سیامک بصیری، مسئول فنی میراث فرهنگی فارس درباره حفاظت از این اثر تاریخی به تسنیم گفت: این بنا سال 1310 ثبت ملی شده است، اما متاسفانه تاکنون اقدامی برای حفظ و مرمت آن نشده است.
وی افزود: در یک سال اخیر شهرداری منطقه 7 شیراز طرح احیا و ساماندهی قصر ابونصر را به میراث فرهنگی داده است که این طرح در شورای فنی سازمان میراث در دست بررسی است.
به گفته بصیری، در این طرح دو منظرگاه مورد توجه قرار گرفته که بخشی مربوط به محوطهسازی و ایجاد خدمات زیربنایی برای گردشگران است و بخشی به تبدیل این بنا به سایت کاوش باستانشناسی میپردازد که در آن صورت ضمن راهاندازی کارگاههای کاوش و حفاری، گردشگران نیز میتوانند از نزدیک با مراحل کاوش آشنا شوند.
وی تصمیمگیری درباره ساختوسازهای اطراف این بنا را به عهده شهرداری دانست و افزود: با این حال خانههایی که در عرصه قصر قرار دارد باید تملک و تخریب شود، اما خانههای در حریم قصر نیازی به تخریب ندارند.
سعید معصومی، شهردار منطقه 7 شیراز نیز از اجرای عملیات ساماندهی و بهسازی اطراف قصر ابونصر تا شعاع 36 کیلومتری خبر داد و گفت: مرحله نخست این طرح آزادسازی راههای دسترسی به این بنای تاریخی است.
وی معتقد است در صورتی که میراث فرهنگی فارس طرح شهرداری را تصویب کند از سال 94 عملیات اجرایی برای ساماندهی قصر شروع میشود و در صورت تامین اعتبار این پروژه ظرف پنج سال به اتمام میرسد.
معصومی با بیان این که این بنای تاریخی از معدود بناهای تاریخی قبل از اسلام است، افزود: ساختوسازهای اطراف این بنا در صورتی که مشکلی برای بنا به وجود نیاورد با عنوان محله توریستی بهسازی میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد