امداد

آشنایی با اتاق تریاژ بیمارستان

شاید تا به حال در بخش اورژانس بیمارستان، اتاق تریاژ را دیده باشید، اما ندانید در این اتاق چه کاری انجام می‌دهند و هدف از تریاژ چیست.
کد خبر: ۱۰۹۷۱۰۳

تریاژ، روشی برای اولویت‌بندی مصدومان و بیماران است که طی آن بیماران را بر اساس شدت وخامت حال و صدمات وارده به منظور برخورداری از خدمات درمانی سطح‌بندی می‌کنند و با انتقال بیمار به بخش اورژانس تحت نظر پزشک بهترین خدمات درمانی ارائه می‌شود. در بیشتر بیمارستان‌ها در بدو ورود به بخش اورژانس، بیمار توسط یک پرستار مجرب تریاژ می‌شود.

ارائه خدمت در این واحد بویژه برای بیماران بدحالی که نیاز به اقدامات فوری درمانی دارند، بسیار حائز اهمیت است.

در واحد تریاژ سطح‌بندی بیماران به این گونه انجام می‌شود:

در سطح یک و دو بیمارانی قرار می‌گیرند که نیازمند اقدامات فوری درمانی هستند. بیماران فاقد علائم حیاتی که تنفس و نبض ندارند و نیاز به انجام احیای قلبی ـ ریوی دارند، مصدومان با خونریزی و شوک شدید، افراد دچار اغما، شکستگی لگن، ران، دنده‌ها، مهره‌ها و کسانی که سوختگی شدید درجه سه همراه با اختلالات تنفسی دارند در این سطح قرار می‌گیرند و باید بسرعت تحت نظر پزشک اورژانس قرار گیرند.

بیماران سطح سه آنهایی هستند که دارای علائم حیاتی هستند و نیاز به اقدامات فوری درمانی ندارند، اما به دلیل مشکلاتی چون خونریزی خفیف یا سوختگی‌های وسیع درجه دو باید بستری شوند.

در سطح چهار، بیمارانی قرار می‌گیرند که نیاز به کنترل علائم حیاتی ندارند و در اورژانس فقط محتاج اقدامات درمانی سرپایی همچون انجام بخیه یا سونداژ هستند.

سطح پنجم هم بیماران سرپایی هستند که اغلب به دلیل سرماخوردگی یا بیماری‌های ویروسی به درمانگاه بیمارستان ارجاع داده می‌شوند.

به طور کلی هر مصدومی که قادر به راه رفتن و بلندشدن باشد با وجود آسیب‌های وارده برای رسیدگی و انتقال آنها فوریتی وجود ندارد، اما مصدومانی که قادر به راه رفتن و صحبت‌کردن نیستند باید بسرعت وضعیت تنفسی و گردش خون آنها مورد ارزیابی قرار گیرد. سیستم تریاژ در کودکان، مشابه تریاژ در بزرگسالان است.

توجه به این نکته ضروری است، افرادی که با مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها با تاخیر از خدمات درمانی بهره‌مند می‌شوند در گروه کسانی هستند که نیازمند اقدامات فوری درمانی نیستند .

ویژگی‌های پرستاران اتاق تریاژ

پرستارانی که در بخش تریاژ فعالیت دارند باید چند سال سابقه خدمات بالینی و فعالیت در اورژانس داشته و کلاس‌های‌ آموزشی برای فعالیت در این واحد را طی کرده باشند. پرسنل بخش تریاژ باید در سنجش و ارزیابی علائم حیاتی و اولویت‌بندی بیماران سرعت عمل بالایی داشته و طی دو تا پنج‌دقیقه هر بیمار را تریاژ کنند. ضمن این که باید خوش برخورد باشند و خونسردی خود را حفظ کنند.

فاخره بهبهانی

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها