما معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف، ریشه قاچاق این بخش را برگرفته از صرفه اقتصادی بالای قاچاق لوازم آرایش میداند.

رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای آرایشی، بهداشتی و عطریات نیز معتقد است: به طور کلی اکثر افرادی که اقدام به قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی میکنند ابتدا برای دریافت مجوز مراجعه کردهاند اما به دلیل نداشتن کیفیت مناسب کالا نتوانستهاند مجوز بگیرند.

البته بیشک بحث تعرفههای گمرکی نیز تاثیر بسیاری در رسمی شدن واردات دارد.حال در شرایطی که به تائید مسئولان مختلف حداقل نیمی از کالاهای این بخش به شیوه قاچاق وارد شده و ممکن است مشکلات متعددی برای سلامت مردم ایجاد کنند،نمایندگان مجلس مصوبهای مبنی بر لزوم افزایش 10 درصدی عوارض گمرکی این بخش تصویب کردهاند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها