همه آنچه درباره خوردن دسر نمی دانید!

دسر، وعده‌ای است که معمولاً درپایان یک وعده غذایی سرو می‌شود. اغلب دسرها شیرین هستند، اما گاهی مواد غذایی دیگری همچون انواع پنیر هم به عنوان دسر مصرف می‌شود. در برخی کشورها، وعده جداگانه‌ای به نام دسر وجود ندارد، بلکه همراه با غذا، مخلوطی از شیرینی‌ها یا خوراک‌های شور را سر میز می‌گذارند.
کد خبر: ۱۱۲۶۴۵۸
همه آنچه درباره خوردن دسر نمی دانید!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مدآنلاین، دسر اغلب در بسیاری از کشورها، یک وعده غذایی جداگانه تلقی می‌شود و گاهی حتی مدتی، پس از صرف غذا دسر را می‌خورند. به عنوان مثال، در اروپا هنوز دسر یعنی میوه‌ای که در آخر غذا مصرف می‌شود، گرچه اغلب در کنار آن، پودینگی از میوه یا شیرینی خمیری یا سوفله و یا تارت نیز سرو می‌نمایند و بسیاری از آمریکائی‌ها، در آخر غذا شیرینی می‌خورند و علاوه بر مجموعه دسرهای متنوع در ممالک مختلف، اقسام بستنی و کیک‌های میوه را به جای دسر نیز سرو می‌کنند. کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، پودینگ، ماست و غیره، همگی جزو دسرها هستند.

آیا خوردن دسر بعد از غذا ضرورت دارد؟

کربوهیدرات‌ها برای اکسیداسیون کامل و صحیح چربی‌ها و پروتئین‌ها ضرورت دارند. ذخیره این مواد دربدن، انرژی آماده و فوری را در موارد نیاز در دسترس قرار می ​دهد و وجود آنها در شرایط استرس زا، موجب حفظ پروتئین ​های بدن می ​شود.اما واقعیت آن است که بدن چندان احتیاجی به دسر بعد از غذا ندارد. این سوء تفاهمی بیش نیست که می‌​گویند «اگر بعد از غذاهای چرب، شیرینی ​جات بخوریم از مضرات چربی غذا کاسته می‌​شود.» این عادت یعنی مصرف شیرینی و دسر بعد از غذا، جزء ذائقه ما ایرانی‌​ها محسوب می​‌شود که البته بسیار لذت‌بخش است، اما تا امروز شواهد علمی در اینباره به دست نیامده است.

خوردن دسر بعد از غذا چاق نمی‌کند؟

این سوالی است که همیشه افراد، به ویژه مادران که مسئول تهیه و سرو غذای خانواده هستند، در پی یافتن پاسخ آن هستند. در افکار عمومی بسیار بیان می‌شود که خوردن دسر پس از غذا باعث سهولت هضم غذا می​‌شود و در این رابطه، خوردن دسرهای شیرین توصیه می​‌گردد. حداقل نیاز روزانه به قند برابر ۵ گرم به ازای هر ۱۰۰ کالری انرژی مورد نیاز بدن است. مثلا در رژیم ۳۰۰۰ کالری روزانه حداقل ۱۵۰ گرم مواد قندی ضروری است.

از سوی دیگر این مواد هضم آسان و کاملی دارند و پس از سوختن در بدن، تنها آب و دی اکسید کربن تولید می​‌کنند. البته در صورت مصرف اضافی، به جای تبدیل شدن به انرژی، به تری​گلیسیرید تبدیل می​شوند و در بدن ذخیره می​گردند و چاقی ایجاد می​کنند.

آیا دسرها بهترین منبع تأمین انرژی هستند؟

با وجود آن که نمی‌​توان گفت مواد قندی قسمت اصلی رژیم غذایی را تشکیل می​دهند، زیرا تا مدت‌ها می‌​توان بدون کربوهیدرات​ها زندگی کرد؛ اما دررژیم غذایی ما حداقل باید نیمی از انرژی روزانه از کربوهیدرات ​ها تأمین گردد. مواد قندی مهمترین منبع انرژی در تغذیه انسان می​باشد. این مواد به دلیل تحریک ترشح انسولین، به سرعت هضم شده، انرژی تولید می​کنند و با تحریک ترشح آندورفین​ها سبب شادی می‌شوند. همچنین از آنجا که مغز برای انجام فعالیت‌های خود از انرژی حاصل از مواد قندی استفاده می​کند؛ به همین جهت در زمان افطار خوردن دسرهای شیرین و مواد قندی توصیه می​شود.

دسرها بین وعده​های غذایی خورده شوند یا نه؟

توصیه می‌شود دسرها حداقل یک ساعت بعد ازغذا خورده شوند تا اثرات مفیدتری داشته باشند. البته این زمان، بسته به نوع دسری که می​خواهیم مصرف کنیم و شرایط جسمانی و وزن‌مان متفاوت است. توجه داشته باشید بهترین زمان خوردن دسرها، بین وعده​های غذایی است.

دسرهای خانگی بهتر است یا حاضری؟

بهتر است که دسرها در خانه تهیه شوند، زیرا می‌توانید میزان قند، نمک و روغن موجود در آن را کنترل کنید. مثلا یک برش ۱۰۰ گرمی کیک ۴۰۰ کالری انرژی دارد، اما بعضی کیک​‌ها مانند کیک ساده اسفنجی چون با روغن کمتری تهیه می‌شوند، مفیدترند. در ضمن، به شرطی که به فرم پخت کیک آسیبی نرسد، از انواع میوه‌ها، کشمش و مغزها هم بهره بگیرید.

اگر عادت به خوردن دسر دارید به شما چند پیشنهاد داریم:

-اول اینکه در میان دسرها، گروه میوه‌ها از بهترین‌شان هستند و توصیه می‌‌شود چند ساعت بعد از غذا خورده شوند تا اثرات مفیدتری داشته باشند.

-به علاوه، می‌‌توان بعد ازغذا ازدسرهای کم‌ کالری مانند چند عدد کشمش، یک عدد انجیر خشک، یک عدد خرما و یا حتی یک قاشق کوچک مربا استفاده کرد.

-وقتی دسرها را بعد از غذا می ‌خورید، کالری اضافی را جذب بدن می‌‌کنید، چون دسرها حتی در حالت سیری هم جذب می‌شوند.

-توجه داشته باشید بهترین زمان خوردن دسرها البته به مقدارکنترل شده، بین وعده‌های غذایی است. مثلاً درمهمانی‌‌ها که افراد تا حد اشباع شدن غذا خورده‌اند، با دیدن میز دسرهای رنگارنگ بازهم وسوسه می‌شوند. در حقیقت نوعی اشتهای اختصاصی نسبت به این دسرها وجود دارد که اگر به طور مرتب خورده شود باعث آزارمعده و اختلالات در دستگاه گوارش می‌شود.

-مساله دیگری که وجود دارد میل به جویدن غذا در هر وعده و ایجاد احساس سیری است. بودن مواد غذایی جامد مثل کشمش در این قبیل خوراکی‌‌ها،‌ حس جویدن را ارضا می‌کند، بنابراین وجود کشمش و گردو از این نظر نیز درتهیه کیک و شیرینی‌ها و انوا دسرها مورد توجه است.

-درانتها باید اضافه کنم شیرینی برای افرادی که اضافه وزن دارند یا دیابتی هستند، توصیه نمی‌شود.

-در مورد بچه‌ها نیز زیاد خوردن دسرهای شیرین مضر است، زیرا باعث خرابی دندان‌های‌شان می‌‌شود.

-به طورکلی، درمورد خوردن شیرینی‌ها و دسرها به حدی که وابسته نشوید، مصرف‌شان اشکالی ندارد.

این عادت یعنی مصرف شیرینی و دسربعد از غذا، جزو ذائقه ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود که البته بسیار لذت ‌بخش است، اما تا امروز شواهد علمی در اینباره به دست نیامده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها