بررسی انجام شده در تایوان حاکی از آن است که دود عود با بروز آسم در کودکان ارتباط دارد و نوعی ژن نیز میتواند در این ارتباط نقش داشته باشد؛ به این ترتیب که عوامل مستعدکننده ژنتیکی و استنشاق مداوم دود عود ممکن است خطر ابتلا به آسم را در کودکان افزایش دهد.
در این مطالعه آشکار شد کودکانی که والدینشان دائم از عود استفاده میکنند ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم مزمن هستند و ۶۴ درصد بیشتر امکان دارد به هنگام ورزش کردن دچار مشکلات تنفسی شوند.
در مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۳ انجام گرفته بود به خطرات ناشی از دود عود اشاره و تاکید شد که سوزاندن عود ممکن است به تشکیل آلایندههای هوا در داخل خانه منجر شده و التهاب ریه را به همراه داشته باشد.
به نقل از گلف نیوز، برخی از شرکتهای سازنده عود به منظور افزایش وزن آن از سرب استفاده میکنند که برای سلامتی خطرات جدی و شدیدی به همراه دارد. سرب مادهای سمی است که به بدن آسیب میزند و موجب التهاب اعصاب یا معلولیت، درد شکمی و مسمومیت خونی میشود.
متخصصان در توضیح مضرات تماس با سرب به طول مدت قرار گرفتن در معرض این ماده اشاره کرده و معتقدند حتی در صورتی که میزان سرب پایین هم باشد در بلندمدت به دلیل انباشته شدنش در بدن، عامل مسمومیت مزمن خواهد بود. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد