در این یک ماهه اخیر و با اتمام دوره عزت اله ضرغامی و آمدن محمد سرافراز تغییر و تحولات بسیاری در سازمان صدا و سیما صورت گرفته است که شاید خوشایند برخی ها باشد و برای برخی ها هم نه! در این بین انتخاب علی اصغر پورمحمدی از جانب ریاست جدید سازمان، با واکنش های فراوانی از سمت مدیران و البته هنرمندان بسیاری مواجه شد که چیزی حدود 500 نفر از کارگردانان، تهیه کننده ها، نویسنده ها و بازیگران به روی کار آمدن پورمحمدی روی خوش نشان دادند و حتی در بیانیه ای این خرسندی خود را در رسانه ها منعکس کردند.
در هفته گذشته نیز پورمحمدی در اولین اقدام خود گام بلندی برداشت و به یکباره 11 مدیر شبکه تلویزیون را تغییر داد.
البته در این تغییرات شاهد آمدن مدیر جدیدی جز امیر تاجیک به عنوان مدیر شبکه مستند نبودیم و بیشتر چرخه گردشی مدیران به وجود آمد. پس از انتصاب مدیران شبکه های تلویزیونی از سوی پورمحمدی نیز برخی از هنرمندان در مقام نقد این انتخاب های انجام شده برآمدند و برخی نیز ترجیح دادند تا سکوت کنند و زمان را بهترین گزینه دانستند تا عملکرد این مدیران را ببینند و بعد از آن اگر نظری دارند منعکس کنند. بر همین اساس ما هم بر آن شدیم تا در گزارشی به این نقد ها و البته نظرات افرادی که در ارسانه سالهای سال و البته با مدیران قبلی کار کرده اند بپردازیم.
محمدرضا ورزی: انتخاب های درستی صورت گرفته است
ورزی کارگردان سریال در حال ساخت «معمای شاه» دراین باره گفت: باید به مدیران جدید هم اعتماد کرد. البته با توجه به شناختی که به شخصه از محمد سرافراز دارم ایشان بیشتر مدیر عملیات هستند و تفکر و عمل را در کنار یکدیگر قرار می دهند و بعد تصمیم می گیرند.
این کارگردان ادامه داد: سرافراز در حوزه معاونت برون مرزی بسیار موفق عمل کرده است و فکر می کنم که این سمت جدید در صدا و سیما برایشان مشکل بخصوصی را بوجود نیاورد و به طور قطع میتواند از عهده این سمت برآید.
کارگردان سریال «سالهای مشروطه» افزود: سابقه حضور ایشان به عنوان مدیر در شبکه هایی چون پرس تی وی، آی فیلم، سحر هیسپان تی وی، العالم و الکوثر نشان از موفقیت شان است و نشان میدهد که در مدیریت کلان سازمان صدا و سیما موفق باشند.
او ضمن اشاره به انتخاب اصغر پورمحمدی به عنوان معاونت سیما نیز ادامه داد: به عقیده من انتخاب هایی که سرافراز در حوزه معاونت داشته انصافا انتخاب های خوب و درستی بوده است.
ورزی بیان داشت: پورمحمدی در این سالها یکی از بهترین مدیران رسانه ملی بوده است و خروجی که داشته اد در زمان خودشان بسیار موفق بوده است. حال چه در زمانی که مدیریت شبکه تهران و چه زمانی که در شبکه سه حضور داشتند.
او گفت: اینکه در آینده چه شود را نمی دانم و باید صبر کنیم و ببینیم. اما می گویم که من با مدیران مشکلی ندارم، احسانی هم مدیر خوبی بوده و کارنامه درخشانی در گذشته داشته و ارتباط خوبی نیز با هنرمندان داشته اند. من با پورحسین و سرافراز هم کار کرده ام و همگی اینها در دوران خود به خوبی عمل کرده اند. احسانی هم این اواخر خیلی موثر عمل کرده است و با هنرمندان ارتباط نزدیک و موثری را برقرار کرده که یادم است سر تصویربرداری سریال ها می رفتند و از نزدیک شاهد ساخت آثار بود.
کارگردان سریال «تبریز در مه» اظهار داشت: در شبکه های دیگر که باید بگویم جعفری جلوه نیز یکی از بهترین های تاریخ تلویزیون در دوران مدیریتی شان بوده اند که من دو سه کار برایشان ساخته بودم و در زمان ایشان آثار و سریال های ارزشمندی از جمله پهلوانان نمی میرند و مدار صفر درجه برای این رسانه ساخته شد.
حامد عنقا: افرادی نظیر فرجی از سرمایه های صدواسیما هستند
حامد عنقا در این باره گفت: در حال حاضر که جا به جایی ها به گونه ای است که مدیران توانمند و آشنا به بدنه سازمان، به این سمت ها منصوب شده اند، از علی اصغر پورمحمدی که چیدمان خوبی را برای مدیران شبکه ها در نظر گرفته است توقع می رود تا از افرادی چون مهدی فرجی برای حال حاضر رسانه استفاده کند چراکه افرادی چون او از سرمایه های اصلی این رسانه هستند.
وی ضمن ابراز خرسندی از چیدمان مدیران توسط پورمحمدی افزود: چینش جدید سازمان نشان از این دارد که با مدیران خوبی در دوره جدید روبرو هستیم که همگی در این رسانه کار کرده اند و به خوبی آن را می شناسند.
او افزود: فرجی در این سالها یکی از معدود مدیرانی بود که از رده های پایین به رده های بالا رسید و همین موضوع هم یکی از دلایل موفقیت او بود. بر همین اساس بسیاری از تهیه کننده ها، کارگردان و نویسنده ها خواهان همکاری با وی بودند.
نویسنده سریال «قلب یخی» ادامه داد: مدیر اسبق شبکه یک سیما، قدم قدم بالا آمده بود و کار را می شناخت و برعکس برخی از مدیران ما نبود که یک شبه مدیر شدند! بلکه مسیری کاملا منطقی و درست را طی کرده بود و در این میان فقط می توان اصغر پورمحمدی را با او قیاس کرد و می توان گفت مهدی فرجی چه زمانی که در گروه فیلم و سریال شبکه ها و چه دورانی که مدیر شبکه دو و بعد یک شد یکی از بهترین مدیرهایی بود که به جهت فهم و درک برنامه ها در سازمان حضور داشت.
این نویسنده ضمن اشاره به سریال «انقلاب زیبا» که تابستان امسال از شبکه یک سیما پخش شد، تصریح کرد: فرجی زمانیکه نیروهای درست و با لیاقت خود را شناسایی می کرد به آنها اعتماد کامل می کرد و نتیجه آن آثاری بود که در این سالها بروی آنتن شبکه یک رفت و همه اینها نشان از اعتماد او به سازندگان بود. در مورد سریالی که خودم نویسندگی اش را به عهده داشتم هم اگر حمایت های ایشان نبود شاید به نتیجه نمی رسیدیم.
عنقا در ادامه بیان داشت: امثال ایشان برای سازمان صدا و سیما منشا خیر هستند و به عقیده من باید شرایطی در این بین صورت گیرد تا بتوانیم در طولانی مدت از حضور چنین مدیران با تجربه ای استفاده کنیم. کارنامه فرجی را در این سالها نمی توان نادیده گرفت و هیچ کس به اندازه پورمحمدی نیز به کارنامه ایشان و توانایی شان واقف نیست چراکه هم دوره و از دوستان نزدیک هم بودند.ضمن اینکه او به عنوان مشاور در کنار گروه های سریال سازی و تولید آثارشان نیز قرار داشت.
این نویسنده افزود: فرجی جزو معدود مدیران ما بود که به طور مستقیم در فرآیند تولید اغلب سریال ها قرار داشت. هم چنین او توانایی مسائل فنی را نیز دارد و به اصول و قواعد تدوین به خوبی آگاه است. درام و قصه را به خوبی می داند و به شخصه خیلی اوقات در مورد فیلم نامه هایم با او مشورت می کنم و انصافا هم مشورت های خوبی می گیرم. در بسیاری از موارد نیز دوستی نزدیکی با اغلب هنرمندان داشت.
منصور ضابطیان: عملکرد مدیران باید در طولانی مدت بررسی شود
ضابطیان تهیه کننده برنامه تلویزیونی «رادیو هفت» در این باره گفت: نمی توانم در مقام پیش داوری برآیم و بگویم که در آینده و با حضور این مدیران جدید چه اتفاقی خواهد افتاد چراکه عملکرد هر یک از این مدیران را باید در طولانی مدت دید و بعد از آن بررسی کرد و نظر داد.
این مجری افزود: امیدوارم همه چیز بهتر از قبل باشد و تک تک این افراد در سمتی که به آن منصوب شدند موفق باشند و خوش بدرخشند.ما هم به عنوان افرادی که در بخش بدنه این رسانه فعالیت داریم کمک می کنیم تا به نقطه نظرات همه مدیران احترام گذاشته و در همان چارچوب از پیش تعیین شده جلو برویم و در کنارشان باشیم.
برزو نیک نژاد: به انتخاب های پورمحمدی اعتماد کنیم
نیک نژاد کارگردان سریال «دردسرهای عظیم» درباره تغییر مدیریت جدید شبکه های رسانه ملی گفت: من سه کار در تلویزیون و سینما ساخته ام و مردم از من در ادامه همین روند کارگردانی ام انتظار دارند که کار بعدی ام بهتر از قبلی ها باشد. با این تفاسیر چطور می شود از اصغر پورمحمدی با این همه سال سبقه خوبی که در این حوزه دارد، بیاییم و نظر دهیم که افرادی که او برای سمت های جدید انتخاب کرده است، خوب بوده اند یا بد؟
این کارگردان ادامه داد: فکر می کنم باید به پورمحمدی اعتماد صد در صد کرد. آنهم با سابقه درخشانی که دارند حتما انتخاب های درستی داشته و امیدوارم در همین مسیری که داریم می رویم اتفاق های درست تری نیز بیفتد.
نویسنده سریال «دودکش» با اشاره به خرسندی هنرمندان از حضور مجدد پورمحمدی در این رسانه گفت: یادتان هست زمانیکه نام پورمحمدی به عنوان معاون سیما اعلام شد سیل عظیمی از هنرمندان خوشحال شدند و این خوشحالی خود را طی نامه ای به سازمان صدا و سیما اعلام کردند؟ پس حتما او مدیر لایقی است و زمانیکه روی این افراد(مدیران شبکه ها) مدیریت داشته باشد به طور قطع نظرات او در این بین اعمال خواهد شد. در این شرایط بلاشک می گویم حتما اتفاق خوبی خواهد افتاد.
خشایار الوند: صلاح مملکت خویش خسروان دانند
الوند نویسنده سریال هایی چون «پایتخت» و «شب های برره» درباره تغییراتی که روزهای گذشته در سازمان صدا و سیما صورت گرفته است گفت: نظر خاصی در این باره ندارم چراکه صلاح مملکت خویش خسروان دانند.
او افزود: از آنجایی که علی اصغر پورمحمدی فرد با تجربه ای در این رسانه هست، بهتر می داند که چه افرادی را روی کار بیاورد و به سمت هایی مهم منصوب کند. (فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد