جام جم سرا: دکتر محمدمهدی آخوندی افزود: کاهش توان باروری علل گوناگونی دارد که برخی از آنها شناخته شده و برخی ناشناختهاند. گذشته از نقایص ارگانیک و بیولوژیک مرتبط با سیستم تولیدمثل، برخی شرایط نیز میتوانند فرآیند تولیدمثل را متأثر یا مختل سازند و در این راستا افراد با به کارگیری روشهای حفظ باروری میتوانند شانس باروری در آینده را برای خود حفظ نمایند.
رئیس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، با اشاره به برخی از شرایطی که فرآیند تولیدمثل را متأثر و یا مختل میسازند، گفت: نارسایی زودرس تخمدان، برخی بیماریهای خود ایمن و ژنتیکی، برخی از روشهای پیشگیری از بارداری مانند وازکتومی و همچنین ازدواج در سنین بالا از جمله این شرایط هستند.
وی، بیماریهای بدخیم را از دیگر عوامل مهم تهدید کننده قدرت باروری دانست و افزود: روشهای درمانی این بیماریها، به ویژه پرتو درمانی و شیمی درمانی، با تخریب بافتهای تولیدمثل بر قدرت باروری بیماران مبتلا به سرطان اثر میگذارد.
آخوندی در ادامه تأکید کرد: اغلب بیماران پس از طی دورههای درمان و بهبود یافتن، ناچار از تحمل این عارضه در باقی مانده عمر خود هستند و این مسأله، به ویژه در مورد کودکان مبتلا به سرطان، اهمیتی دو چندان مییابد.
این متخصص جنینشناسی با بیان اینکه در سالهای اخیر، همگام با پیشرفتهای درخشان در زمینه فن آوریهای نوین تولید مثل، دانش پزشکی در زمینه درمان بدخیمیها نیز گامهای بسیار بزرگی برداشته است، گفت: امروزه امکان درمان انواع سرطان و بدخیمیها، افزایشی چشمگیر یافته است که با توجه به پیشرفتهای مذکور در حوزه درمان انواع سرطان، نگاه متخصصان و پژوهشگران حوزه باروری و علوم مرتبط به آن موضوع (حفظ باروری) معطوف گردید و سبب شد تا با پیش رو نهادن روشهایی برای حفظ باروری مبتلایان به انواع سرطانها و بدخیمیها و سایر شرایط مؤثر بر قدرت باروری، به ارتقاء کیفیت زندگی، پس از درمان کمک کنند.
وی، استفاده از تکنیک جدید انجماد بافت تخمدان را از جمله روشهای حفظ باروری زنان عنوان کرد و افزود: این تکنیک در زنان مبتلا به سرطان قبل از شروع درمان (شیمی درمانی، رادیوتراپی)، قبل از درمان بیماریهای خود ایمنی، در زنانی با سابقه فامیلی یائسگی زودرس، تمایل به بارداری در سنین بیش از ۳۵ سال و در زنان مجرد جهت حفظ باروری در سنین بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
آخوندی همچنین انجماد و نگهداری اسپرم در طولانی مدت را از دیگر راههای حفظ باروری در مردان دانست و عنوان کرد: در زوجهای نابارور، قبل از اعمال جراحی دستگاه تناسلی مردان، قبل از درمان بیماریهای بدخیم و قبل از استفاده از شیمی درمانی و...، در مردانی که در تماس با سموم و مواد مضر و آلودگیهای شغلی و محیطی میباشند، جهت حفظ قدرت بالقوه باروری در مردانی که با افزایش سن با کاهش قدرت باروری مواجه میشوند و... میتوان از تکنیک انجماد و نگهداری اسپرم بهره برد.
رئیس مرکز درمان ناباروری این سینا با بر شمردن روشهای حفظ باروری به صورت کلی در چهار گروه بانک اسپرم، بانک تخمک، انجماد بافت تخمدان و انجماد بافت بیضه تأکید کرد: با بکارگیری این روشها، افراد میتوانند با استفاده از گامتها یا بافتهای منجمد و ذخیره شده خود، شانس باروری در آینده را برای خود حفظ نمایند.
برای آشنایی زوجین با روشهای حفظ باروری و بررسی چگونگی استفاده از این روشها، برنامهای با عنوان پایان ناباروری با همکاری مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، شنبه ششم دی ماه جاری، ساعت ۱۹ از شبکه چهار پخش میشود. افزایش آگاهی زوجین درباره ناباروری، حفظ باروری و بررسی مشکلات پیش روی درمان ناباروری در کشور اعم از مراجعه به مراکز غیر تخصصی درمان و باورهای غلط در درمان ناباروری از مهمترین اهداف این مرکز است. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: