بردخون یکی از قطب‌های کشاورزی در جنوب استان بوشهر است که حالا با مشکلات جدی در زمینه کمبود آب روبه روست و این مشکل فعالیت های کشاورزی در این منطقه را تهدید می‌کند.
کد خبر: ۱۰۲۰۸۶۴

به گزارش مهر ، بخش بردخون بیشترین سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در شهرستان دیر را دارد و افراد زیادی در این منطقه در عرصه کشاورزی فعالیت دارند.

دو هزار و 150 هکتار از اراضی بردخون زیر کشت محصولات کشاورزی است که بیشترین میزان کشت در شهرستان دیر است و بیشتر از شهرستان های کنگان، جم و عسلویه سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است.

کمبود منابع آبی یکی از مشکلات مهم در منطقه بردخون است و امسال شاهد افزایش این مشکلات هستیم و این موضوع باعث افزایش نگرانی در بین کشاورزان شده است؛ اگر آب منطقه کاهش یابد اقتصاد این منطقه در خطر است.می‌توان با لایروبی و بازسازی سدها، احداث سدهای جدید و کاهش مصرف آب با راهکارهای عملی مانند نصب کنتور معمولی و هوشمند بر روی چاه های آب مانع از نابودی کشاورزی شد.

یک معتمد محلی گفت: با فرهنگ‌سازی و استفاده بهینه از امکانات و سرمایه‌ها و اراضی منطقه و افزایش دانش و آگاهی کشاورزان به توسعه بخش کشاورزی کمک کنیم.

حسین شهری افزود: ترویج آموخته‌های کشاورزی، تقویت سفره‌های زیرزمینی، مدیریت کاهش سطح زیرکشت، عدم تبعیض در تعیین الگوی مصرف و کشت جایگزین موجب توسعه کشاورزی بردخون می‌شود.

پرکردن چاه‌ها، چاره کار نیست

علی بردستانی فعال کشاورزی و اجتماعی گفت:بر این باوریم که آب کاهش یافته پس با مدیریت آب، جلوگیری از انتقال آب و تعیین تکلیف چاه‌های بدون پروانه مشکل را رفع کنیم اما پرکردن چاه‌ها ، چاره کار نیست.

رئیس شورای اسلامی روستای شهنیان نیز گفت: باید اشتباهات خود را بپذیریم هرچند پرکردن چاه ها قانونی اما نوع اجرای آن اشتباه بود.

حسن زارعی با بیان این که پرکردن چاه‌ها نامناسب بود، افزود: برخی افراد چند حلقه چاه مجاز دارند که مرجع صدور مجوز مشخص نیست پس نباید سابقه عملکرد خود را نادیده بگیریم.

اصلاح الگوی کشت در بردخون

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دیر نیز از برنامه‌ریزی برای اصلاح الگوی کشت در این منطقه خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر 27 میلیون مترمکعب آب در دشت بردخون برداشت می‌شود.

عیسی محمددوست با اشاره به این که اصلاح الگوی کشت می‌تواند برداشت آب در این دشت را نصف کند، ادامه داد: در شهرستان دیر دو دشت داریم که دارای وضعیت بحرانی و کمبود آب هستند.

وی ادامه داد: از راهکارهای کاهش مصرف آب می‌توان به اجرای آبیاری تحت فشار با حمایت دولت، الگوی کشت مناسب، گسترش گلخانه‌ها با مشارکت بانکها، انتخاب بذرهای مناسب و نصب کنتور هوشمند اشاره کرد.

مدیر جهاد کشاورزی دیر ادامه داد: شاید پرکردن چاه‌ها راهی باشد اما می‌توان با اقدامات فرهنگی، فکری و اعتمادسازی، آموزش و اطلاع‌رسانی از مصرف آب کاست و با 15 راهکاری که ارائه شده کشاورزان را برای کاهش مصرف ترغیب کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها