به گزارش جام جم کلیک: امروز و طی یک کنفرانس خبری، شبکه خدمات نسل چهارم تلفن همراه (4G/LTE) ایرانسل در استان خوزستان و در شهرهای اهواز، آبادان و دزفول راهاندازی شد. همزمان با این مراسم، شبکه نسل سه ایرانسل در شهرهای اهواز، آبادان، دزفول، شوش، اندیمشک، بهبهان، گتوند، و شیبان نیز راهاندازی شده و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، شبکهی 4G در استان خوزستان، عصر روز چهارشنبه، هشتم بهمن ماه سال 93، طی مراسمی با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد ایرانسل و جمعی از اصحاب رسانه به صورت رسمی راهاندازی شد، تا این شهر علاوه بر نسل سوم تلفن همراه، تحت پوشش LTE فناوری موبایل نیز قرار بگیرد.
پس از اخذ پروانه رسمی ارتقای شبکه به نسلهای سوم و چهارم تلفن همراه و ارائه موفقیتآمیز خدمات 3G باند پهن همراه در بیش از 120 شهر کشور و در تمامی استانهای ایران توسط ایرانسل، شبکه 4G/LTE به عنوان آخرین نسل فناوری ارتباطی حال حاضر دنیا، برای نخستین بار در ایران و توسط ایرانسل در آخرین روز آبان ماه 93 در مشهد مقدس راهاندازی شد و امروز در شهرهای اهواز، آبادان، و دزفول در استان خوزستان به بهرهبرداری رسید.
قابل ذکر است با راهاندازی شبکه نسل چهارم ایرانسل، مشترکین تلفن همراه و کاربران خدمات باند پهن همراه کشور میتوانند اینترنتی با سرعت بالا را با استفاده از سیمکارتهای Usim به عنوان سیمکارتهای نسل جدید ایرانسل تجربه کنند، خدمات 4G جایگزین سایر روشهای دسترسی به اینترنت است که در صورت پوششدهی در هر نقطهای سرعت اتصال به اینترنت را تا ده ها برابر بیش تر از شبکه نسل سوم در اختیار کاربران قرار میدهد.
با استفاده از این خدمات امکان دریافت و مشاهده فایلهای ویدئویی با کیفیت HD، بازی به صورت آنلاین و بدون تاخیر زمانی، استفاده همزمان برای چند کاربر بدون کاهش کیفیت خدمات، استفاده از برنامههای کاربردی (اپلیکیشن) و محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت فوقالعاده فراهم خواهد شد.
راه اندازی 3G در هفده شهر استان خوزستان تا پایان سال
دزفولی درباره وضعیت شبکه 3G تلفن همراه ایران گفت: 80 درصد از مشترکین دیتا در مناطق تحت پوشش امکان بهرهبرداری از این شبکه را دارند و این عدد خبر از پوشش بیش از 120 شهر ایران در تمامی استانها میدهد. در همین راستا شبکهی نسل سوم امروز در شهرهای اهواز، آبادان، دزفول، شوش، اندیمشک، بهبهان، گتوند، شیبان راهاندازی شد و در شهرهای آبادان، اهواز و دزفول امکان بهرهگیری از شبکه نسل چهارم نیز فراهم شد.
دزفولی دربارهی آیندهی راه اندازی شبکهی 3G در استان خوزستان گفت : به زودی شبکهی 3G ایرانسل در سایر شهرهای استان خوزستان شامل بندر امام، بندر ماهشهر، ایذه، مسجد سلیمان، خرمشهر، امیدیه، رامهرمز، شادگان، شوشتر، حمیدیه نیز راه اندازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل افزود: تمام مراکز استانهای کشور تا پایان سال جاری تحت پوشش خدمات نسل چهارم تلفن همراه قرار خواهند گرفت و تاکنون شهرهای آبادان، اهواز، دزفول، ارومیه، بابل، تبریز، تهران، قزوین، قم، کرج، مشهد مقدس، شیراز و همدان تحت پوشش نسل چهارم تلفن همراه ایرانسل قرار گرفتهاند.
دزفولی با اشاره به اینکه ITU اعلام کرده است با استفاده از اینترنت پهن باند شش درصد صادرات شرکتهای تولیدی و ۱۰ درصد فروش شرکتهای خدماتی افزایش مییابد، افزود: باتوجه به اطلاعات ارایه شده و براساس تجارب بینالمللی، بخشی از اهداف اقتصاد مقاومتی از جمله ایجاد تحرک، پویایی و بهبود شاخصهای کلان، توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا، تکیه بر ظرفیتهای داخلی، رویکرد جهادی، مردم محوری، امنیت اقلام راهبردی و اساسی، کاهش وابستگی به نفت، اصلاح الگوی مصرف، فسادستیزی و دانش محوری با توسعه شبکه پهنباند محقق خواهد شد.
دزفولی ادامه داد: نخستین شبکه LTE در سال ۲۰۰۹ در استکهلم و اسلو راهاندازی شد و سپس در سال ۲۰۱۱ کره جنوبی صاحب چنین شبکهای شد. اکنون در نخستین ماه سال 2015 شبکه LTE ایرانسل به خوزستان و شهرهای اهواز، دزفول، و آبادان رسیده است.
دزفولی درباره پیشبینی روند رشد جهانی دیتا همراه در جهان نیز گفت: رشد تجمعی مصرف دیتای همراه در منطقه خاورمیانه و آفریقا تا سال 2018، هفتاد درصد خواهد بود و 10 میلیون دستگاه از وسایل الکترونیکی که تا سال 2018 با استفاده از فناوریهای همراه با یکدیگر در ارتباط خواهند بود و با این روند ترافیک دیتای همراه در جهان ازسال 2013 تا 2018 یازده برابر رشد خواهد داشت و برآورد میزان ترافیک ماهانه دیتای همراه در سال 2018 نیز به 15 اگزابایت افزایش خواهد یافت.
فرهنگ، پیشتاز حوزهی بهرهبرداری از فناوری نسل چهارم
دزفولی با اشاره به تاثیر اینترنت پهنباند بر فرهنگ نیز گفت: با استفاده از این خدمت امکان اشاعه فرهنگ ایرانی و اسلامی به اقصی نقاط دنیا با افزایش دسترسی و سهولت نرمافزاری و سختافزاری برای تولید و توزیع محتوای فرهنگی و مذهبی، الگوی سبک زندگی اسلامی و ایرانی توسط علما، متخصصی و آحاد مردم فراهم و ارتقای فرهنگی جامعه از طریق افزایش میزان نشر و توزیع و همچنین سهولت دسترسی مقرون به صرفه به کتاب، انواع فیلم و محتواهای ویدئویی در حوزههای علمی، مذهبی، فرهنگی، سبک زندگی، انواع نواها و آواهای ملی، محلی، مذهبی و آثار هنری ممکن میشود.
وی افزود: همچنین با بسط امکان توزیع گسترده پیامدهای ناشی از فرهنگ نامطلوب، توسعه آموزش در راستای رفع بدآموزیهای فرهنگی و قانونگریزی در بستر انتقال پهن باند با استفاده از عکس، متن و ویدیو از توسعه فرهنگ نامطلوب جلوگیری میشود و با فراهم آوردن دسترسی به اینترنت پهن باند برای تمامی اقشار جامعه فارغ از موقعیت جغرافیایی و زمان در حوزههای آموزش، بهداشت و درمان و امنیت پایدار، زمینههای توسعه عدالت اجتماعی محقق میشود.
دزفولی همچنین در ادامه گفت : این تکنولوژی میتواند بستری مناسب در جهت تحقق دولت الکترونیک و همراه در راستای تحقق مفهوم اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی «شهروند الکترونیک» نیز باشد.
به گفته دزفولی، پیشبینی میشود روند مصرف دیتای همراه در مناطق مختلف در آفریقا و خاورمیانه ۹.۴ درصد، در آمریکای شمالی ۱۸.۶ درصد، در آسیای شرقی ۴۲.۴ درصد، در اروپای مرکزی و شرقی ۱۰.۳ درصد، اروپای غربی ۱۲ درصد و در آمریکای لاتین ۷.۳ درصد باشد.
وی افزود: درحال حاضر ۳۳۱ شبکه LTE در ۱۱۲ کشور جهان و ۵۴۷ شبکه 3G در ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راهاندازی شده است و درصد مشترکان فعال باند پهن همراه از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ در کشورهای توسعه یافته ۸۳.۷ درصد، در کل جهان ۳۲ درصد و در کشورهای درحال توسعه ۲۱.۱ درصد است.
مدیرعامل ایرانسل همچنین ادامه داد : سرعت دانلود در شبکه نسل چهارم را بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود را بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی را بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه عنوان کرد.
منبع: ایرانسل
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد