هفته قبل بود که خبری مهم برای مردم و فروشنده ها به نقل از قادری مدیرعامل شاپرک در رسانه ها منعکس شد و در سطح جامعه و امور روزمره مردم واکنش هایی را به همراه داشت.
خبر این بود که فروشگاه ها باید از ابتدای آبان ماه نسبت به تراکنش های فروشگاهی کارمزد پرداخت کنند به این صورت که به ازای هر عملیات فروش و کشیدن کارت در دستگاه های کارتخوان فروشگاهی مبلغی تحت عنوان کارمزد از این گروه کسر می شود.
بعد از انتشار این خبر شاهد واکنش هایی از فروشگاه ها بودیم که از قبل پیش بینی آن را می کردیم و البته این پیش بینی ها را هم با مدیرعامل شاپرک گوش زد کردیم ولی قادری با جدیت از طرح جدید نظارتی شاپرک گفت و تاکید کرد ممانعت فروشگاه ها از قبول کارت به ازای خریدهای مردم دوام چندانی نخواهد داشت.
اما با گذشت چند روز از اعلام این خبر گویا بازاری ها بیشتر از قبل با هم هماهنگ می شوند که نسبت به اجرای این سیاست بانک مرکزی واکنش نشان دهند؛ مراجعه ای به فروشگاه ها نشان می دهد که فروشنده ها می گویند با اجری این تصمیم از قبول کارت به ازای خریدهای مردم خودداری کرده و فقط پول نقد قبول می کنیم.
همین سیاست موجب شده تا مردم برای خریدهای روزمره خود مجبور به مراجعه حضوری به عابربانکها باشند و همین اتفاق هم البته صف هایی را مقابل خودپردازها ایجاد خواهد کرد.
برای پیگیری این موضوع گفتوگویی با مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی انجام دادیم.
رقم کارمزد چیزی نیست
ناصر حکیمی در ارتباط با واکنش فروشنده ها و اصناف به اعلام خبر دریافت کارمزد از پذیرنده های دستگاه های کارتخوان فروشگاهی ، اظهار داشت: رقم این کارمزد چیزی نیست که فروشگاه ها ترجیح بدهند برای ممانعت از پرداخت آن از مردم بابت خریدهایشان پول نقد دریافت کنند.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با تأکید براینکه رقم کارمزد پذیرنده های دستگاه های کارتخوان فروشگاهی قابل توجه نیست، گفت: اگر گزارشی از تخلف در سطح فروشگاه ها دارید به بانک مرکزی ارسال کنید.
وی افزود: هم اکنون نیز دو تا سه برابر مبلغ در نظر گرفته شده برای کارمزد پذیرنده ها در رند کردن مبلغ تراکنش از سوی فروشگاه اعمال می شود
پایانه فروشگاه های مختلف جمع می شوند
حکیمی در پاسخ به این پرسش که بانک مرکزی با فروشگاه هایی که از قبول کارت به ازای خرید های مردم خودداری کرده و به آنها می گویند فقط پول نقد قبول می کنیم، چه برخوردی خواهد کرد؟ افزود: احتمالاً پایانه های این فروشگاه ها جمع خواهد شد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با تأکید براینکه هنوز رقم کارمزد پذیرنده ها نهایی نشده است، گفت: این رقم خیلی کم خواهد بود؛ کارمزد کمتر از قیمت تمام شده و در حد 50-60 درصد آن است.
کارمزد پذیرنده ها احتمالا 100-150 تومان تعیین شود
وی ادامه داد: فعلاً در حال محاسبه قیمت تمام شده هر تراکنش هستیم که حدود 200-250 تومان است؛ بنابراین 100-150 تومان کارمزد نباید موجب اعتراض فروشگاه ها شود.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با تأکید براینکه رقم ناچیز کارمزد اثر قابل توجهی در تراکنش ها نخواهد داشت، تصریح کرد: در مقابل باید این راهم در نظر بگیرید که تجهیزات در حال فرسودگی هستند و اگر شرکتها نتوانند درآمدی کسب کنند به تدریج پایانه ها از کار خواهد افتاد و این به معنای این است که شبکه با مشکل جدی روبه رو خواهد شد.
پول کارمزد ها به حساب بانک مرکزی و بانکها نمی رود
حکیمی ضمن اشاره به اینکه رقم کارمزد به حساب بانکها یا بانک مرکزی نمی رود، گفت: این مبلغ به شرکت هایی داده می شود که پایانه را می خرند و نگهداری می کنند.
وی با طرح این پرسش که کجای دنیا و مملکت یک شرکت باید دستگاه 700 هزار تومانی را مجانی وارد بازار و ماهی 10-20 هزار تومان هم خرج نگهداری آن کند ولی هیچ چیزی بابت این خدمات دریافت نکند؟ اظهار داشت: باید توجه کنیم که این شرکت ها دیگر از بانکها چیزی دریافت نمی کنند و باید روی پای خودشان بایستند.
پول این کارمزدها تا کنون از بیتالمال پرداخت می شد
این مقام مسئول در بانک مرکزی افزود: تا الان به این شرکتها یارانه داده می شد؛ این سوبسید (یارانه) به مغازه دارها از کجا می آمد؟ از بیت المال. چراکه اکثر این سوبسیدها توسط بانکهایی داده می شد که متعلق به دولت و مردم هستند.
حکیمی با تأکید براینکه درست نیست از جیب هشتاد میلیون به دو میلیون مغازه یارانه پرداخت شود، گفت: اگر سیاست جدید بابت دریافت کامزد از پذیرنده ها اجرا نشود با شبکه ای فرسوده و خراب روبه رو خواهیم شد که همه مردم گرفتار آن خواهند شد.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
تروخدا بس كنید به انواع و اقسام مختلف از مردم پول میگیرید.
مالیات، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه حمل و نقل، فلان و فلان، تراكنش میخوای برای موجودی گرفتن انجام بدی، باید پول پرداخت كنی. وحالا هم هزینه پرداخت الكترونیكی از طریق كارتخوان های فروشگاه ها.
اگر 700 هزار تومان پول دستگاه هست. خوب پولشو بگیرید. اجباری نیست مجانی بدید.
یك خدمات میدین به انواع و اقسام مختلف دهها برابر پولشو میگیرید. بارها شده یك پولی خرید كردم چند روز طول كشیده به حساب فروشنده واریز بشه. از من پول ضمانت گرفت.
بانك مركزی رو تخته كنید.
جام جم خواهش میكنم این موضوع را پیگیری كن تا به نتیجه مطلوب برسیم.
ولی دل پری از نظام مالی كشور دارم كه باعث و بانی اون هم نه تحریم هست و نه مردم. فقط دولت و مدیریت مقصر هست. به جای چوب لای چرخ مردم گذاشتن و به بهانه های مختلف از جیبشون پول كشیدن فكر درست و اساسی واسه كار كنید یعنی چی كه هربار تراكنش باید 200 تومان پرداخته بشه؟ این مگه سوپری بدبختی كه یه خرید 2-3 هزارتومنی ازش میشه چقدر سود میكنه كه 200 تومن هم بده به شماها؟ وظیفه پشتیبانی و تخصیص پول دستگاه های كارتخوان هم كه تا حالا مجانی میشد بازم با مردم نیست. هر بانكی واسه اینكه از كارت خوانش استفاده بشه تا دیروز جایزه میزاشت چون سود این كارت خوان ها توی بانك خودشون میره اونوقت طلب كار مغازه دار و مردم هم میشید؟ بانكی كه به ازای تورم سالیانه پولمونو میزاریم توش به جای اینكه خیالمون راحت باشه سال به سال ارزش خریدمون رو كم میكنن و از اونطرف هر وامی از بانك بگیریم چند برابرشو از گوشت و جونمون میكشن بیرون . نظام مالی ما پر از ابهام و رانت و بی مبالاتی شده. اگر نمیتونید كاری كنید چند نفر بورس كنید خارجه تا از نظام های قوی اقتصادی علم یاد بگیرن واسه كشورمون استفاده كنیم و قوی بشیم نه اینكه سال به سال من جوان تازه فارغ التحصیل بیشتر آرزوی مردن كنم كه روزهای سخت خانوادمو نبینم. مردم روز به روز از بدبختی آب میشن و شما به فكرشون نیستید . شما را به خدا قسم یك لحظه فكر قیامت كنید فقط یك لحظه كه من و امثال من حتما جلوتونو میگیریم و حساب خدارو پس بدید. جام جم لطفا منتشر كن نظرمو تا درد یه جوان و بشنون از یه تصمیم كوچیكشون
از یه طرف میخواهید كه پول ملت در بانكها بماند واز كارت خوان استفاده كنند ولی از طرف دیگر كارمزد میخواهید
مشكلی نیست ملت هم پول خود را از بانك خارج میكنند تا اینكه راحت تر خرید كنند