بنابراین باید توجه داشته باشیم سوءتغذیه، هم در افراد فقیر و هم در افراد متمول وجود دارد. متاسفانه در کشور ما پس از گذشت نیم قرن از تاسیس دانشکده تغذیه و وجود این همه فارغالتحصیل تغذیه در کشور، هنوز فرهنگ تغذیه سالم، جایگاه خودش را پیدا نکرده است.
رژیم غذایی سالم باید متعادل و متنوع باشد تا 50 ریز مغذی بدن و سایر مواد ضروری سلولها تامین شود. اگر این اتفاق نیفتد، گرسنگی پنهان پیش میآید که بیصدا ایجاد میشود، ولی با تبعات گستردهای همراه است. این گرسنگی پنهان، عملکرد شیمیایی و فیزیولوژیکی سلولها را تغییر میدهد.
جالب است بدانید سوءتغذیه به سن و سال هم ارتباط ندارد و این مشکل میتواند از لحظه حیات تا ممات انسانها با آنها همراه باشد. متاسفانه امروزه به دلیل رواج سبک نامناسب تغذیه، آمار سوءتغذیه در ایرانیها بالاتر رفته است و این روند ناامیدکننده در سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
خیلی از ایرانیها احساس میکنند با خوردن بیشتر میتوانند با سوءتغذیه مقابله کنند و عدهای هم فقط غذاهای چرب و شیرین و خوشمزه را انتخاب میکنند، در حالی که زیاد خوردن یا خوشمزه خوردن به هیچ وجه تضمینی برای مبتلا نشدن به سوءتغذیه نیست؛ بلکه باید یاد بگیریم در سبد غذایی خانوار، مواد غذاییای را بگنجانیم که ارزش غذایی بالایی داشته باشد و نباید صرفا حجم غذا را ملاکی برای مقوی بودن آن بدانیم.
دکتر سیدضیاءالدین مظهری
متخصص تغذیه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: