گزارشی از پشت صحنه «یادداشت‌های یک زن خانه‌دار»

روایتی نو از روزمرگی‌ها

40 قسمت از سریال 45 قسمتی «یادداشت‌های یک زن خانه‌دار» تصویربرداری شده و گروه تا 20 روز آینده ضبط این سریال را تمام می‌کنند. این روزها گروه سازنده این سریال در خانه شیوا و دکتر فرزاد هاتف (شقایق دهقان و امیررضا دلاوری) مشغول ضبط هستند و به گفته مدیر گروه فیلم و سریال شبکه پنج، پخش این سریال از آذر ماه از شبکه پنج آغاز خواهد شد.
کد خبر: ۸۳۲۱۱۱
روایتی نو از روزمرگی‌ها

به گزارش جام‌جم، پیش‌تولید سریال «یادداشت‌های یک زن خانه‌دار» سال 92 آغاز شد و 20 قسمت از این سریال به تهیه‌کنندگی اسماعیل عفیفه و کارگردانی مسعود کرامتی ضبط شد، اما با تغییر مدیریت و ماموریت‌های تعریف شده برای شبکه‌ چهار ادامه تولید این سریال به تعویق افتاد و از خرداد امسال تصویربرداری 25 قسمت باقی‌مانده آغاز شد. تا به امروز گروه 40 قسمت سریال را ضبط کرده‌اند و بزودی تصویربرداری این اثر تمام می‌شود. این سریال قرار است از شبکه پنج پخش شود.

تجربیات وبلاگ‌نویسی

یادداشت‌های یک زن خانه‌دار مجموعه‌ای اپیزودیک است که موضوع آن برخورد صحیح با مسائل روزمره زندگی است. این سریال روایتگر یک زن خانه‌دار به نام شیواست که روان‌شناسی خوانده و به دلیل نداشتن سرمایه کافی برای تاسیس کلینیک با استفاده از مهارت‌هایش تصمیم می‌گیرد، یک سایت برای خودش راه‌اندازی کند و اتفاقات زندگی روزمره خود و اطرافیانش را در آن بنویسد و این تجربیات را با خوانندگان وبلاگش که در مورد نوشته‌های او نظر می‌دهند، در میان بگذارد‌.

امیرعباس پیام، حامد افضلی، رویا خسرونجدی، سولماز مرتضی‌وند، پریناز لطف‌اللهی و نسیم عرب‌امیری نویسندگان قسمت‌های مختلف این مجموعه هستند. با هماهنگی تهیه‌کننده،‌ در یکی از روزها مهمان خانه شیوا و دکتر فرزاد می‌شویم که در یکی از کوچه‌های مرزداران قرار دارد. خانه شیوا و دیگر اهالی در یک ساختمان تقریبا قدیمی است. عکس‌های خانوادگی در واحد طبقه یک نشان می‌دهد که خانه شیواست. وسایل خانه خیلی ساده است و رنگ‌ آبی و سبز دیوار بیش از هر چیزی خودنمایی می‌کند.

مسعود کرامتی، کارگردان همراه دیگر عوامل پشت صحنه در گوشه‌ای نشسته و مشغول بررسی سکانسی است که می‌خواهد ضبط کند. او از تدارکات می‌خواهد تغییری در مبلمان خانه بدهند. بعد از آماده شدن صحنه بازیگران سر جایشان قرار می‌گیرند. شقایق دهقان در نقش شیوا، فلامک جنیدی در نقش عمه و مونا غمخوار در نقش شادی خواهر شیوا روی یک مبل نشسته‌اند و روبه‌روی آنها علی هاشمی در نقش شهرام است. یکی از دستیاران‌لباس روسری دهقان را مرتب می‌کند و دستیار چهره پردازی هم با قلمویی که در دست دارد گریم فلامک جنیدی را ترمیم می‌کند.

شقایق دهقان:

برایم نقش جدی یا طنز فرق نمی‌کند، بلکه آنچه اهمیت دارد این است که نقش حرفی برای گفتن داشته باشد

بعد از سه، دو، یک گفتن از سوی کارگردان ضبط این سکانس آغاز می‌شود. شهرام خطاب به عمه، شیوا و شادی می‌گوید نمی‌‌دانم چرا آدم بدشانسی هستم. من که اینقدر مهربان، فداکار و ... هستم، چرا هیچ‌کس حاضر نمی‌شود با من ازدواج کند و ... در حالی که سه نفر روبه‌روی شهرام با بهت به او نگاه می‌کنند، کارگردان کات می‌دهد و ضبط این صحنه تمام می‌شود.

محمدرضا اصلی، دستیار کارگردان درباره وضعیت تولید سریال به جام‌جم می‌گوید: در حال حاضر پنج قسمت از تولید سریال یادداشت‌های یک زن خانه‌دار باقی مانده و فکر می‌کنم تا 20 روز آینده ضبط تمام شود. همزمان تدوین و صداگذاری هم انجام می‌شود. بعد از توقف کار چند بازیگر به کار اضافه شدند. می‌توان گفت این سریال یک کار آپارتمانی است که چند خانواده در این ساختمان زندگی می‌کنند و هر کدام ماجراهای خودشان را دارند.

دهقان و تجربه خانه‌دار بودن

شقایق دهقان نقش اصلی این سریال را به عهده دارد. او در پاسخ به این سوال که آیا نقش اول بودن و قصه زنانه سریال او را برای بازی ترغیب کرده، به جام‌جم می‌گوید: برایم فرقی نمی‌کند نقشم اول یا دوم، طنز یا جدی باشد؛ بلکه دوست دارم نقش حرفی برای گفتن داشته باشد، فیلمنامه خیلی خوب نوشته شود و شخصیت‌پردازی‌ها درست باشد. نمی‌توانم بگویم قصه زنانه این سریال مرا برای بازی ترغیب کرد. اگر نگاهی به گذشته تا به الان داشته باشیم، متوجه خواهیم شد ما سریال‌های زیادی همچون پاییز صحرا، نرگس، گذر از رنج‌ها، تنهایی لیلا و ... با محوریت زن داشتیم. وی ادامه می‌دهد: در این سریال نقش شیوا یک زن خانه‌دار را بازی می‌کنم که دو بچه دارد و داستان‌های ساده‌ای برایش اتفاق می‌افتد. راستش همین سادگی مرا برای بازی جذب کرد. می‌توانم در یک جمله بگویم که شخصیت شیوا خیلی واقعی و نزدیک به خودم است. من هم مثل شیوا متاهل و مادر هستم. همین نزدیک بودن به شخصیت کمک زیادی به بازی من کرده است. در برخی سریال‌ها شاهد اتفاقات عجیب و غریب و روابط پیچیده هستیم، اما سریال یادداشت‌های یک زن خانه‌دار ساده و عین زندگی است.

فرناز رهنما:

نقشم در این سریال تک‌بعدی نیست و شیطنت‌های خاصی دارد که شخصیت را بامزه کرده است

این بازیگر در پاسخ به این سوال که آیاآماده نبودن فیلمنامه قبل از تولید این سریال تمرکز شما را هنگام بازی کم نکرده توضیح می‌دهد: نه تنها تمرکز من، بلکه تمرکز همه کم می‌شود، اما مقصر گروه نیست؛ چون خیلی دیر به نویسنده سفارش داده شده و دیگر این روزها آماده نبودن فیلمنامه رایج شده است.

دهقان که تا به حال با مسعود کرامتی در کسوت کارگردان کار نکرده، همکاری با او را یک تجربه لذتبخش می داند و عنوان می کند: آقای کرامتی صرفا یک نویسنده و کارگردان خوب نیست، بلکه بازیگردان خوبی هم است و من در طول تصویربرداری این سریال جزئیاتی از او یاد گرفتم که در این سال‌ها بلد نبودم. به نظرم جزئیات به قوام نقش کمک می‌کند و کرامتی در این باره خیلی کمک کرده است.

وسوسه نام کارگردان

فرناز رهنما از دیگر بازیگران این سریال است که با سریال ساختمان پزشکان بیشتر شناخته شد. او سریال «مامور بدرقه» را با اسماعیل عفیفه کار کرده بود و بعد از سال‌ها این دومین همکاری‌اش با این تهیه‌کننده است. وی درباره بازی در این سریال به جام‌جم می‌گوید: مطمئن هستم شنیدن نام مسعود کرامتی هر بازیگری را برای بازی وسوسه می‌کند و آقای عفیفه هم جزو تهیه‌کنندگان حرفه‌ای تلویزیون است. این بازیگر عنوان می‌کند: حضور بازیگران نقش مقابلم خیلی اهمیت دارد. با اکثر بازیگران این سریال قبلا کار کرده بودم و همه را می‌شناختم. در این سریال نقش لیلی را بازی می‌کنم و نقش همسرم را کاظم سیاحی به عهده دارد. این زوج از صداقت زیادی که دارند برای همه غیرقابل پیش‌بینی هستند و همین رفتارشان شخصیت آنها را پیچیده کرده است. وی تاکید می کند: نقشم در این سریال تک‌بعدی نیست و شیطنت‌های خاصی دارد که شخصیت را بامزه کرده است. ضمن این‌که همسران من و شیوا هم نسبت فامیلی پسرعمه و پسردایی را دارند. این زوج گاهی خرابکاری‌هایی می‌کنند و در کنارش دست به خیر دارند و دست اهالی ساختمان را می‌گیرند.

این بازیگر با اشاره به صداسازی در این سریال می‌گوید: من با صداسازی‌ و میمیک‌هایی که به صورتم دادم تلاش کردم شخصیت لیلی را برای بینندگان متفاوت از دیگر نقش‌هایم در بیاورم. حضور نقش مقابل مهم است و اگر نقش مقابل حرفه‌ای باشد، مسلما کمک بیشتری می‌کند.

قصه‌های ساده

امیررضا دلاوری در این سریال نقش همسر شیوا به نام دکتر فرزاد هاتف را بازی می‌کند. وی درباره حضورش در این سریال به جام‌‌جم گفت: مسعود کرامتی از کارگردانان قدیمی است و مسلما کار کردن با چنین فردی تجربه خوبی به همراه خواهد داشت. البته فیلمنامه سریال نوشته شده بود، اما خوشایند کارگردان نبود و به همین دلیل در طول کار تغییراتی کرد. وقتی درباره شخصیت با من صحبت شد، احساس کردم نسبت به نقش‌هایی که چند سال اخیر بازی کرده بودم، تفاوت‌هایی دارد و جای کار بیشتری برایم دارد. بینندگان با تماشای این سریال شاهد قصه‌های ساده هستند و قرار نیست چیزهای عجیب و غریب در این اثر را ببینند. با راهنمایی کارگردان هم مواردی به نقش اضافه کردیم.

فاطمه عودباشی

گروه رادیو و تلویزیون

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها