حفظ باروری در جوانانی که هنوز ازدواج نکردهاند و فرزندی ندارند یا افراد در معرض خطر ناباروری و نیز مبتلایان به سرطان، از اهمیت بسیاری برخوردار است. بر همین اساس، یک جراح و متخصص زنان برای رفع نگرانی این افراد گفته است: کسانی که تاکنون ازدواج نکردهاند و نگرانند که به علت افزایش سن به هنگام ازدواج، دچار کاهش باروری شوند و یا زوجهایی که فعلاً تصمیم به بچه دار شدن ندارند اما همواره دچار استرس هستند که مبادا در آینده دچار مشکل در باروری شوند، خانمهایی که سابقۀ نارسایی زودرس تخمدان در اقوام خود به ویژه اقوام درجه یک خویش را دارند و مهمتر از همه افرادی که دچار بیماریهایی چون سرطان و اندومتریوز هستند که به صورت جدی باروری آنها را تهدید میکند، میتوانند به نوعی از روشهای حفظ باروری استفاده کنند.
دکتر سیمین ظفردوست، با اشاره به چگونگی تأثیر سرطان بر روی حفظ باروری گفت: اگر سرطانهایی که سیستم تولید مثلی را درگیر میکنند همانند سرطان تخمدان و رحم را کنار بگذاریم، در بیشتر اوقات، عاملی که باعث کاهش قدرت باروری در افراد مبتلا به سرطان میشود، در حقیقت درمانهای سرطان همانند جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی هستند که در بسیاری مواقع آسیبهایی غیر قابل بازگشت به تخمدانها و ارگانهای تولیدمثلی وارد میکنند.
این جراح و متخصص زنان ضمن تشریح اهمیت حفظ باروری در بیماران سرطانی عنوان کرد: مطرح شدن حفظ باروری در بیماران سرطانی به عوامل متعددی باز میگردد و از طرفی نیز موارد جدید سرطان در کل دنیا در حال افزایش است و بر جمعیت افراد مبتلا نیز اضافه میگردد و از سوی دیگر با توجه به پیشرفتهایی که در درمان سرطان صورت گرفته است، امروزه امید به زندگی در این افراد بیشتر شده و از آنجا که بیشترین جمعیت مبتلا به سرطان را نوجوانان و افراد زیر سن بلوغ و حتی جوانان تشکیل میدهند که بسیاری از آنها هنوز ازدواج نکردهاند و در نتیجه فرزندی ندارند و با مشکل حفظ باروری روبرو هستند، بنابراین هدف از حفظ باروری در این افراد، کاهش مشکلات باروری پس از درمانهای سرطان میباشد.
ظفردوست تأکید کرد: هدف اصلی آگاهی دادن به بیماران سرطانی است یعنی قبل از آنکه درمانهای لازم آغاز شود، این افراد بدانند که امکان حفظ باروری وجود دارد و میتوانند از آن بهرهمند شوند که بر اساس شرایط موجود و صلاحدید پزشک و یا افراد مبتلا ممکن است یا از روشهای حفظ باروری استفاده شود و یا اینکه مورد استفاده قرار نگیرد.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با بیان اینکه میزان کاهش قدرت باروری افراد به دنبال استفاده از روشهای درمان سرطان به عوامل مختلفی بستگی دارد، گفت: نوع سرطان، نوع درمانی که انجام میشود، رژیم دارویی، میزان مصرف داروی تجویز شده، سن بیمار، مجرد یا متأهل بودن و... که از فردی به فرد دیگر متفاوت است از عوامل مؤثر در میزان قدرت باروری افراد پس از بکارگیری روشهای درمان سرطان است.
وی در ادامه تأکید کرد: مهمترین موضوع در تصمیم گیری درست در جهت درمان بیمار مبتلا به سرطان، تصمیم گیری به صورت گروهی و شامل متخصص آنکولوژیست، جنینشناس و ناباروری است که باید با همراهی یکدیگر به قضاوت و تصمیم گیری در مورد روش صحیح درمان بپردازند.
افزایش آگاهی زوجین درباره ناباروری، حفظ باروری و بررسی مشکلات پیش روی درمان در کشور اعم از مراجعه به مراکز غیر تخصصی درمان و باورهای غلط در درمان ناباروری از مهمترین اهداف این مرکز است. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود