چگونه دنیای دیجیتال خود را پاکسازی کنیم؟

بسیاری از کاربران ممکن است هفته‌ای یک مرتبه، ماهی یک مرتبه یا حتی در بدترین شرایط سالی یک مرتبه اتاق یا کمد خود را مرتب کنند. ما از پدران و مادرانمان یاد گرفته‌ایم محیط زندگی خود را تمیز کنیم، وسایل اضافه را که سالم هستند و به آنها نیاز نداریم به نیازمندان ببخشیم و لوازمی را که بی‌مصرف شده‌اند و برای هیچ‌کس سودمند نیست، دور بیندازیم.
کد خبر: ۹۵۷۱۶۷
چگونه دنیای دیجیتال خود را پاکسازی کنیم؟

به گزارش جام جم آنلاین ، با بهره‌مندی از این آموزش‌ها همواره محیط زندگی خود را مرتب و منظم نگه داشته و از زندگی و کار در محیطی تمیز لذت می‌بریم و احساس آرامش می‌کنیم.

متاسفانه این لذت در دنیای واقعی تا زمانی است که از رایانه یا دستگاه‌های هوشمند استفاده نکنیم، چراکه در زمان پدران و مادران ما اطلاعات به این شکل وجود نداشته و دنیای دیجیتال در این حد و اندازه نبوده تا آنها بتوانند آموزش‌های لازم برای مرتب نگه‌داشتن اطلاعات‌مان در دنیای دیجیتال را نیز به ما بیاموزند. در نتیجه زندگی دیجیتال ما مملو از شلوغی‌ها و به‌هم ریختگی‌هایی است که به دلیل رعایت نکردن نظم و ترتیب و پاکسازی‌های دوره‌ای فقط با مشاهده آن ممکن است استرس بگیریم یا تمرکزمان را از دست بدهیم.

اگر می‌خواهید با روش‌های پاکسازی زندگی دیجیتال آشنا شوید تا بتوانید علاوه بر دنیای واقعی به اطلاعات مجازی خود نیز نظم بیشتری بدهید، آستین‌ها را بالا بزنید!

برنامه‌ها

برخی کاربران علاقه خاصی به نصب نرم‌افزارهای متعدد در رایانه و دستگاه‌های هوشمند دارند و برخی دیگر نیز ممکن است برای انجام کارها در بازه‌های زمانی مختلف، نرم‌افزارهایی را روی رایانه یا دستگاه هوشمند خود نصب کنند. نصب متعدد نرم‌افزارها روی دستگاه نیز با گذشت زمان موجب می‌شود حجم زیادی از برنامه‌های مختلف روی دستگاه نصب شوند که علاوه بر اشغال فضای ذخیره‌سازی، تداخل نرم‌افزاری و بروز مشکلات در سیستم‌عامل را نیز به‌ همراه دارد.

بخش دیگری از پاکسازی زندگی دیجیتال به همین نرم‌افزارها مربوط می‌شود که برای اجرای آن باید در دستگاه هوشمند یا در رایانه خود به بخش مدیریت نرم‌افزارها مراجعه کرده و هر نرم‌افزاری را که اسم ناآشنایی دارد یا مدت‌ها از آن استفاده نکرده‌اید، حذف کنید. در حذف این برنامه‌ها اصلا نگران نباشید، چراکه در صورت نیاز می‌توانید دوباره نیز آنها را نصب کنید و مطمئن باشید برنامه‌ای که اسمش را به خاطر نمی‌آورید یا بیش از شش ماه است از آن استفاده نکرده‌اید، ممکن است تا شش ماه دیگر نیز استفاده نشود!

میز کار

دسکتاپ یا همان میزکار در رایانه برخی کاربران، همچون کمدهای لباسی است که برای پیدا کردن یک لباس باید تمام لباس‌های موجود در آن را زیر و رو کنید. دلیل طراحی محیطی با عنوان دسکتاپ این بوده که کاربر بتواند اطلاعات دم دستی خود را به‌صورت موقت روی آن قرار دهد تا بسرعت به آنها دسترسی داشته باشد.

متاسفانه این میز کار برای برخی کاربران به انباری تشبیه شده و جای سوزن انداختن هم در آن وجود ندارد. اگر شما نیز جزو همین کاربران هستید و شلوغی دسکتاپ موجب شده اطلاعات دم دستی خود را نیز در آن پیدا نکنید و حتی فضایی برای قرار دادن این اطلاعات روی دسکتاپ در اختیار نداشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم همین حالا برای مرتب کردن و پاکسازی آن اقدام کنید.

اولین اقدام برای پاکسازی میز کار نیز مراجعه به مسیر دسکتاپ توسط ابزار فایل اکسپلورر یا فایندر است. سپس حالت نمایش را روی گزینه List یا Thumbnail قرار داده و با مشاهده و بررسی زمان تاریخ ایجاد فایل‌ها، آخرین زمان دسترسی به فایل، مشاهده پیش‌نمایش فایل و... گزینه‌هایی را که برایتان سودی ندارند، دور بیندازید و گزینه‌هایی را که احتمال می‌دهید ممکن است به آنها نیاز داشته باشید، به یک پوشه مجزا منتقل کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای هر سال یک پوشه مجزا ایجاد کرده و فایل‌های مرتبط با آن سال را در پوشه مربوط به خودش قرار دهید. به‌این‌ترتیب نهایتا ممکن است ده پوشه روی میزکار شما قرار گیرد و این عمل موجب می‌شود با داشتن میز کار مرتب و تمیز از به‌کارگیری رایانه و مشاهده تصویر زمینه دسکتاپ لذت ببرید.

ایمیل

باور کنید نگارنده این مطلب نیز در این مورد بخصوص جزو همان کاربران شلخته‌ای به‌شمار می‌رود که با هر بار مراجعه به صندوق پستی الکترونیکش استرس سر تا پایش را فرامی‌گیرد، چراکه بیش از صدها ایمیل در آن وجود دارد و تنها راه دسترسی به هریک از ایمیل‌ها نیز استفاده از فرم جست‌وجوست!

اگر شما نیز با ورود به سرویس مدیریت ایمیل‌های خود چنین حس مشابهی را دارید و به‌دنبال روشی برای رهایی از این استرس هستید، راهکاری مشابه با پاکسازی میز کار را به شما پیشنهاد می‌کنیم، چراکه مطمئنا نمی‌توان تمام ایمیل‌ها را تک به تک بررسی کرد یا به گزینه‌هایی که بی‌پاسخ مانده‌اند، پاسخ داد.

بهترین روش برای پاکسازی و مرتب‌ کردن ایمیل‌ها استفاده از آرشیوهای سالانه است. برای انجام این کار با استفاده از امکانات موجود در سرویس ایمیل خود، پوشه‌هایی را با عنوان سال‌های مختلف ایجاد کرده و در ادامه با استفاده از فرم جست‌وجو یا قابلیت‌های پیمایشی موجود، ایمیل‌های مربوط به هر سال را فیلتر کنید. سپس این ایمیل‌های فیلتر شده را به پوشه مربوط به همان سال انتقال دهید تا صندوق ورودی ایمیل‌ها (Inbox) به‌طور کامل تخلیه شود.

حالا صفحه اصلی سرویس ایمیل شما نیز مرتب و پاکسازی شده و می‌توانید با آرامش ایمیل‌های جدید را مدیریت کنید. البته این نکته نیز فراموش نشود که هیچ ایمیلی حذف نشده و هر زمان که به آرشیو ایمیل‌های قبلی خود نیاز داشته باشید می‌توانید با استفاده از همان فرم جست‌وجو آنها را پیدا کنید. همچنین در صورتی‌که حجم ایمیل شما پر شود نیز می‌توانید پوشه مربوط به قدیمی‌ترین سال را حذف کنید. (در صورتی‌که ایمیل مهم یا خاطره‌انگیزی در آن پوشه ذخیره نشده باشد)

عکس‌های موبایلی

دستگاه‌های هوشمند همچون تلفن همراه و تبلت بخش اعظمی از زندگی دیجیتال کاربران را به خود اختصاص می‌دهد و یکی از جالب‌ترین امکاناتی که این دستگاه‌های هوشمند برای کاربران فراهم می‌کند، عکسبرداری و فیلمبرداری از لحظات مختلف است. اگر شما نیز جزو کاربران علاقه‌مند سلفی، ثبت عکس‌ها و فیلم‌های خاطره‌انگیز یا شکار لحظه‌ها باشید، مطمئنا دستگاه هوشمندتان از انواع عکس و فیلم که بزودی حافظه آن را اشغال می‌کنند، پر شده است. مرتب‌ کردن و پاکسازی عکس‌های ذخیره شده در دستگاه هوشمند از جمله کارهایی است که برای نظم بخشیدن به زندگی دیجیتال خود باید به انجام برسانید، البته منظورمان از پاک کردن در این بخش، حذف کردن و از دست دادن عکس‌ها و فیلم‌ها نیست، بلکه می‌توانید عکس‌ها و فیلم‌های ذخیره شده در دستگاه هوشمندتان را به رایانه انتقال دهید یا با استفاده از اپلیکیشن‌های سرویس‌های ذخیره‌ساز ابری، یک کپی از آنها را در سرویس‌های ابری ذخیره کرده و پس از آن فایل‌های موجود روی دستگاه هوشمندتان را حذف کنید.

با انجام این کار در صورت بروز حوادث احتمالی همچون گم شدن، خراب شدن یا سرقت شدن دستگاه هوشمندتان، اطلاعات خود را از دست نخواهید داد و با آزاد شدن حافظه دستگاه، فضای بیشتری برای ثبت عکس‌ها و فیلم‌های جدید و دریافت یا نصب به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل در اختیار شما قرار می‌گیرد.

تب‌های مرورگر

یکی دیگر از عادت‌های بد برخی کاربران، باز نگه‌داشتن تب‌های مرورگر برای مراجعه مجدد به سایت‌ها و دسترسی به محتوای به‌روزرسانی شده است. با انجام این کار، حافظه کش مرورگر تخلیه نمی‌شود و مانند این است که زباله‌های مختلف را روی زباله‌های قبلی انباشته کنید!

اگر شما نیز به باز گذاشتن تب‌ها برای دسترسی سریع به آنها عادت کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم همین حالا از قابلیت افزودن به علاقه‌مندی‌ها یا فهرست بوکمارک‌ها در مرورگر کمک گرفته و تمام تب‌های باز را در این فهرست‌ها ذخیره کنید. پس از انجام این کار می‌توانید تمام تب‌های باز را ببندید و حافظه‌کش مرورگر یا حتی تاریخچه آن را نیز خالی کنید. برای مراجعه به هریک از تب‌ها کافی است به فهرست بوکمارک‌ها مراجعه کنید و با کلیک روی سایت موردنظر، محتوای آن برای شما بارگذاری شود.

امیر عصاری - ضمیمه کلیک

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها