به گزارش جام جم آنلاین ، دانشمندان موشهای آزمایشگاهی مبتلا به عفونتهای باکتریایی و ویروسی را مورد بررسی قرار دادند. وقتی موشهای مبتلا به آنفلوآنزا ـ مثل سرماخوردگیهای ویروسی ـ تغذیه شدند، بهبود یافتند و زنده ماندند، اما تغذیه حیواناتی که از طریق باکتری مبتلا شده بودند باعث بدتر شدن بیماری و تسریع مرگ حیوان شد.
به گفته محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ییل آمریکا، موشهایی که با باکتری مسمومکننده غذا آلوده شده بودند، به طور طبیعی غذا نخوردند و در نهایت بهبود یافتند، اما مجبورکردن این موشها به غذا خوردن، باعث مرگ آنها شد.
در مقابل، موشهایی که با ویروس آنفلوآنزا آلوده شده بودند و به اجبار به آنها غذا داده شده بود، زنده ماندند و موشهایی که غذا نخوردند بر اثر ابتلا به این عفونت مردند.به گفته پژوهشگران، غذا نخوردن و کماشتهایی یک رفتار معمول در دوران بیماری است که در همه انواع حیوانات دیده میشود.
یافتهها نشان میدهد این حالت، درمورد برخی از عفونتها نقش تقویتکنندگی دارد، اما درمورد سایر عفونتها این طور نیست. تحقیقات بیشتر نشان داد این نتیجه متفاوت، به دلیل برهمکنش میان سوخت و ساز و سیستم ایمنی است.
مطالعه انجام شده نشان داد مواد غذاییای که در دوران عفونت، بدن با آنها تغذیه میشود میتوانند بر توانایی سیستم ایمنی در مقابله با پاتوژنها تاثیر بگذارد و بسته به این که عفونت ویروسی است یا باکتریایی و نیز بسته به نوع غذاهای مصرفی تاثیرات متفاوتی داشته باشند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد