گزارشات حاکی از آن است که بانک ها پس از فوت مشتری، پرداخت سود به سپرده متوفیان را متوقف می کنند.
کد خبر: ۹۴۷۲۰۱
مرده خوری بانک ها و تضییع حقوق خانواده متوفیان؟!
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ،، برخی از بانک ها هیچ فرصتی را برای سودآوری بیشتر از دست نمی دهند و این بارهم در راستای همین تفکر به سراغ اموال اموات رفته و با بلوکه کردن حساب این متوفیان و توقف سود دهی به سپرده آنها عملا پول هایشان را به رایگان در اختیار گرفته اند؛ تا در شرایطی که سود سپرده های بانکی کاهش و درآمد این بنگاه های اقتصادی به طور چشمگیری افت کرده راه درآمدی جدید آن هم از حساب متوفیان برای این بانک ها باز شود.

گفتنی است تماس های مردم و در پی آن پیگیری میدانی خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهر تاییدی بر این ادعا بود که بانک ها پس از فوت مشتریان ضمن اینکه حساب مذکور را مسدود کرده، سوددهی به آن را نیز برخلاف قوانین متوقف می کنند تا روند انحصار وراثت طی شود؛ البته با بررسی روند انحصار وراثت و پیچ و خم های آن در می یابیم که حتی با فرض اندک بودن پرونده های مطروحه در شعبه مورد نظر دادگاه، این امر دستکم شش ماه به طول خواهد انجامید؛ اما اتفاقی که در این بازه زمانی می افتد فعالیت بانک با پول متوفی و در نهایت پرداخت اصل پول بدون ریالی سود به ورثه است.

مرده خوری بانک ها و تضییع حقوق خانواده متوفیان
تخلف آشکار بانک
محمد ربیع زاده، کارشناس مسائل پولی و بانکی در این خصوص به خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: این سپرده ها مانند سایر دارایی ها متوفی متعلق به وراث است، بلوکه کردن حساب امری قانونی است اما توقف رویه پرداخت سود به مبلغ اصلی سپرده، تخلف آشکار بانک است.
وی یادآور شد: سپرده نیز به مانند سایر دارایی ها است، کما اینکه اگر شخص مورد نظر قبل از فوت ملک خود را اجاره داده باشد، مستاجر باید پس از فوت مالک، اجاره بهای ملک استیجاری را تمام و کمال بپردازد.
اظهار نظر های متفاوت
کوروش پرویزیان رییس کانون بانک های خصوصی کشور نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان،دررابطه با بلوکه شدن حساب متوفی و همچنین توقف سوددهی به حساب مورد نظر اظهار داشت:بانک ها همواره بر اساس قرارداد عمل خواهند کرد و در صورت بروز هر اتفافی، بانک طبق همان قرارداد عمل خواهد کرد.
وی تاکید کرد: هرگونه تغییری در قرارداد خلاف قوانین شبکه بانکی است کما اینکه تا کنون نیز بانک ها هیچگونه تغییری در وضع قرارداد ها و توافقات امضا شده اعمال نکرده اند.
همچنین علی دیواندری رییس پژوهشکده پولی و بانکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بخشنامه های کنونی ، گفت: شفافیت بخشنامه های موجود تکلیف بانک و مشتری مشخص کرده است؛در زمان افتتاح حساب و تکمیل فرم از مشتری امضا گرفته می شود تا بانک در زمان حیات وکالت داشته باشد و در زمان فوت نیز وصایت اموال مشتری را داشته باشد.
پرویزیان در خصوص وضعیت سپرده متوفی در بازه زمانی فوت تا انحصار ورثه اظهار داشت: در طول این شش ماه اگر دوران سپرده مشتری بلند مدت باشد،سود سپرده بلند مدت و اگر مدت زمان سپرده کوتاه باشد، سود سپرده کوتاه مدت به حساب متوفی تعلق می گیرد.
اظهارات متفاوت مدیران ارشد بانک ها در خصوص وضعیت سپرده های متوفی نشان می دهد که نظارت دقیقی بر چگونگی این فعالیت ها صورت نمی پذیرد.
مرده خوری بانک ها و تضییع حقوق خانواده متوفیان؟!
با کنار هم گذاشتن زنجیره این اتفاقات بازهم متوجه مفقود شدن حلقه معروف قانون می شویم که عامل اصلی بروز همین تخلفات ریز و درشت است، خلاءهای قانونی گسترده در سطح شبکه بانکی و از سوی دیگری بی توجهی نهاد های نظارتی بویژه بانک مرکزی سبب بروز مشکلات برای مردم و از بین رفتن حق و حقوق شهروندی آن ها می شود.
از این رو در سال پایانی دولت یازهم این خواسته روا است که به مشکلات و تخلفات شبکه بانکی رسیدگی شود در غیر اینصورت دود این بی توجهی ها در چشم مردمی می رود که با وجود تحمل همه مشکلات اقتصادی و اجتماعی به دولت اعتماد کرده اند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲۰
علی تهرانی
-
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
باسلام:مخصوصا بانكهای خصوصی رحم به صغیر وكبیر نمیكنند.شما شكل وشمایل بانكهای دهه شصت را با بانكهای دهه 90 مقایسه بفرمائید اونوقت خودتان قضاوت كنید.دررابطه با مطالب بالا هم واگذارشان میكنم به خدای خودشان .حالا شما تصور بفرمائید كه یك فرد حساب كلان پس انداز كرده باشه چه مبلغ ورقمی میشه اون سود بانكی؟؟!!!با حساب سرانگشتی اگر كسی 1 میلیارد تومن پس انداز با نرخ 15درصد میشود 150000000ملیون تومن ضربدر حداقل 7 ماه میشود 1میلیارد و50 ملیون تومن كه اصل پول را با سودش خودش به صاحب عزا ورثه واونهم با هزار منت برمیگردانند.اونوقت اون یك میلیارد اولیه كجا میره؟؟؟!!!!دقیقا تو جیب اعضای هیت مدیره تحت عنوان فیشهای نجومی.
نوذر
-
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
ریاضیاتت كمی ضعیف است جناب.....سود یكسال یك میلیارد تومن میشود 150 ملیون تومن. و هرماه حدود12/5ملیون سودش میشود و پس از 7 ماه حدودا 87/5 ملیون میشود كه به جیب مبارك بانك جان میرود و صاحبان بانك با این پولها میتوانند تا آنجا كه دلشان میخواهد چلوكباب نوش جان كنند.
ایرانی
-
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
سلام. سود یك میلیارد تومن با نرخ 15 درصد میشه ماهی 12،500،000 تومن نه 150000000 كه برای هفت ماه می شه 87،500،000
جالب این جاست كه چند نفر هم تآییدش كردن بدون اینكه هیچ بررسی ای كنن
عبدالله
-
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
توقف پرداخت سود به سپرده هائی كه افتتاح كنندگان آنها مرحوم می شوند غیر قانونی و تخلف است.
مبلغ سپرده به محض درگذشت سپرده گذار متعلق است به وراث قانونی او و به منزله اینست كه آنها آن مبلغ را در بانك سپرده گذاری كرده اند، فلذا بانك مكلف است براساس تعرفه تعریف شده كماكان به اینگونه از سپرده ها سود محاسبه و پرداخت نماید.
شهروند
-
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
جام جم عزیز . وقتی مطلبی میذاری با كارشناسی بحث كنید كه كار عملی داده باشد نه فقط مدرك كارشناسی داشته باشد .
وقتی شخصی فوت می كند . بانك(مرده خور از نظر‌ شما) كاری به حساب مشتری ندارد تا زمانی كه كارهای انحصار وراثت انجام شود . فقط در این حین یك استعلام از دارایی انجام میشود تا حسابهای مفتوحه برای مالیات بر ارث مشخص شود . در روز موعد ورثه مراجعه می كنند با برگه انحصار . حساب بسته به حساب متوفیان واریز و از انجا به وارث پرداخت می شود . دیگه اینهمه جار و جنجال ندارد . در ضمن از الفاظ مناسب استفاده نماید . ممنون
نوذر
-
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
بانكها زنده ها را هم میخورند چه برسد به مرده!!!
نرم افزار موبایل
-
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
درهر صورت بانكها نمیخوان ارز از مملكت خارج بشه ،،، بره اون دنیا
رضا
-
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
این كار را با من هم كردند , من بخاطر اینكه در خارج از كشور زندگی میكنم دستم به جائی نرسید و بانك" ص" تمام دارایی های مادر مرحوم مرا بالا كشید و شكایت من هم بجایی نرسید.
دانشجو
-
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
با سلام در مورد این بحث جناب اقای پرویزیان دقیقا قانون را فرموده است كمی دقت شود ببیند كه چه میگویند كه قانون مدنی درست همین را گفته است بهتر است كسی كه مصاحبه كرده كمی قانون را بداند كه اقای دیواندری و اقای پرویزیان چه نكته هایی را گفته اند ما فقط كاری كه داریم فورا قضاوت میكنیم بدون اینكه از قانون اطلاعی داشته باشیم چون گفتار واصع و گویای قانون است
مجید بانكی
-
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
جام جم فك كنم با دوستای ناباب گشتی ادبیاتت خراب شده.اگه بانكا ... باشن از شما بهترن كه با شایعه پراكنی و دیگران را به جان هم انداختن ارتزاق می كنی.
كﺎﺭﻣﻨﺪ ﺑﺎﻧك
-
۰۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
ﻟﻂﻔﺎ ﺩﺭ تكثیر ﺧﺒﺮﻫﺎیﺘﺎﻥ اﺩﺏ ﺭا ﻟﺤﺎﻅ كﺮﺩﻩ.ﺩﺭﺿﻤﻦ ﺩﺭﻣﻮﺭﺩ این ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺯﻣﺎﻥ اﻓﺘﺘﺎﺡ ﺳﭙﺮﺩﻩ ﻫﻤﻪ ﻣﻮاﺭﺩ ﺫكر ﺷﺪﻩ.ﻭاﻗﻌﺎ ﺑﺮای تون ﻣﺘﺎﺳﻔﻢ
sh
-
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
جهت اطلاع خوانندگان و جام جم محترم عرض كنم كه این خبر نادرست است بانكها به محض اطلاع از فوت مشتری حساب را فقط مسدود میكنند بدلیل اینكه كسی از حساب مرحوم برداشت نكند وپس از انحصار وراثت و مراجعه وراث به بانك حساب بسته میشود و با سود و تمام و كمال وبه نسبت سهم هرورثه طبق نامه دادگاه به وراث پرداخت میگردد
ناشناس
-
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
با سلام
- نظرات حاوی مطالب كذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین كشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود0

محمود
-
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
واقعاً متاسفم برای یك رسانه كه ندانسته مطلبی رو منتشر میكنه هر چیزی در بانك قانون داره وطبق ان عمل میشه امروز هر كسی عقده ای داره سر بانكها خالی میكنه
عباس
-
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
جناب اقای دكتر دیواندری بفرمایند زمانی كه مدیرعامل بانك ملت بودند آیا اجرایش می كردند یا پس از جدایی ایشان از این بانك، دیگران باید اجرایش كنند!! (مرگ خوبه، واسه همسایه!!!)
محمد عزیزی
-
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
همیشه برایم سوال بود كه "مطبوعاتی هاهنرمندندیاسیاستمدار"اكنون به این نتیجه رسیدم كه ازدنیای هنرخیلی فاصله دارند واجازه ورودبه عالم سیاست راندارند لذادرهردومقوله خودزنی میكنند
لطفابامطالب غیر علمی ونادرست ودور ازانصاف اول خودتان وبعدبانكهاراتخریب نكنید
خداراخوش نمیاد
مهدی
-
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
لطفا از الفاظ درست استفاده نمائید.
راستگو
-
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
جوسازی و دروغ پردازی گویا از الزامات روزمره بسیاری افراد شده، بستن حساب متوفیان پس از اعلام فوت فرد توسط ورثه و در مواردی هم مراجع قانونی و براساس قانون و جهت جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی صورت می گیرد و مبلغ یك میلیون تومان از چندین سال قبل بدون تشریفات زائد جهت برگزاری مراسم متوفی به ورثه پرداخت می شود و باقی مانده مبلغ پس از انچام تشریفات قانونی و ارائه مستندات بر اساس حكم مراجع قانونی قابل پرداخت است بانك به هیچ وجه راسا و بطور یكطرفه حساب فردی را به علت فوت به تشخیص خود نمی بندد و تخلف احتمالی افراد نباید مستمسكی برای تشویش اذهان عمومی گردد.
بیسواد
-
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
۰
۰
آقای علی تهرانی متخصص امور بانكی لطف كنید بفرمایید كدام بانك در طول تاریخ ظرف7ماه به سپرده یك میلیاردی، مبلغ یك میلیارد و صد وپنجاه میلیون سود داده
خودم
-
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
پوزش می خواهم یك میلیارد و پنجاه میلیون گفته شده بود

نیازمندی ها