به گزارش جام جم آنلاین، یوسف رمضان، دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی در گفتگو با برنامه «غذا، سلامت، زندگی» شبکه رادیویی سلامت با اشاره به اینکه برای نگهداری مواد غذایی روش های مختلفی همچون تخمیر وجود دارد، گفت: در فرآیند تخمیر، بر خلاف سایر روش های نگهداری مواد غذایی برای طولانی مدت، تعداد میکروب ها با هدف ارتقای کیفیت مواد افزایش می یابد که البته منظور، میکروب های مفید است.
وی افزود: برای تهیه ماست با استفاده از مایه ماست که سرشار از باکتری های آغازگر است، فرآیند تخمیر انجام می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم دارویی تهران با بیان اینکه مصرف مواد لبنی برای بعضی افراد مشکلات گوارشی به همراه دارد، ادامه داد: به عنوان مثال، نژاد زرد با مصرف شیر دچار مشکل می شوند؛ به گونه ای که اگر نوزاد تا ساعات طولانی بعد از نوشیدن شیر از شیر مادر استفاده نکند، آنزیمی در بدنش از بین می رود.
رمضان در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که مصرف محصولات تخمیری لبنی ارزش افزوده غذایی بسیاری برای افرادی که نمی توانند شیر را به راحتی مصرف کنند، به همراه دارد.
این دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی افزود: با تبدیل شیر به ماست، پروتئین ها دچار تغییر می شوند و برخی از قندهای موجود در شیر به اسید لاکتیک در ماست تبدیل شده اند.
وی تاکید کرد: ضمن اینکه PH شیر خنثی است،؛ اما ماست PH پایین دارد و بنابراین احتمال رشد میکروب های بیماری زا در ماست کمتر است؛ اما این به معنای عدم فاسد شدن این محصول لبنی نیست.
رمضان با تاکید بر این که دریافت کلسیم با مصرف قندهای ساده تر ارتباط مستقیم دارد، گفت: پروبیوتیک به معنای «برای زندگی» است. با افزایش باکتری های مفید در دستگاه گوارش، قطعا بدن سالم تری خواهیم داشت.
وی همچنین خاطرنشان کرد: به محصولاتی پروبیوتیک اطلاق می شود که مقدار باکتری های مفید در میلی لیتر برابر با میلیون در لحظه مصرف باشد و در روده جایگزین شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت