یک اورژانس واقعی
به گزارش جامجم، در محوطه بیمارستان نورافشار پارکینگی متروکه وجود داشت که حالا یک اورژانس تمام و کمال است. وزارت بهداشت و درمان به منظور ساخت سریال «پرستاران» این پارکینگ را درست مانند یک اورژانس واقعی تجهیز کرده است و بخش اعظمی از سریال در همین مکان تصویربرداری میشود.
سالنی بزرگ در طبقه همکف به اورژانس تبدیل شده است؛ اتاق معاینه، اتاق احیا یا سیپیآر و اتاق عمل اورژانس از جمله بخشهای این لوکیشن است که از همه امکانات بیمارستانی برخوردار است؛ از تخت بیمارستانی گرفته تا چراغ عمل، دستگاه ساکشن و امکانات جراحی و بیهوشی!
هر روز تعداد زیادی هنرور به بیمارستان میآیند و برخی آنها به عنوان بیمار ساعتها روی تختهای این اورژانس دراز میکشند یا همراه با پروندههای پزشکی و عکسهای رادیولوژی از این سو به آن سو میروند.
داوود هاشمی تهیهکننده سریال پرستاران معتقد است اگر حمایت و سرمایهگذاری وزارت بهداشت و درمان بخصوص معاونت اجتماعی و مشارکتهای مردمی این وزارتخانه نبود این سریال ساخته نمیشد. او هدف سریال «پرستاران» را آشنایی مردم با جامعه درمانی کشور بخصوص دشواریهای حرفه پرستاری توصیف و تاکید میکند سریال «پرستاران» در قالب داستانهایی جذاب و مبتنی بر مستندات واقعی، ضمن ایجاد سرگرمی، به افزایش آگاهیهای عمومی درباره پرستاران و کادر آموزشی کمک خواهد کرد.
بر اساس توضیحات هاشمی، اورژانس این سریال 500 متر زیربنا دارد و طوری تجهیز شده که بعد از اتمام کار ما میتواند به عنوان یک اورژانس کمکی توسط بیمارستان نورافشار مورد استفاده قرار بگیرد.
سیدحسن جعفری، جانشین تهیهکننده نیز درباره روند تولید این سریال میگوید: ساخت «پرستاران» خرداد 1394 با تحقیق و نگارش فیلمنامه توسط علیرضا افخمی و تعدادی از نویسندگان آغاز و همزمان پیش تولید آن آغاز شد و از 23 مرداد در حال فیلمبرداری است.
یک قدم مانده به واقعیت
سازندگان «پرستاران» دست به دست هم دادهاند که در این سریال، مسائل پزشکی بدرستی مطرح شود و اتفاقات به واقعیتها نزدیک باشد. به همین منظور محبوبه رابطیان که دانشآموخته رشته پرستاری است و در زمینه فیلمنامهنویسی و فیلمسازی نیز فعالیتهایی داشته، به عنوان مشاور در کنار گروه تولید قرار گرفته و اگر چه «پرستاران» صرفا یک سریال پزشکی نیست اما قرار است هر جا به موضوعات پزشکی میپردازد، دقیق و بیعیب عمل کند.
رابطیان در این باره میگوید: کار من در این سریال ایجاد پیوند بین دانش فیلمسازی و علم پزشکی است و جلوگیری از اشتباههایی است که شاید به واقعگرایی سریال لطمه وارد کند. حتی در مواردی به قدری به واقعیت نزدیک شدهایم که مثلا به صورت واقعی روی یک هنرور لوله تنفسی گذاشته شد.
یک گروه بزرگ
سریال پرستاران به صورت همزمان قصه زندگی حرفهای و خانوادگی چند پرستار را روایت میکند؛ خانواده دو سوپروایزر با نام پاکنهاد و ساجدی که به ترتیب فاطمه گودرزی و عاطفه رضوی ایفای آن را به عهده دارند و سه پرستار به نامهای سمیه با بازی لیندا کیانی، سمیرا با بازی الناز حبیبی و محبوبه با بازی فریبا نادری.
بر اساس توضیحات جعغری، سریال «پرستاران» به زندگی خانوادگی این پرستاران نیز میپردازد و همچنین به دیگر فعالان کادر درمانی مانند پزشکان نیز توجه دارد؛ از این رو در این سریال 150 بازیگر حضور دارند که حداقل 30 نفر از آنها نقشهای اصلی را ایفا میکنند. از دیگر بازیگران این سریال میتوان به امین زندگانی، مهدی صبایی، سیاوش خیرابی، صفا آقاجانی، مریم یوسف، رضا توکلی، محمد عمرانی، اشکان اشتیاق، نسرین نکیسا، ایمان باقری، شهنام شهابی، شهرام قائدی و شهرام عبدلی اشاره کرد.
یک اثر خانوادگی
علیرضا افخمی که علاوه بر نویسندگی فیلمنامه، کارگردانی چند قسمت از این سریال را به عهده داشت، برای تسریع در تولید سریال بر نگارش متمرکز شده و مدتی است شهرام شاهحسینی کارگردانی را به عهده دارد.
افخمی بر اساس مجموعه اطلاعات و خاطراتی که در تحقیقات یکساله گردآوری کرده، فیلمنامه «پرستاران» را مینویسد و معتقد است: این سریال زحمات قشر پرستار، پزشک و اساسا کادر درمانی را منعکس میکند و میکوشیم واقعیتهای این حرفه را نمایش بدهیم؛ هم مشکلات حرفهای این افراد و هم کمکاری یا اشتباههایشان یا حتی کم و کاستیهایی که با آن مواجه هستند مانند مشکلات ناشی از کمبود تجهیزات و امکانات پزشکی. این سریال نگاه یکسویه به کادر درمانی ندارد و از تمام زوایا به این حرفه نگاه کردهایم.
وی همچنین «پرستاران» را یک سریال خانوادگی میداند و تاکید میکند: قرار نیست صرفا به مسائل درمان و پزشکی بپردازیم. مضمونی را در ذهن داشتیم و برای این که این موضوع جذابیت پیدا کند، برخی موضوعات عاطفی، انسانی، اجتماعی و خانوادگی مرتبط با زندگی پرستاران و کادر درمانی را به قصهها اضافه کردیم که نتیجه دیدنی و جذاب شود.
یک چالش جذاب
شهرام شاهحسینی که سریال «هشتونیمدقیقه» چندی پیش به کارگردانی او از تلویزیون به نمایش درآمد، سریال «پرستاران» را یک سریال اپیزودیک توصیف میکند که چند شخصیت و لوکیشن ثابتی مانند اورژانس در قصهها و ماجراهای آن پیوستگی ایجاد کرده است.
شاهحسینی درباره کارگردانی سریالی که بخشی از آن توسط کارگردان دیگری ساخته شده، توضیح میدهد: در ابتدا کار من کمی سخت شد چون نباید این تفاوت از فضای کلی سریال بیرون میزد اما این هماهنگی نه پیچیده بود و نه سخت و نشدنی. ضمن این که برای من یک چالش جذاب ایجاد کرد تا بتوانم به یک نقشه مشترک با سبک آقای افخمی برسم. وی ادامه میدهد: سریال «پرستاران» شاید به لحاظ حس و حال و ریتم شبیه کارهای دیگرم باشد اما قصهای متفاوت دارد که در فضایی دیگر با آدمهای دیگر روایت میشود. مخاطب در این سریال هیجان را در ماجراها، روابط و موقعیتها تجربه خواهد کرد نه در نماها و صحنههای اکشن. این کارگردان سریال «پرستاران» را با سریالی استرالیایی که با همین نام از تلویزیون ایران به نمایش درآمده متفاوت میداند و معتقد است شاید تنها شباهت این دو سریال گرفتاری شغلی پرستاران باشد.
یک اتفاق نویدبخش
امین زندگانی در سریال «پرستاران» نقش وکیلی به نام رضا را به عهده دارد که از نیمههای قصه وارد زندگی یکی از شخصیتهای اصلی این قصه میشود. او درباره حضورش در این سریال میگوید: با توجه به گروهی که مسئولیت تولید این سریال را به عهده دارند میتوان حدس زد «پرستاران» یکی از سریالهای خوب تلویزیون باشد. قبلا از همین گروه سریال «همه چیز آنجاست» را دیدهایم که جزو سریالهای موفق بود، ضمن این که در این سریال یک نویسنده توانمند قصهها را مینویسد و همه چیز دست به دست هم داده تا مخاطب بتواند یک اثر استاندارد و حرفهای را تماشا کند.
زندگانی حضورش در این سریال را نتیجه اعتماد به گروه تولید میداند و توضیح میدهد: خودم را به نویسنده و کارگردان حرفهای سریال «پرستاران» سپردهام و با خاطری آسوده نقش رضا را ایفا کردهام.
آذر مهاجر
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند