به گزارش جام جم آنلاین ، روزهای اول سال میلادی با هیاهوی CES آغاز میشود، کنگره جهانی موبایل، بهار را در تسخیر خود دارد و تابستان نیز تحت تاثیر کنفرانس کامپیوتکس است، اما در روزهای منتهی به پاییز این شهر برلین و کنفرانس جهانی IFA است که از هر پدیده دیگری بیشتر مورد توجه علاقهمندان فناوری و رسانهها قرار میگیرد. رویدادی که بنا بر ادعای رسانهها این بار در ابعادی وسیعتر از قبل برگزار شده و تحولاتی مهم را در خود جای داده است.
نکته جالب در مورد ایفا این که چند سال است توجه خاصی به فناوری خانههای هوشمند و محصولات زندگی روزمره کاربران داشته و به نوعی موضوعات مورد توجه در این کنفرانس، ارتباط بسیار نزدیکی با سبک زندگی انسان پیدا کرده است. این نمایشگاه که از سال 1924 میلادی در حال برگزاری است، همه ساله فرصت مناسبی را در اختیار شرکتها و برندهای مختلف قرار میدهد تا بتوانند آخرین محصولات خود را در معرض تماشای بازدیدکنندگان قرار دهند. از همین رو در این شماره سراغ مهمترین و انقلابیترین اتفاقات این کنفرانس رفتهایم تا ببینیم فناوری چه آیندهای را برای ما رقم خواهد زد.
بازگشت لپتاپها
یکی از اتفاقات مهمی که در کنفرانس ایفا رخ داد، کنار رفتن کامل تبلتها از رقابت و ظهور دوباره لپتاپها بود. این مساله که نشاندهنده تمایل نداشتن کاربران به استفاده از تبلتهاست در نمایشگاه برلین نیز نمود داشت، اما در طرف دیگر شرکت لنوو با معرفی یکی از شاخصترین و جذابترین محصولات IFA2016 برگ جدیدی از آینده لپتاپها را رو کرد. این محصول جدید که «یوگا بوک» نام دارد یک لپتاپ هیبریدی بسیار نازک است که در دو نسخه ویندوز و اندروید عرضه خواهد شد. در قسمت کیبورد دستگاه شما با صفحه کلید فیزیکی سرو کار ندارید و به جای آن با یک ترکپد بسیار حساس که قابلیت پشتیبانی از قلم نوری را دارد، روبهرو هستید. همچنین اگر زمانی به کیبورد نیاز داشته باشید، ترکپد با روشن شدن چراغهای LED به یک صفحهکلید زیبا تبدیل میشود. این محصول از قابلیت سختافزاری چندان قوی برخوردار نیست، اما به ابزاری بسیار کارآمد برای طراحان تبدیل خواهد شد. در کنار این محصول، شرکت لنوو از نوتبوک یوگا 910 نیز رونمایی کرد که نسبت به نسلهای قبلی خود پیشرفت زیادی داشته است. این لپتاپ با ضخامت 9.6 میلیمتری، نازکترین لپتاپی است که تا به حال تولید شده است. در بخش گوشیهای هوشمند نیز به نظر میرسد تولیدکنندهها علاقه چندانی به آوردن تلفنهای همراه خود به این نمایشگاه نداشتند و آنها را برای کنفرانسهای دیگری کنار گذشتهاند، اما در این میان شرکتی مانند سونی با دو محصول اکسپریا زد و اکسپریا ایکس زد به این نمایشگاه آمده بود تا جزو معدود شرکتهایی باشد که تمرکز خود را روی گوشی همراه گذاشته است.
دیگر تلفن همراه مورد توجه در این نمایشگاه تلفن هوشمند Axon 7 mini شرکت ZTE بود که البته با توجه به اندازه 2/5 اینچیاش چندان پسوند مینی برایش مناسب نیست. با این حال این تلفن همراه توانست به دلیل سختافزار مناسب، طراحی خوب و صدای استریو بسیار قدرتمند توجه بسیاری از منتقدان را جلب کند.
محصول عجیبالخلقه شرکت موتورولا از دیگر اتفاقات موبایلی قابل توجه این نمایشگاه بود. تلفن همراه Moto Z Play که ارزانترین محصول بین گوشیهای Moto Z به حساب میآید همراه قابی رونمایی شد که امکان استفاده از لنز هاسلبلاد روی این گوشیها را محقق میکند. این تلفن همراه یک دوربین 16 مگاپیکسلی دارد، ولی هنگام استفاده از لنز هاسلبلاد شما تا ده برابر زوم اپتیکال و کیفیت تصویر فوقالعاده و امکان فوکوس دستی را در اختیار دارید.
خانههای آینده
یکی از پررونقترین بخشهای نمایشگاه ایفا محصولاتی بود که برای استفاده در خانههای هوشمند تولید شدهاند. روند ورود فناوری به خانهها به شکل آهستهای در جریان است و اتفاقات ایفای امسال نیز مهر تائیدی بر هوشمند شدن کامل خانهها در آینده میزند. Solidmation که یک شرکت آرژانتینی است برخلاف انتظار یکی از جذابترین محصولات در این عرصه را معرفی کرده بود. این محصولات که شامل دو شاخهها و کلیدهای برق هوشمند میشود تمام وسایل برقی خانه را توسط شبکه وایفای به هم متصل کرده و با استفاده از یک اپلیکیشن، مصرف آنها را به شکل چشمگیری بهینه میکنند. شرکت الجی نیز با معرفی یخچال InstaView Signature Fridge ایده هوشمندانهای را به این آشپزخانههای هوشمند اضافه کرده است. این یخچال بدون اینکه به باز کردن در و خارج شدن هوای سرد داخل آن نیاز باشد، از محتویات و زمان بهینه مصرف خوراکیها اطلاع میدهد. همچنین روی در یخچال یک صفحهنمایش قرار گرفته که میتوان روی آن برای دیگر اعضای خانه یادداشت گذاشت.
شرکت بنگ اند اولافسون که همیشه به واسطه محصولات صوتیاش شهرت دارد، این بار نیز با یک بلندگو وارد ایفا شده است. بلندگوی BeoSound یک اسپیکر سهبعدی است که براحتی با گوشی و گجتهای مختلف از جمله تلویزیونهای هوشمند ارتباط برقرار گرفته و صدای مطلوبی ایجاد میکند. البته نکته جالب در مورد این محصول این است که بدون نیاز به دستگاهی اضافه با اتصال به سرویسهای آنلاین مانند گوگل کست، اپل موزیک و اسپاتیفای امکان پخش موسیقی را بهصورت مستقل دارد.
پوشیدنیهای محبوب
در میان گجتهای پوشیدنی معرفی شده در ایفا، نسل سوم ساعتهای هوشمند شرکت سامسونگ از هر محصول دیگری بیشتر توجه کارشناسان و علاقهمندان را به خود جلب کرد. جدیدترین عضو خانواده گیر یا همان Gear S3 همراه با قابلیتهایی مانند پرداخت موبایلی، جیپیاس، التیای و... همراه شده تا شاهد یک جهش در این محصول باشیم. طراحی فیسهای فوقحرفهای و ظاهر جذاب از دیگر نقاط قوت این محصول به حساب میآید.
این محصول همچنین نسبت به نسل قبلی خود از باتری قویتری برخوردار است، اما هنوز هم چنگی به دل نمیزند. شرکت TomTom نیز از دو دستبند سلامت جدید رونمایی کرد.
اولین محصول تامتام که Touch نام دارد میتواند میزان چربی یا حجم عضلانی بدن را به کاربر نشان دهد. دو دستبند دیگر این شرکت Spark نام دارد که با استفاده از GPS فعالیتهای روزانه شما را رهگیری میکند.
فناوریهای جالب
در میان محصولات و فناوریهای عرضه شده در ایفا معمولا با پدیدههایی روبهرو میشوید که قرار دادن آنها در یک دستهبندی خاص چندان کار راحتی نیست؛ ولی به این معنا نیست که بتوان براحتی از کنار نام آنها گذشت. یکی از همین فناوریهای جالب اسکنر سهبعدی Botscan است. این اسکنر میتواند با دقت بسیار بالا تقریبا هر چیزی را بهطور سهبعدی اسکن کند و با استفاده از پرینترهای سهبعدی یک مدل کوچکتر از آن را بسازد. این اسکنر بهصورت یک اتاق استوانهای طراحی شده و با استفاده از دوربینها و حسگرهای قرار گرفته در دیوارهای آن شکل سهبعدی جسم مورد نظر را ثبت میکند.
اگر به کوآدکوپترها نیز علاقه دارید باید بدانید Yuneec Breeze یک محصول جدید است که دیگر به کنترل دستی آن نیازی نیست و بهطور هوشمند میتواند در اطراف شما پرواز کرده و تصاویر را ثبت کند. تنها کافی است از طریق تلفن همراه خود برنامه پرواز را برای آن تعریف کنید. ربات اکسپریا ایجنت نیز که پیش از این در کنگره جهانی موبال در بارسلون دیده شده بود، این بار با تواناییهای بیشتری در کنار دیگر محصولات این شرکت ژاپنی قرار گرفت. اکسپریا ایجنت حالا آنقدر توانا شده که از پس کارهایی مانند آماده کردن قهوه، پاسخ به تماسهای تلفنی و جوابگویی به ایمیلها و پیامهای شخصی برمیآید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛