مرتضی سنندجی افزود: هم اکنون با کمک نیروهای مردمی، بسیج، سپاه، ارتش و آتش نشانی، آتش در ابیدر سنندج مهار شده است و مردم و نیروهای کمکی در حال خاموش کردن باقیمانده آتش سوزی هستند.
وی با قدردانی از گروه های مختلف مردم شهر سنندج گفت: بدون شک اگر همت و تلاش جوانان سنندجی نبود مهار آتش به این زودی ها امکانپذیر نبود.
سنندجی در مورد وسعت منطقه آتش سوزی و خسارات آن، گفت: تخمین وسعت منطقه آتش سوزی به دلیل تاریکی هوا مقدور نیست.
به دنبال آغاز آتش سوزی در اطراف پارک جنگلی ابیدر سنندج، ستاد مدیریت بحران استان کردستان تشکیل جلسه داد و استاندار کردستان در این نشست از مردم و دستگاه های دولتی خواست تمام تلاش خود را برای مهار آتش بکار ببرند.
عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان بعد از این جلسه به همراه معاونان خود به منطقه آتش سوزی رفت از نزدیک به مدیریت مهار آتش پرداخت.
آبیدر یا ' ئاویه ر' نام کوهی است مشرف به شهر سنندج که حدود 2350 متر ارتفاع دارد و یکی از تفرجگاه های اصلی مردم شهر سنندج به شمار می رود.
برخی از مکان های گردشگری مشهور آن عبارت اند از کانی شفا، ماماتکه، گویزه کویر، خضر زنده (خیرزنه)، تاقه دار، امیریه، هفت آسیاب، بان شلانه، کچک(سنگ) قرآن، کانی کچک و قله آبیدر که پناهگاهی هم برای کوهنوردان درآنجا ساخته شده است.
قدردانی استاندار کردستان از مردم به خاطر مهار آتش سوزی آبیدر سنندج
استاندار کردستان از تلاش و همت خودجوش مردم شریف سنندج به ویژه جوانان ، نیروهای نظامی و انتظامی و دستگاه های اجرایی استان کردستان برای مهار آتش سوزی آبیدر تشکر و قدردانی کرد.
عبدالمحمد زاهدی در محل آتش سوزی و در ارتفاعات آبیدرتاکید کرد: با توجه به اینکه امکان انتقال و دسترسی ماشین آلات به محل آتش سوزی وجود نداشت اگر همت مردم و جوانان سنندجی نبود مهار آتش با مشکل مواجه می شد.
او گفت: با توجه به اینکه امکان تکرار آتش سوزی ها وجود دارد باید در نقاط مشرف و ارتفاعات آبیدر و همچنین کوه های مرتفع استان دیده بان هایی مستقر شوند تا در صورت بروز آتش سوزی اطلاع رسانی کرده و اقدامات لازم را انجام دهند.
استاندار کردستان به مسوولین یادآور شد که در میان قسمت های جنگلی و مکان های نزدیک به کوه آبیدر آتش بر تعریف کنند تا در مواقع بروز آتش سوزی، محل سکونت مردم و پوشش های جنگلی صدمه نبیند.
عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان به همراه معاونان و همچنین اعضای ستاد مدیریت بحران استان کردستان از ابتدای آتش سوزی در محل حضور داشت و به مدیریت مهار آتش پرداخت.
متاسفانه تعدادی اندک از شهروندان سنندجی که در خاموش کردن آتش مشارکت کرده بودند دچار مشکلات تنفسی شده اند و دیگران به آنها کمک می کنند.
وسائل نقلیه امدادی و آتش نشانی نیز در حال ترک کوه آبیدر سنندج هستند و اقشار مختلف مردم نیز با دست و صورتی سیاه و چشمانی قرمز نیز از کوه آبیدر پائین می آیند.
هم اکنون به دلیل تاریکی هوا از یک سو و حجم بالای آتش سوزی از سوی دیگر امکان تخمین سطح آتش سوزی ممکن نیست.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
آبیدر سنبل شهر سنندج است
پارسال كلی پذر پاشی كردن ولی باز سوووخت
مردم شهر سنندج كارخانه ای ندارن كه توش مشغول بشن یا تجارت خوبی ندارن
تنها چیزی كه بهش دل خوشن این آبیدره
مسئولین خواهشا خواهشا در حفظ و ارتقای آن بیشتر توجه داشته باشید
تا صبح بیدار است
و با اشكهایش
آتشی كه بر جان مادرش انداخته اند
خاموش میكند.
و از فردا باید
تا بهار سال بعد
مادرش راسیاه پوش و غم بار ببیند....
آبیدر مادر تمام سنندج است
و میدانم نفرین رسم مادران نیست
اما من مثل او بزرگ نیستم
وقتی سوختنش را میبینم
در دل از خدا میخواهم آتش به جانش بیافتد
آن كس كه به عمد آتش به جان آبیدرم انداخت.