جام جم سرا: واقعیت این است که ازدواج نکردن شما تا به این سن به هر دلیلی که باشد به ایجاد یک سری محدودیتها در انتخاب همسر منجر میشود که یکی از این محدودیتها همان است که اشاره کردید: «لطمه خوردن به تعداد و سلامت فرزندان». با این حال در صورتی که مایل به ازدواج با خانمی با تفاوت سنی کم باشید توصیه من به شما این است که:
شرایط خود را بپذیرید
مسئولیت مجرد بودنتان تا به این سن را به عهده بگیرید. مسلم است که دلیل آن هر چه باشد شما به سهم خودتان درباره آن مسئولید پس لازم است در درجه اول بپذیرید که گزینههای انتخاب همسر برای یک آقای ۳۸ ساله نسبت به سنین پایینتر ممکن است محدودتر باشد که البته این امر درباره خانمها بسیار بیشتر صدق میکند و محدودیتها برای خانمها بیشتر است، ولی به هر حال برای آقایان هم وجود دارد.
اگر مهمترین ملاک ازدواجتان فرزنددار شدن است و این امر را بر سایر مسائل ترجیح میدهید لازم است بستگانتان را در جریان اولویتهای شخصی خود قرار دهید تا افرادی را که برای ازدواج پیشنهاد میکنند از نظر سنی همخوانی بیشتری با اولویتهای شما داشته باشند.
مشکلات تفاوت سنی زیاد زوجین
این نکته را هم مد نظر داشته باشید به میزانی که اختلاف سنی شما با همسرتان بیشتر شود انتظارات او از شما و به تبع شما ازاو متفاوت خواهد بود. بحث انتظارات زوجین از یکدیگر یکی از مهمترین بحثها در ازدواج آن هاست که اگر از ابتدا مورد توجه قرار نگیرد میتواند زمینه ناسازگاری در زندگی مشترکشان را فراهم سازد. انتظارات لازم است به روشنی قبل از ازدواج عنوان شوند و طرفین با آگاهی کامل درباره این انتظارات وارد زندگی مشترک خود شوند. قبلاً درباره مشکلات ازدواج وقتی که زوجین اختلاف سنی زیادی با یکدیگر داشته باشند، مطالبی ارائه شده است، با این حال انتخابتان هر فرد و با هر خصوصیاتی که باشد پیشنهاد من به شما بهرهمندی از مشاوره تخصصی پیش از ازدواج است، چرا که هر دو نفرتان قادر خواهید بود با دید بازتری به مسائل زندگی به زندگی مشترک قدم بگذارید و با دستی پر از مهارتهای زندگی آموخته شده، زندگی مشترکتان را آغاز کنید. (پریسا غفوریان - کارشناس ارشد روانشناسی بالینی/خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
وسواسه جانم
یه مشاور ببیندت بهتره
مقاله اتون به هیچ عنوان جنبه ی كارشناسی درستی نداره و علمی نیست؛ براساس آخرین گزارش ها زنان تا سن 50 سالگی هم می تونند فرزندان سالم، زیبا و شاداب به دنیا بیاورند بدون هیچ گونه خطری این مقاله برای حداقل 30 سال گذشته هست....برای همین استناد می دم به صحبت های دكتر افروز كه ایشون رئیس نظام روانشناسی ایران در گذشته، رئیس پژوهشكده خانواده و دكترای تخصصی و اتفاقا محقق برتر در زمینه بیماری های منگولیسم و...هستند دقیقا این صحبت رو كردند؛
افرادی كه می گویند در ازدواج سن دختر باید كمتر از سن پسر باشد دچار عقب ماندگی فرهنگی و علمی هستند هر چند اگر سن دختر كمتر یا هم سن پسر باشد اشكال ندارد ولی اگر دختر بزرگتر باشد چون پختگی بیشتری دارد طلاق نیز كمتر روی می دهد.
افروز با بیان اینكه تفاوت سن شناسنامه ای ملاك نیست افزود: سن حقیقی افراد با سن شناسنامه ای آنها فرق دارد و با مجموع سن شناسنامه ای، سن ساختار كروموزومی، زیستی و سن نشاط معنوی و روانی افراد سن حقیقی به دست می آید.
وی همچنین سخنانی را كه می گوید فرزند آوری بعد از 36 سالگی باعث معلولیت نوزاد می شود نادرست دانست.
استاد ممتاز دانشگاه تهران ضمن تأكید بر اهمیت و اصالت ازدواج و فرزندآوری در دوره جوانی، با ارائه نتایج پژوهشهای سالهای اخیر در چندین كشور گفت: حقیقت این است كه ازدواج خانمها بعد از 35 و 40 سالگی نیز به پدیدهای كاملاً طبیعی تبدیل شده است