به گفته او، بیشتر افرادی که ورزش میکنند، انرژی بیشتری مصرف میکنند اما بیشتر نیز میخورند، در نتیجه اثر ورزش کردن خنثی میشود. وسترترپ در نشریه دانشگاه ماستریخت مینویسد: فعالیتهای ورزشی نامنظم در جدول انرژی کمتأثیر یا حتی بیاثر هستند.
وسترترپ که تاکنون در این زمینه بیش از 150 مقاله علمی منتشر کرده به یافتههای خود متکی است. در یکی از این پژوهشها، او و تیمش فعالیتهای افراد غیرورزشکار که زندگی کمتحرکی داشتهاند را بررسی کردهاند.
مصرف انرژی در افرادی که ورزش کردهاند تا 25 درصد افزایش یافته و این میزان عدد بسیار مطلوبی است که به اعتقاد وسترترپ کمتر مشاهده میشود. این حد از مصرف انرژی مضاعف میتواند باعث کاهش 15 کیلویی هر یک از شرکتکنندهها در دوره زمانی مشخصی شود، اما واقعیت این است که هیچ یک از آنها وزن کم نکردند.
بنابر اطلاعات نشریه دانشگاه مذکور، شرکتکنندهها پس از شروع ورزش همان عادات غذایی سابق را داشتند و شیوه تغذیه خود را تغییر ندادند. به گفته وسترترپ این وضع ثابت میکند ما نمیدانیم چه قدر و چه چیزهایی میخوریم، در واقع ما عادات غذاییمان را ناخودآگاه انتخاب میکنیم.
تعادل انرژی بسیار مهم است
مهمترین اصل برای تناسب اندام برقراری تعادل میان انرژی جذب شده و مصرفی است. اگر انرژی تولید شده از خوراکیها بیشتر از مصرف روزانه باشد، فرد ناگزیر چاق خواهد شد. اگر تمرینهای ورزشی زیاد باشد، اما به اندازه کافی غذا مصرف نشود، تعادل انرژی منفی و در نتیجه فرد ضعیف خواهد شد. در نتیجه، آنها برای جبران این ضعف مواد خوراکی بیشتری میخورند تا اثر ورزششان خنثی شود.
آیا انسان امروزی کمتر تحرک دارد؟
وسترترپ اعتقاد ندارد که فعالیتهای جسمی انسان مدرن کمتر از اجدادش است. بنابر مطالعهای که او انجام داده، انسان امروزی کمتر از حیواناتی که اندازهشان با انسان قابل مقایسه است و در جنگل زندگی میکنند، انرژی به مصرف نمیرساند. بنابراین نباید دلیل اضافه وزن را به ساعاتی که فرد مقابل مانیتور کامپیوتر یا تلویزیون میگذراند، نسبت داد؛ بلکه ساده و اصلیترین دلیل این است که انسان امروزی بیش از حد از خوراکیهای انرژیزا استفاده میکند.
بنابراین برای دستیابی به وزن مطلوب باید انرژی کمتری از طریق خوراکیها به بدن برسد، اما از آنجا که این کار ساده نیست، پیشگیری موثرتر خواهد بود. افراد باید سعی کنند تا چاق نشوند و درباره آنچه میخورند، آگاهی داشته باشند، زیرا هیچکس به طور دقیق نمیداند با چه سرعتی از محدودههای تعیین شده و مناسبش میگذرد. پیشگیری در درجه اول اهمیت قرار دارد، زیرا به اعتقاد وسترترپ، بازگشت به وزن اولیه برای بیشتر مردم غیرممکن است.
به اعتقاد وسترترپ، نوشیدنیهای پرکالری بسیار دردسرساز هستند. او درباره این نوع نوشیدنیها میگوید: سعی کنید اصلاً به سمت این دست از نوشیدنیهای نروید، زیرا آنها مقدار بسیار زیادی کالری دارند، علاوه بر این، اشخاص مختلف خیلی سریع به این نوشیدنیها عادت میکنند. بنابراین طبق گفتههای وسترترپ، ورزش و فعالیتهای جسمی به تنهایی برای کاهش وزن کفایت نمیکنند، پس استفاده از رژیمهای غذایی متنوع و متعادل باید به عنوان مکملی مهم در کنار ورزش و فعالیتهای جسمی مد نظر قرار گیرد؛ کاهش سهم مواد قندی و چربیها به عنوان یکی از اولین اصول نیز باید به دقت در رژیمهای غذایی رعایت شود. (جام جم سرا/ سیب، ضمیمه سه شنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت