حمیدرضا رستگار،رئیس اتاق اصناف تهران، درنشست خبری که با نگاه برگزاری نمایشگاه بهاره درآستانه ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز برپا خواهد شد، اظهار کرد: اتاق اصناف، متولیان صنوف مختلف و اتحادیههای صنفی ما برای پایان سال یک برنامه ویژهای دارند و خدمات ویژهای را در نظر گرفتهاند. هدف اصلی از برگزاری و انجام این نمایشگاه که بههرحال همهساله برپا میشود، این است که بتوانیم خدمت بهتری را به جامعه هدف و مردم ارائه دهیم. برگزاری نمایشگاههای پایان سال بهصورت مستمر بوده و سعی بر این شده که در اتاق اصناف و اتحادیههای صنفی خود، کیفیت کار، دقیق بودن و نظارت بیشتر باشد.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه فروش بهاره بنا به دستور دولت و مصوباتی که در ستاد تنظیم بازار به ما ابلاغ میشود اجرایی خواهد شد و پیرو آن، امسال جلسات مختلفی را در استانداری، اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت داشتیم تا به بهترین نوع و به بهترین شکل بتوانیم این نمایشگاهها را برگزار کنیم.
رستگار تصریح کرد: ازمنظرسیاستهای کلی اتاق اصناف،براین نکته تاکیدداریم که نمایشگاههای بهاری به حمایت از تولیدکنندگان منتج و منجر شود و شاخص آن به تولید ملی و ساخت ایران کمک کند. در حقیقت اساس کار ما این است؛ اما برگزاری آن از نظر کلی اگر قرار باشد که به کوچکشدن اقتصاد ما، واحدهای صنفی ما یا رقابتی نابرابر میان آنها منجر شود، حقیقتا تمایلی به برگزاری این نمایشگاهها نداریم؛ این نمایشگاه،فرصتی برای تولیدکننده، عرضهکننده و همچنین مصرفکننده کالاهاست که بههرحال نیاز این ایام خاص است.
این عضو هیاتمدیره اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: تقارن پایان سالجاری با ماه مبارک رمضان انگیزه بیشتری را ایجاد کرده است تا از این فرصت بهرهبرداری کنیم و شرایط ویژهای فراهم آوریم. هدف ما این است کالاهایی که هم نیازهای شب عید و هم نیازهای ماه مبارک رمضان را تأمین میکنند، بهصورت مستقیم از تولید به مصرف با نرخهای مصوب و کارشناسی که توسط اتحادیههای ما تعیین میشود، در اختیار مردم قرار دهیم.
رئیس اتاق اصناف تهران ضمن اشاره به مشکلات در حوزه برگزاری نمایشگاههای مذکور تصریح کرد: متاسفانه پایان هر سال، ما با افرادی مواجه میشویم که برای این خدمت به مردم در اصطلاح کیسه دوخته و برای انجام آن حسابوکتاب کردهاند تا سود نامتعارفی از این بازار کسب کنند. اما درحقیقت سیاستگذاری اتاق اصناف و هیاترئیسه اتاق اصناف این است که کالاها و اقلام در این فرصت، با پایینترین نرخ در اختیار مردم قرار گیرد. ما اعلام کردیم که ۵ الی ۳۰درصد تخفیف، روی نرخهای مختلف کالا میخواهیم اعمال کنیم و واقعی هم باشد، اما متاسفانه فشارهایی از سوی برخی نهادهای مختلف به ما میآید و حرفهای نامربوطی میشنویم که بهدنبال برخی کسبوکارها و استفاده از این شرایط به نفع افراد خاص، شرکتهای خاص و از جاهای مختلف توصیه و سفارش میشوند.وی ادامه داد: برخی فروشندگان حاشیهای، کالای غیراستاندارد، تقلبی و خراب را به اسم ارزانفروشی به مردم میفروشند. این درواقع خسارت به مردم است. چه نهادی باید به اینها نظارت داشته باشد؟ آیا مسئول نظارت ما هستیم؟ مسئول توزیع ما هستیم یا ارگانها و سازمانهایی که اصلا هیچگونه ارتباطی به موضوع ندارند و تنها میخواهند برای خود از این دریا، ماهی صید کنند و بروند.
رستگار تأکید کرد: بنده بهصراحت اعلام میکنم و از مسئولان درخواست دارم بههیچعنوان اجازه ندهند افراد غیرمرتبط در حوزههای کسبوکار، توزیع، تولید و خدمات وارد شوند. مشکل اصلی ما در کشور این است که افرادی بدون تخصص در حوزههای مختلف دخالت میکنند، درحالیکه وزرای مربوط تلاش دارند تا مسیر قانونی طی شود و افراد صاحبنظر در این زمینه فعالیت کنند. امیدواریم این نمایشگاهی که به همت اتحادیههای صنفی و واحدهای صنفی مجاز با پروانه کسب و تولیدکنندگان برپا میشود، به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
این مقام صنفی ضمن تاکید بر اینکه نظارت و بازرسی ما بر کالاهای ارائهشده نیز حتمی و قطعی خواهد بود، گفت: بازرسان ما موظف شدهاند در این بازار، تماموقت در ساعات تعیینشده برای فعالیت نمایشگاه بهاره حضور داشته باشند. این نمایشگاه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و اتاق اصناف، از هشتم تا ۱۷ اسفندماه در پنج نقطه اصلی شهر تهران از ساعت ۱۰ صبح تا ۹ شب برپا خواهد شد. در این نمایشگاه، عرضه مواد غذایی، پوشاک، کیف و کفش، خشکبار و آجیل، شیرینی و شکلات و اقلام مرتبط با ایام ماه رمضان، ازجمله برنج، شکر، حبوبات و خرما انجام خواهد گرفت.