جام جم سرا به نقل از ایسنا: فنآوری NanoFlare نخستین رویکرد ژنتیکمحور به شمار میرود که قادر به تشخیصدادن سلولهای زنده تومور سرگردان در خون از خود خون انسان است.
در بررسیهای انجامشده دانشمندان دانشگاه نورثوسترن بر روی سرطان پستان، فناوری جدید به آسانی وارد سلولها شد و در صوت وجود نشانگر ژنتیکی تومور در سلولی خاص، آن را روشن کرد. اساس این فناوری در واقع بر پایه اسیدهای نوکلئیک کروی ریزی است که هستههای نانوذره طلا دارد و هستهها به جرقههای دیانای تکرشتهای مجهز هستند. این فناوری، پتانسیل تغییردادن قابلتوجه مطالعه و درمان سرطان پستان و سرطانهای دیگر در حالت کلی را دارد.
فناوری NanoFlare به گونهای طراحی شده که کد ژنتیکی خاص مرتبط با سرطان را شناسایی میکند. سپس نانوذره هسته این سیستم که قطر آن فقط 13 نانومتر است، وارد سلول میشود و هدفش را جستجو میکند. چنانچه هدف ژنتیکی در سلول حاضر باشد، NanoFlare به آن میچسبد و جرقه گیرنده خود را برای تولید سیگنال فلورسنتی آزاد میکند. پس از آن محققان میتوانند سلولهای سرطانی شناساییشده را ایزوله کنند.
این موضوع که چنین فناوری در ماتریکس پیچیده خون انسان کارآمد است، پیشرفت بزرگی به شمار میآید، چون با کمک آن دانشمندان میتوانند به دنبال تعداد کوچکی از سلولهای سرطانی در خون بگردند و این موضوع مانند جستوجوی سوزن در انبار کاه است. جزئیات این دستاورد علمی در مجموعه مقالات آکادمی علوم امریکا قابلمشاهده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد