یک کارشناس اقتصاد حوزه محیط‌زیست با بیان اینکه از درخت کهور به عنوان سرطان محیط‌زیست یاد می‌شود، گفت: این درخت که اکنون خاورمیانه را تهدید می‌کند، کاشت آن در ایران مانند تجویز سم به جای دارو است.
کد خبر: ۱۱۲۸۹۱۸

به گزارش تسنیم، در سالهای اخیر برای مقابله با خشکسالی در نواحی جنوبی کشور، طرحهای مختلفی به اجرا درآمده است از جمله درختانی از گونههای مختلف در مناطق بیابانی به صورت یکپارچه کاشت شده است.

یکی از گونههایی که طی این سالها برای کاشت در مناطق بیابانی پیشنهاد و کاشته شده درخت «کهور» است که البته گونه‌‌ای غیر بومی برای کشورمان محسوب میشود.

ظاهراً کاشت درختان کهور با توجه به غیربومی بودن این درخت، عوارض و ضایعات محیط زیستی مختلفی را به همراه داشته است از جمله به تخریب خاک، شور شدن خاک، از بین رفتن گونههای بومی در مجاورت درختان کهور، کاهش سطح آبهای زیر زمینی به دلیل رشد بیش از 80 متری ریشه این درخت در عمق خاک و ... اشاره کرد.

چرا کاشت درخت «کهور» برای طبیعت و انسان خطرناک است ؟

این کارشناس اقتصاد حوزه محیط زیست با انتقاد از سیاستهای زیست محیطی و سد سازیهای بی رویه انجام شده در کشور، گفت: در مناطق مختلف آب را بسته و سد زده ایم و این رویه منجر شده که اکنون تمام دشتهای ما خشک شود؛ در این شرایط حال مجبوریم از کارون آب بکشیم تا به درختان آب برسانیم این درحالی است که از گذشته این درختان خودشان آب داشته اند.

وی تصریح کرد: حال باید دید که در مناطقی که برای آنها آب کشیده ایم، چه کاشته میشود و چرا آبیاری تحت فشار در این مناطق اجرا نمیشود؟

کاویانی گفت: در این طرحها برای کاشت یک نهال به منظور مبارزه با ریزگردها، 15 هزار تومان هزینه میشود، این در حالی است با این پول میتوان علاوه بر کشت نهال، عملیات آبیاری، مسائل زیر ساختی برای آبیاری و حتی مراقبتهای بعدی را نیز تامین کرد.

این کارشناس حوزه اقتصاد محیط زیست،با بیان اینکه کارشناسی غلط، در واقع خیانت است، اظهار داشت: چه کسی گفته است که درختی بدی کاشته شود، آب مورد نیاز آن تامین نشود و مراقبتهای بعدی برای حفظ این درختان صورت نگیرد.

وی گفت: شکی نیست مراتعی که از بین رفته است باید با کمک درختان احیاء و اصلاح شود اما اینکه با چه درختی و ابزار و تمهیداتی برای این کار انجام شود، حرف دیگری است.

کهور نمیتواند ماموریت خود را برای مقابله با ریزگردها انجام دهد

کاویانی با بیان اینکه کهور نمیتواند ماموریت خود را برای مقابله با ریزگردهای مناطق جنوبی کشور انجام دهد، اظهار داشت: این درخت شاخ و برگ لازم را ندارد؛ نمونههای از این درخت کاشته شده که با وجود گذشت یک سال از عمر آنها، هنوز نقش موثری ندارد، بلکه اثرات منفی نیز دارد.

وی افزود: کاشت درختان کهور در استان سیستان و بلوچستان خودمان نیز تبدیل به یک معظل شده اند اما دوباره عملیات کاشت 50 هزار هکتار درخت کهور (و گز) در خوزستان آغاز شده است.

کاویانی بابیان اینکه بیشترکارشناسان منابع طبیعی کشور معتقدند که کهور آمریکایی دشمن خطرناک جنوب کشور است، اظهار داشت: با یک جستجوی ساده در فضای مجازی میتوان آنها را یافت و این امر برای مسئولان پوشیده نیست.

وی گفت: این درخت به تنهایی برای از بین بردن مناطق جنوب کشور کافی است و اجازه سبز شدن سایر گونهها را نمیدهد، تا 40 سال در خاک سالم میماند و حتی بعد از آتش سوزی نیز بقایایش در خاک از بین نمیرود و منجر به فلج شدن فک و در نهایت مرگ دامی میشود که از آن تغذیه کرده است.

این کارشناس حوزه اقتصاد محیط زیست، افزود: گردههای این درخت همچنین در هوا منتشر شده و افراد را به بیماری آسم دچار میکند؛ بر اساس گزارشات موجود علت 45 درصد از آلرژی مردم امارات متحده عربی به خاطر همین درخت کهور است.

کاویانی گفت: این درخت در فهرست گونههای مهاجم اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت وجود دارد و منجربه اشغال زمینهای کشاورزی و آیش و بذر آن از طریق باد تکثیر میشود.

کاشت سرطان محیط زیست

این کارشناس اقتصاد حوزه محیط زیست با بیان اینکه از درخت کهور به عنوان سرطان محیطزیست یاد میشود، گفت: این درخت که اکنون خاورمیانه را تهدید میکند، کاشت آن در ایران مانند تجویز سم به جای دارو است.

کاویانی گفت: برای کاشت این درخت از صندوق ذخیره ارزی پول برداشته میشود که باید توجه داشت که مشاوره و اطلاعات غلط در این ارتباط داده شده است تا این طرح به این شکل اجرا شود.

درختی که کاشت آن در کشورهای حاشیه خلیج فارس جواب نداده در ایران کاشته میشود

عبد الرضا نعنا کار فعال اقتصادی حوزه زراعت چوب نیز اظهار کرد: متصدیان و مجریان دولتی محیط زیست درحال صدمه زدن به محیط زیست در جنوب کشور، ارومیه و مناطق دیگر هستند و افق خوبی برای این مناطق متصور نیستم، به طوری که به نظر میرسد این افراد به دنبال نوشاندن جام زهری به صورت قطره قطره به ملت هستند.

وی افزود: چرا باید به سمت کاشت درخت کهوری برویم که دیگران تجربه کاشت این درخت را داشته اما نتایج خوبی را به دست نیاورده اند و بعدها مجبور شدند به کل این درخت را نابود کنند.این فعال اقتصادی حوزه زراعت چوب ادامه داد: در مناطق جنوبی مانند خوزستان، زمینهای زیادی وجود دارد که بعد از جنک به حال خود رها شده است و باعث شده که مردم منطقه اکنون با ریز گردها دست و پنجه نرم کنند و ریزگردها امروز حتی تهران را نیز تهدید میکنند.

وی با اشاره به لزوم مراقبتهای بعدی از درختانی که برای مبارزه با ریزگردها کاشته میشود، تصریح کرد: از درختان باید تا زمانی که به بلوغ برسند و به سفرههای زیر زمینی دست رسی یابند، مراقبت کرد و عملیات آب رسانی برای آنها ادامه یابد.

نعنا کار با طرح این سوال که باید دید فعالیت که برای مقابله با ریزگردها انجام میشود نیاز کشور و محیط زیست ما را تامین میکند، گفت: درخت کهور، در کشوهای حاشیه خلیج فارس کاشته شده بود اما موفقیتی به دست نیارود اما امروز همین درخت در ایران نیز در حال کاشت است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها