تصادف همیشه برای دیگران نیست

نوروز 95 در راه است. هموطنان آماده استقبال از فصل بهار هستند.
کد خبر: ۸۹۰۳۱۲
تصادف همیشه برای دیگران نیست

مردم عزیز کشورمان پس از یک سال تلاش و کوشش، تعطیلات نوروزی را فرصتی برای دید و بازدید و صله ارحام و سفرهای زیارتی و گردشگری جهت تجدید قوا و آماده شدن برای یک سال تلاش و جدیت در سال جدید قلمداد می‌کنند.

تعطیلات نسبتا طولانی نوروز ماراتن سفرهای نوروزی را رقم می‌زند که به‌واسطه شرایط آب و هوایی و چهار فصل بودن کشور پهناور ایران در نوع خود بی نظیر است.

برقراری امنیت سفر و نظم و انضباط ترافیکی و آرامش سفر مسافران نوروزی وظیفه‌ای بس خطیر و مهم است که نیروی انتظامی همچون سنوات گذشته مفتخر است این خدمتگزاری را به همراه و با همکاری دیگر سازمان‌های مسئول و مرتبط همچون راهداری، اورژانس، هلال‌احمر، صداوسیما، آموزش و پرورش و گردشگری و امداد خودرو‌ها به انجام برساند.

توسعه زندگی ماشینی و شهرنشینی، امنیت مطلوب کشور عزیزمان و شرایط خاص امنیت منطقه‌ای نوید از رونق و افزایش سفرهای نوروز 95 می‌دهد و از آنجا که همواره بین حجم سفر و احتمال سوانح و حوادث ترافیکی ارتباط وجود دارد برای این‌که ایام نوروز مردم به شادی و شادکامی سپری شود علاوه بر انجام وظایف سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی، همکاری و مشارکت مردم نیز با رعایت قوانین و مقررات رانندگی و صبر و حوصله و گذشت در رانندگی، استراحت در زمانی که به‌خواب نیاز دارند ضروری است.

حوادث و سوانح همیشه برای دیگران نیست و باید همه مراقب باشند و رانندگی یک مسئولیت خطیر اجتماعی است.

مسئولیت حفظ جان خود، سرنشینان و دیگران را به‌عهده دارد. همراهان و سرنشینان نیز باید مراقب بوده و با راننده در رعایت مقررات همراه باشند.

رانندگان عزیز باید بدانند سفر صرفا در مقصد خلاصه نمی‌شود. بهار زیبا و مناظر طبیعی و تاریخی و فرهنگی مسیر راه نیز بخش مهمی از سفر است. برنامه‌ریزی برای سفر، زمان شروع سفر، مسیر سفر و مقصد و بازگشت به‌موقع از سفر ضروری است.

اما به‌رغم حجم انبوه سفرهای نوروزی، به‌واسطه بهره‌گیری مردم از دعای یا مقلب‌القلوب و افزایش روحیه تعاون و همکاری، نوروز همواره فرصتی بوده است.

برای افزایش مشارکت و همراهی مردم با پلیس در رعایت قوانین و مقررات رانندگی و نهادینه شدن رفتارهای قانونی که خوشبختانه به‌واسطه همراهی مردم و با همکاری صداوسیما ایام نوروز همواره شروعی برای کاهش سوانح و حوادث ترافیکی بوده است.

هر چند کشته شدن یک نفر هم آثار جبران‌ناپذیری برای خانواده و اجتماع دارد، به نحوی که در دین مقدس اسلام نیز تقریر شده است «نجات جان یک انسان همانند نجات همه مردم است» و این نشان از اهمیت موضوع جلوگیری از حوادث و سوانح ترافیکی دارد.

در سال 1384با وجود قریب به هفت میلیون خودرو تعداد کشته‌های رانندگی در کشور حدود 28 هزار نفر بود و امروز با وجود بیش از 18 میلیون خودرو تعداد کشته‌ها به حدود 16 هزار نفر و پایین‌تر از میانگین جهانی رسیده است.

در عین حال 12 هزار نفر کاهش، کار بسیار بزرگی است ولی به‌خاطر داشته باشیم 16 هزار نفر کشته سانحه رانندگی شایسته و سزاوار کشور ما نیست و جا دارد اکنون که در آستانه سال نو قرار داریم، همه دستگاه‌ها، رانندگان و سرنشینان عزم خود را جزم کنند که در سال آینده شروعی خوب و فصل نوینی در قانونمندی و حفظ سلامت و جان مردم داشته باشیم و بدانیم که جاده همواره تسلیم راننده قانونمند، صبور و با گذشت است.

سردار دکتر اسکندر مومنی - جانشین فرمانده نیروی انتظامی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
افسانه کوهنوردی ایران

گفت‌وگو با افسانه حسامی‌فرد، اولین کوهنورد زن تاریخ‌ساز ایرانی در مسیر باشگاه هشت ‌هزاری‌ها

افسانه کوهنوردی ایران

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

در گفت‌وگو با یک جامعه‌شناس، تهدیدات و فرصت‌های هوش مصنوعی برای خانواده‌های ایرانی را بررسی کرده‌ایم

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

نیازمندی ها