گزارش کلیک از همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی

همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی در آخرین روز پاییز در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی ایران با حضور کارآفرینان، استارتاپی‌ها، اهالی رسانه و سایر علاقمندان و افراد مرتبط به اکوسیستم کارآفرینی ایران برگزار شد.
کد خبر: ۹۸۲۱۸۵
گزارش کلیک از همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی

به گزارش جام جم آنلاین ، همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی در سه پنل برگزار شد، در پنل اول که «کارآفرینان، قهرمانان ملی» نام گرفته بود، مدیران مطرح‌ترین و بزرگ‌ترین استارتاپ‌های ایران حضور داشتند و به بحث و تبادل نظر پرداختند. در پنل دوم نیز مدیران و بنیانگذاران مراکز نوآوری و شتاب‌دهی به بحث و تبادل نظر پرداختند. پنل سوم هم درباره تامین مالی کسب وکارهای نوپا در ایران بود.

کارآفرینی یکی از راهکارهای اشتغالزایی

شهرام شاهکار مدیرعامل اسنپ در پنل اول هدف اصلی کارآفرینی را ارزش‌آفرینی دانست و گفت: اشتغال‌زایی تنها بخشی از نتایج کارآفرینی است. مدیرعامل اسنپ همچنین درباره تقابل کسب‌وکارهای نوپا و کسب‌و‌کارهای سنتی گفت: کسب‌و‌کارهای جدید در راستای حمایت از افراد و ایجاد کیفیت بهتر می‌توانند ارزش بسیار بیشتری نسبت به کسب‌و‌کارهای سنتی خلق کنند.

شاهکار درباره امنیت اطلاعات کاربران در کسب‌و‌کار اسنپ نیز گفت: تمام سرورهای ما در ایران میزبانی می‌شود و با وجود سرمایه‌گذران خارجی، ما طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران عمل می‌کنیم و بیشترین امنیت ممکن را از لحاظ دیتا فراهم آورده‌ایم.

مدل تجاری استارتاپ‌ها چگونه است؟

سعید محمدی بنیان‌گذار دیجی‌کالا نیز در این پنل از اشتغالزایی دیجی‌کالا برای بیش از ۲۰۰۰ نفر در کشور خبر داد و گفت:‌ کسب و کار باید از همه عناصر استفاده کند تا بقا داشته باشد و رشد کند؛ امروز بقای کسب و کار مشروط به استفاده از تکنولوژی است. برای رشد خدمات باید از تکنولوژی استفاده کرد تا به بهره‌وری رسید. بهره وری نیز لازمه ارزش آفرینی است. هر کسب و کار به میزانی که از تکنولوژی استفاده کند می‌تواند ارزش آفرین باشد.

محمدی درباره تقابل کسب‌و‌کارهای نوپا و سنتی نیز گفت: هم اکنون در دوران گذار از مرحله سنتی به مدرن هستیم به طوریکه کسب‌و‌کارهای جدید در راستای حمایت از افراد و ایجاد کیفیت بهتر می‌توانند ارزش بسیاری نسبت به کسب‌و‌کارهای سنتی خلق کنند در نتیجه بهتر است هر دو طرف برای افزایش بهره‌وری به جای تعارض یا تقابل به تعامل برسند و با کمک یکدیگر از تکنولوژی برای خدمت‌رسانی بهتر استفاده کنند حتی روش‌های جدیدتر، کامل‌تر و با کیفیت تری را به وجود بیاورند.

محمدی درباره حواشی و شایعات اخیر به وجود آمده حول کسب‌و‌کارهای نوپا نیز گفت: قضاوت بدون شناخت کامل یک کسب‌و‌کار و بدون بررسی کامل آن درست نیست. در چنین شرایطی تهمت نفوذ به کسب وکارهای نوپای موفق چیزی جز خیانت به کشور نیست. کسب‌وکارهای استارتاپی کشور، یکی از شفاف‌ترین مدل‌های تجاری را در کشور دارند، چرا باید با اخبار کذب و تهمت‌ها این فضا را مخدوش کرد؟

محمدی درپایان سخنانش درباره امنیت داده‌های کاربران در دیجی‌کالا گفت: تمامی دیتاسنترهای دیجی‌کالا در داخل کشور است و در امنیت کامل به فعالیت خود ادامه می‌دهد و نگرانی از بابت اطلاعات در دیجی‌کالا وجود ندارد. وظیفه ما محافظت از اطلاعات هموطنان ماست. در صورتی که در طرف مقابل بسیاری از دیتاها در شبکه‌های اجتماعی وجود دارند که اساسا خارج ایران است و کسی هم متعرض نیست. ما در دیجی‌کالا این تضمین را می‌دهیم که هیچ‌کدام از سرمایه‌گذاران ما هیچ‌گونه دسترسی به داده‌های حساس کاربران ما نداشته و نخواهند داشت.

کارآفرینان نیازمند فضای امن

در پنل سوم سید سعید رحمانی مدیرعامل سرآوا در پاسخ به این پرسش که چرا جریان سرمایه داخلی و سرمایه‌گذاران سنتی هنوز به بخش استارتاپ‌ها متصل نشده گفت :‌ اتفاقا ما در سرآوا جذب سرمایه را از بخش سنتی آغاز کردیم و بانک تجارت، بانک سامان و خاورمیانه از جمله آن‌ها بودند. ما این سرمایه‌ را در شرایط تحریم جذب کردیم.

رحمانی بزرگترین خلا و مانع را در این حوزه نبود امنیت خاطر دانست و ادامه داد: نبود فضای امن کسب و کار و فقدان شفافیت و نبود قانون در زمینه سرمایه‌گذاری در عرصه استارتاپ از دیگر موانع مهم کسب‌و‌کارهای نوپا هستند. وی ادامه داد: مسایل پیش آمده در شبکه‌های اجتماعی برای جامعه استارتاپی باعث مخدوش شدن فضای امن برای فعالان اکوسیستم و سرمایه‌گذاران می‌شود، وقت و تمرکز آنها را هدف می‌گیرد و برهم می‌زند.

رحمانی با اشاره به اینکه استارتاپ‌ها در مراحل اولیه رشد نیاز به جذب سرمایه ندارند و باید توسط سرمایه خود کارآفرینان رشد کنند گفت: بهترین استارتاپ‌های ایران مسیرهای اولیه رشد را با سرمایه شخصی طی کرده‌اند و در مراحل نهایی به سراغ سرمایه‌گذار آمده‌اند. وی درباره جذب سرمایه‌های خارجی از سوی شرکت پامگرنت در سرآوا نیز گفت: ما تا قبل از برجام تمرکزمان روی جذب سرمایه‌گذار داخلی بود ولی بعد از برجام ما به دلیل نیاز به جذب تجربه و دانش فنی سرمایه‌گذار خارجی جذب کردیم در شرایطی که اکثریت سهام همچنان در اختیار سهامداران ایرانی باقی مانده است.

میثاق‌نامه کارآفرینان استارتاپی

دورهمی و همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی با امضای میثاق نامه فعالان این اکوسیستم همراه بود. در این میثاق‌نامه کارآفرینان خواستار ایجاد فضای امن برای ادامه فعالیت خود شدند و خود را متعهد به حفظ امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دانستند. متن میثاق‌نامه بدین شرح است:

«جمع گرم ما در این زیست‌بوم، معنی کارآفرینی استارتاپی را تلاش شبانه روزی و جهادگونه در اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی درجهت رفع بزرگترین معضل کشور که بیکاری جوانان لایق این مرز و بوم است می‌داند و در این راستا، قدم‌های استواری در این سال‌ها برداشته است. ما تلاش های خود را در جهت ارتقای بهره‌وری بر پایه دانش و نوآوری که منجر به رشد و توسعه اقتصاد ایران اسلامی عزیزمان می‌شود دانسته و به دور از حرافی، تهمت و سیاست‌ورزی با حفظ وحدت از رقابت‌های سالم اقتصادی در فضایی شفاف استقبال می‌کنیم. از بزرگان، مسئولان و دلسوزان نظام که همیشه حامی این جوانان بی‌ادعا بوده‌اند، می‌خواهیم همچنان حامی ما باشند و موانع داخلی و تهدیدها را از مقابل رشد کسب و کارهای نوپای ملی ما که در دوران تحریم‌های ظالمانه و با اتکا به جوانان و سرمایه داخلی شکل گرفته‌اند برداشته و اطمینان خاطر داشته باشند که ما نیز با تمام وجود، خود را متعهد به استقلال و پایبند به حفظ امنیت ملی کشور عزیزمان می‌دانیم.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها