سهامداران، دلایلی را برای رونق نیافتن بورس و خواب آلودگی شرکت‌های بورس مطرح می‌کنند و برخی از آنها را از چشم نظام بانکی می‌بینند یا مسائل مربوط به نرخ سود بانکی یا جذابیت‌های قیمت ارز و مانند آن را پیش می‌کشند تا جایی که نامه‌هایی را برای مدیران ارشد نظام بانکی کشور می‌نویسند.
کد خبر: ۱۰۰۷۲۲۹

به گزارش سنا، تنها 15 روزکاری برای بورس و اوراق بهادار تا پایان سال باقی‌مانده و همه انتظارات فعالان بازار سرمایه به سال آینده و سال انتخابات ریاست جمهوری است تا شاید در آخرین ماه‌های باقیمانده از فعالیت دولت تدبیر و امید، تغییر و تحولی مثبت در بازار سرمایه کشور رخ دهد و سرمایه‌گذاران بورسی را به آینده امیدوار کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، از ابتدای سال تا چهارم اسفند جاری شاخص کل (هم­وزن) بورس تهران 5/18 درصد رشد داشته است. این در حالی است که در مدت مشابه شاخص کل (ارزش ـ وزنی) 3 درصد کاهش داشته است. در مدت مشابه شاخص فرابورس ایران نیز 6/7 درصد افزایش داشته است.

فردین آقابزرگی، تحلیلگر بازار سرمایه درباره وضعیت بازار سرمایه در روزهای پایانی سال جاری و چشم‌انداز سال 96 گفت: ابتدا به واسطه فعل و انفعالات بازار پول و رقبایی مثل اوراق بدهی، جذابیت خاصی برای بازار سهام متصور نبود، اما به مرور زمان مشخص شد که با افزایش و بالارفتن نرخ بازدهی زمان که به منزله ریسک برای این اوراق است، جذابیت‌هایی برای بازار سرمایه ایجاد شده است.

این تحلیلگر مسائل بازار سرمایه با اشاره به رفع دغدغه‌هایی که نسبت به مسائل مذکور وجود داشت، افزود: انتظارات تورمی نیز وجود داشت، به این معنا که به نظر می‌رسد، نرخ تورم واقعی و قابل لمس برای مردم بیش از نرخی است که از سوی مراجع آماری اعلام می‌شود. نرخ ارز نیز که پیش از این تا حدودی تعادل خود را از دست داده بود، نرخی منطبق با سایر بازارها دارد، بنابراین با توجه به تمام این مسائل به نظر می‌رسد که برای حفظ و نگهداشت ارزش سرمایه، بورس و اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری در آن می‌تواند بهترین راه باشد.

آقا بزرگی گفت:‌ اغلب گزارش‌ها و پیش‌بینی‌ها چشم‌اندازها را مثبت نشان می‌دهد، مثل سهام شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی که وزن مناسب‌تر و بیشتری در بورس به خود اختصاص داده‌اند و به نظر می‌رسد که وضعیت و قیمت‌های رو به کاهش و نزولی در پیش نداریم. کارشناس مسائل بورس، چشم‌اندازهای مثبت را قوت قلبی برای سرمایه‌گذاران و فعالان بورس و بازار سرمایه برشمرد و عنوان کرد: انتظار نداریم، یکباره شیبی مثبت و تند را در بازار سهام شاهد باشیم.

وی به راه‌اندازی بازار تثبیت اشاره کرد و ادامه داد: بافت این‌گونه صندوق‌ها کاملا دولتی است و ممکن است کارآیی چندانی نداشته باشند؛ با وجود این و با تمام دلایل ذکر شده، اگر اتفاق و رویداد خاصی به لحاظ اقتصادی و سیاسی رخ ندهد، می‌توان چشم‌انداز مثبتی برای بازار سرمایه کشور ترسیم کرد.

آقا بزرگی درباره نماد بانک‌ها در بورس عنوان کرد: هر صنعت و نمادی ممکن است، دستخوش تغییر و تحول شود. بازگشایی نماد بانک‌ها لزوما به معنی بر هم خوردن کل سیستم و تشکیلات در بورس نیست. مهم‌ترین مزیت بحث نقدشوندگی است و این که سهام بانک‌ها یا شرکت‌های بورسی براحتی جابه‌جا شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها