مشاغل عجیب و غریبی که شاید نامش هم به گوشتان نخورده باشد

از قالکاری دادزنی

1. قالکاری همه درباره انواع و اقسام مشاغل مرتبط با حرفه طلاسازی شنیده‌ایم و کمی درباره آنها می‌دانیم، اما تعداد انگشت‌شماری از ما هستند که درباره حرفه قالکاری یا قالگذاری شنیده باشند. چون این حرفه در واقع همان آرزویی است که بیشتر پدر و مادرها برای فرزندان خود دارند و می‌گویند: «الهی دست به خاک بزنی طلا بشه». به طور کلی قالکاری به حرفه‌ای می‌گویند که فلزات گرانبها را از دیگر مواد با ارزش کمتر جدا می‌کند، اما یکی از بخش‌های این حرفه مربوط به جدا کردن طلای زرد رنگ از گردوخاک یا فاضلاب کارگاه‌های طلاسازی است که این موضوع آن را خاص کرده است.
کد خبر: ۷۸۳۳۱۱
از قالکاری دادزنی

هرچند این کار نیازمند تجربه و البته تجهیزات مختلفی است، اما امروزه در پاتوق‌هایی مثل بازار زرگرهای تهران رقابت بسیار سنگینی برای این کار وجود دارد. به عنوان مثال تخلیه و بازیافت فاضلاب سرویس بهداشتی نزدیک بازار طلافروش‌ها یا همان مسجدشاه یکی از پررقابت‌ترین موارد برای قالکاران تهرانی است.به طوری که درفواصل مختلف برای تصفیه فاضلاب زرگرهای تهرانی مزایده برگزارمی شودوالبته این مزایده شلوغ و پرمشتری هم هست. اگرچه رقم دقیقی از درآمد این افراد نمی‌توان به دست آورد، اما آنچه مسلم است گرفتن طلا از فاضلاب بدون سودهم نیست که گاه سود خوبی هم در پی دارد.

 

2. داد زن و خط نگهدار

حالا که ایام پایانی سال از راه رسیده بدون تردید سری به مراکز خرید و بازارهای محلی خود زده‌اید، اما در نگاه اول آنچه توجه شما را به خود جلب کرده اجناس داخل فروشگاه‌ها و بساط روی زمین دستفروشان نیست، بلکه داد زدن فروشندگان و آنهایی که شما را برای بازدید از محصولات خود دعوت می‌کنند بیشتر نظرتان را به خود جلب کرده است، اما شاید هرگز با خودتان فکر نکرده‌اید که بیشتر این افراد به هیچ عنوان مالک فروشگاه یا اجناس نیستند بلکه استخدام شده‌اند تا داد و فریاد بزنند و نظر شما را به خود جلب کنند. این حرفه بیشتر در مراکز خرید، رستوران‌های بین راهی یا واقع درمراکز ییلاقی، میدان‌های میوه و تره‌بار، ترمینال‌های مسافربری و خطوط تاکسیرانی مورد استفاده هستند. به طور کلی اگر از درآمد این حرفه‌ چیزی بخواهیم به دست آوریم درخواهیم یافت تقریبا برای داد زدن یک روزه ممکن است حتی تا 80 هزار تومان نیز کاسب باشید.

 3. آدم جمع کن

بارها شده برای انجام دادن کاری پیش خودتان می‌گویید «ای کاش چند نفر برای این کار داشتیم» و به دنبال یافتن افرادی راهی کوچه و خیابان می‌شوید، اما این آوارگی تمام شده، چون هستند افرادی که برای انجام برخی امور آدم جمع می‌کنند که به آنها «آدم جمع کن» نیز گفته می‌شود.

این افراد برای جمع‌ کردن آدم در بخش‌های مختلف دارای بانک اطلاعاتی کامل و دقیق هستند که به فراخور کار می‌توانند گروهی را با سرویس ایاب و ذهاب مناسب مهیا کنند. به عنوان مثال برای پرکردن سالن همایش، مشایعت‌‌کنندگان در مراسم عزاداری یا حتی مراسم افتتاحیه می‌توان روی توانمندی آنها حساب ویژه‌ای باز کرد. آدم جمع‌کن‌ها برای هر نفری که مهیا می‌کنند با سرویس ایاب و ذهاب و هزینه خورد و خوراک در صورت لزوم تقریبا بین 30 تا 70 هزار تومان طلب می‌کنند. چون رده‌های اجتماعی کسانی ‌که به کار ‌می‌گیرند متفاوت است از این مبلغ تقریبا 30 درصد به فردی که در مراسم حاضر می‌شود پرداخته می‌شود و مابقی به جیب صاحب کار یعنی همان آدم جمع‌کن خودمان خواهد رفت.

 

4. نوبت‌گیر

ممکن است جزو آن دسته افراد و جویندگان کار باشید که دهه 60 شمسی را به خاطر نداشته باشید چون در آن دوره هنوز تجربه زندگی در این دنیا را نداشته‌اید، اما آن دسته افراد که در دهه 50 شمسی پا به عرصه وجود گذاشتند خاطرات زیادی از صف‌های طولانی سوخت، مواد غذایی یا برخی اقلام دیگر را داشته و دارند؛ آن هم به دلیل تجربه دوران جنگ تحمیلی و کارشکنی‌های غرب علیه کشورمان، اما امروزه دیگر خبری از آن صفوف طولانی برای خرید یا به دست آوردن مایحتاج زندگی نیست در حالی که باز هم صف ایستادن گاهی اوقات لازم است. به عنوان مثال برای استفاده از تخفیف سالانه یک برند خاص یا حتی برای انجام برخی امور اداری که نیازمند صبح زود بیدار شدن است. پس اگر سحرخیز نیستید و تحمل ایستادن طولانی‌مدت در صفوف را ندارید، نگران نباشید برای شما همیشه امکان راه انداختن کارتان هست. در این زمینه هزینه ایستادن در صف برای دریافت نوبت می‌تواند حتی تا 70 هزار تومان نیز باشد چون اهمیت دریافت نوبت و استفاده از آن خدمات مورد نظر برای مشتری شما بسیار بالاست بنابراین پول خوبی هم برایش می‌پردازید.

 5. مانکن زنده، عروسک زنده

شاید در نگاه اول این شغل به نظر شما غیرواقعی باشد، اما اگر کمی فکر کنید همین آخر هفته گذشته که با دوستان خود برای دورهم بودن به یکی از فست‌فودهای نزدیک محل سکونت خود رفته بودید یکی از آنها را دیده‌اید. این حرفه‌ای است که برخی به عنوان شغل دوم خود انتخاب می‌کنند تا لحظات شادی برای خود و دیگران فراهم کنند. عروسک‌های زنده معمولا در نزدیکی مراکز خرید بزرگ یا فست‌فودها بیشتر به چشم می‌خورند، اما مانکن‌های زنده بیشتر برای مراکز تجاری بزرگ یا نمایشگاه‌های پوشاک به کار خواهند آمد. درآمد این افراد بسته به زمان، مکان و البته برندی که قرار است از آنها استفاده کند خواهد بود، اما در کشورمان برای عروسک‌های زنده تقریبا از ساعتی 4 تا 9 هزار تومان و برای مانکن‌ها جلسه‌ای 150 هزار تومان به طور تقریبی پرداخت می شود، چون این افراد باید دارای شرایط ظاهری و اندامی مناسب برای جلب نظر مشتریان باشند.

عماد عزتی

ویژه نامه نوروزی جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها