به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس ، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در جلسه عقد تفاهمنامه همکاری بین وزارتخانههای ورزش و بهداشت در زمینه افزایش فعالیت جسمانی، توسعه ورزش همگانی و ارتقای سلامت جوانان، گفت: بیماریهای غیرواگیر که از بزرگترین چالشهای حوزه سلامت است و شرایط نسبتاً سختی در کنترل این بیماری داریم.
وی افزود: بیماریهای سرطان در کشور ما هنوز از متوسط جهانی کمتر است اما متأسفانه روند رو به رشدی دارد، بیماری دیابت بالا نیست اما 10 درصد جمعیت را تهدید میکند و در سالهای آتی مشکلساز خواهد شد. همچنین بیماریهای مزمن انسداد تنفسی و ریوی با شرایط آلودگی هوا رو به افزایش است و هم اکنون 5 درصد جمعیت ما آسم دارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: میزان مرگ مرتبط با بیماریهای غیرواگیر در نقاط مختلف کشور متفاوت است و ما باید عوامل خطر را شناسایی و کنترل کنیم. تغذیه و نبود فعالیت بدنی، مصرف الکل و دخانیات چهار عامل خطر جدی است که باید برخورد مناسبی با آنها صورت گیرد.
لاریجانی گفت: درصد فعالیت کم بدنی در سطح جهان 23.3 درصد است که این عدد در کشور ما به 30 درصد میرسد؛ هزینه منتسب به عامل خطر عدم فعالیت فیزیکی در کشور 600 میلیون دلار است که اگر فعالیت فیزیکی افزایش یابد طبیعتاً میتوان این هزینه را در جای دیگری مصرف کرد. هم اکنون علیرغم آموزشها در حوزه ورزش هنوز ورزش عمومی جایگاه خوبی ندارد.
وی اضافه کرد: کمترین فعالیت بدنی در استانهای فارس و یزد و بیشترین فعالیت بدنی در استان ایلام است. در تمامی استانها زنان نسبت به مردان فعالیت بدنی کمتری دارند. همچنین چاقی در کشور در حال افزایش است که هم اکنون در کشور 30 درصد زنان و 17 درصد مردان چاق هستند. استانهای مرکزی همچون تهران و قم نسبت به استان سیستان و بلوچستان چاقی از شیوع بالاتری برخوردار است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در همین خصوص سندی تهیه شده که اهداف متعددی دارد. کاهش مصرف نمک، کنترل فشار خون و کاهش نسبی در شیوع فعالیت بدنی کم از اهداف این سند است. هم اکنون فعالیت کم بدنی را به 20 درصد کاهش دادهایم و بر اساس این سند کمیته کشوری برای هماهنگی تشکیل شده است.
لاریجانی گفت: وزارت بهداشت با مجموعه دانشگاهها در حال انجام کار وسیعی است و یکی از فعالیتهای ما همکاری بینبخشی است. در کشور اهمیت جدی برای این سند قائل شدهاند که امیدواریم کار بزرگی که در حوزه سلامت در حال انجام است بتواند اثرگذاری خوبی داشته باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت