به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پزشکی باشگاه خبرنگاران،صحبت کردن در مورد جرم گوش کمی مشمئزکننده به نظر میرسد. اما بد نیست بدانید این ماده چندشآور همانند سایر ترشحات بدن حقایق بسیاری را در مورد سلامتی بازگو میکند.
موم، واکس، جرم یا "سرومن" گوش از ورود گرد و خاک و میکروبها به درون مجاری گوش جلوگیری میکند. از حالت و رنگ آن میتوان حدسهایی در مورد سلامتی افراد زد.
6 نشانه ظاهری موم گوش و نکات مرتبط با آن به شرح زیر است:
1.موم آبکی و متمایل به سبز
تعریق زیاد ممکن است باعث ورود عرق به درون گوش شده و حالت آبکی به موم گوش دهد. اما اگر عرق نکردهاید، حالت آبکی و متمایل به سبز موم گوش ممکن است از عفونت گوشتان خبر دهد.
2.موم چسبناک و خشک
این حالت بین افراد با نژادهای مختلف، متغیر است. تحقیقی نشان میدهد اکثر آسیاییها دارای موم گوش خشک و اغلب مردم آفریقا یا اروپا دارای موم گوش چسبنده و آبکی هستند. مطالعات ژنتیکی نشان میدهد، حالتهای متفاوت موم گوش نوعی واکنش به شرایط محیطی است که آنها را از اجدادمان به ارث بردهایم.
3.بوی تندی از گوش خارج شود
بوی تند موم گوش ممکن است از آسیب یا عفونت گوش میانی خبر دهد. این نوع عفونت موسوم به "اوتیت مدیای مزمن" (chronic otitis media) با علائمی چون بوی نامطبوع جرم گوش و سوت کشیدن و احساس گرفتگی درون گوش شناخته میشود. همچنین فرد ممکن است در حفظ تعادل خود دچار مشکل شود.
4.خروج موم از گوش قابل رویت باشد
پارگی یا عفونت پرده گوش منجر به تشکیل ضایعات پوستی روی پرده گوش میشود که "کلستئاتوم" (Cholesteatoma) نام دارد. این ضایعاتِ شبیه کیست به شکل جرم و کثیفی از گوش بیرون زده و باعث درد و گرفتگی مجرای گوش میشوند.
5.حجم موم گوش کاهش یابد
گاهی ممکن است مقدار جرم گوش بسیار کم به نظر برسد. این حالت به احتمال بسیار پایین بیماری "کراتیتیس" را نشان میدهد که به موجب آن، بافت سخت کراتیت مانع خروج موم از گوش شده و باعث درد و احساس گرفتگی در گوش میشود.
6.موم گوش در حالت پوسته پوسته
موم گوش با بالا رفتن سن و سال ممکن است حالت خشک و پوسته پوسته به خود بگیرد. اصولاً دلیل پوسته شدن موم گوش کمکاری غدههای بدن هنگام پیری است. در چنین حالتی هیچ خطری سلامتیتان را تهدید نمیکند.
منبع: Prevention.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت