سیاست های تشویقی فرزندآوری در بن بست اجرا

هزار وعده خوبان یکی وفا نشد

کشورهایی با بیشترین تعداد عروس‌های خردسال

پدیده ازدواج زیر سن قانونی و تبعات آن برای سلامت جمعیت، در بسیاری از کشور‌ها یک معضل جدی قلمداد می‌شود و در این زمینه برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی در میان کشورهای دیگر پیشرو هستند. این پدیده که در کشور ما در پاره‌ای از استان‌ها بیشتر دیده می‌شود مستقیما بر روی سلامت مادر و کودک و در ‌‌نهایت سلامت جمعیت کشور اثرگذار است.
کد خبر: ۷۱۸۶۷۶
کشورهایی با بیشترین تعداد عروس‌های خردسال

جام جم سرا: خوشبختانه کشور ما هنوز بعد از کشورهای اروپایی در سطح پر خطر قرار ندارد ولی برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی در این زمینه پیشرو هستند. گرچه در سالیان اخیر افزایشی در آمار ثبت این ازدواج ها به چشم می خورد اما این افزایش بیشتر به خاطر ثبت ازدواجهایی است که تا پیش از این ثبت نمی شده و هم اکنون به خاطر برخورداری از برخی مواهب قانونی نظیر دریافت یارانه ثبت می شود.

بر طبق آخرین اخبار بنگلادش که در این زمینه رکورد دار است قانونی منع ازدواج زیر 18 سال را تصویب کرده است.

بر طبق گزارش "انجمن سرمایه مردمی سازمان ملل" بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ بیش از ۱۴۰ میلیون دختر کوچک عروس می شوند.
سالانه ۱۴ میلیون و دویست هزار و روزانه ۳۹۰۰۰ دختر در سنین بسیار پائین ازدواج می کنندعلاوه بر این از ۱۴۰ میلیون دختری که در سنین کمتر از ۱۸ سال ازدواج می کنند ، ۵۰ میلیون از آنها زیر ۱۵ سال سن خواهند داشت.

پیش بینی می شود که این مشکل بخاطر افزایش جمعیت در کشورهای در حال توسعه افزایش نیز پیدا کند.

دخترانی که در کودکی و یا در سنین بسیار کم ازدواج می کنند در برابر خشونت ها و تجاوزات جنسی بیشتر آسیب پذیرند تا دخترانی که در سنین بالاتر ازدواج می کنند.
عوارض بارداری و بدنیا آوردن فرزند از دلایل اصلی مرگ زنان کوچک بین ۱۵ تا ۱۹ ساله است. دختران جوانی که در سنین بالاتر ازدواج می کنند و دیر بچه دار می شوند بیشتر احتمال می رود که سالمتر زندگی کنند و تحصیلات و زندگی بهتری برای خود و خانواده شان فراهم کنند .

اگر به مسئله ازدواج کودکان آنگونه که باید رسیدگی نشود، اهداف ۴ و۵ "توسعه هزاره" سازمان ملل که کاهش دو سومی مرگ و میر کودکان در سنین پائین تر از ۵ سالگی و کاهش سه چهارمی مرگ و میر مادران باردار تا سال ۲۰۱۵ می باشد محقق نخواهد شد.
ازدواج کودکان - که ازدواج زیر سن ۱۸ سالگی تعریف شده است، هم شامل حال دختران و هم پسران می باشد؛ اما بیشتر در بین دختران شایع است.

تصویر زیر پراکندگی جغرافیایی تعداد فرزندانی که عروسان خردسال به دنیا آورده اند را نشان می دهد.

ازدواج کودکان یک مسئله جهانی است اما چه در داخل کشور و چه در بین کشورهای دیگر درجات مختلفی دارد. بعنوان مثال اکثر ازدواج ها ی کودکان در مناطق روستایی صحرای بزرگ آفریقا و آسیای جنوبی رخ می دهد.
در آسیای جنوبی، نزدیک به نیمی از زنان جوان و در صحرای بزرگ آفریقا بیش از یک سوم آنها تا تولد ۱۸ سالگی شان ازدواج کرده اند.

جدول زیر نشاندهنده ده کشوری است که بیشترین عروس خردسال را دارند(بر اساس آمار مرکز بین المللی مطالعات زنان)

ردیف کشور درصد از ازدواج کل
1 نیجر 75
2 چاد 68
3 آفریقای مرکزی 68
4 بنگلادش 66
5 گینه 63
6 موزامبیک 56
7 مالی 55
8 بورکینافاسو 52
9 سودان جنوبی 52
10 مالاوی 50

بنگلادش پیشرو در مبارزه با پدیده عروس خردسال

مقامات رسمی بنگلادش از تصویب قانون «منع ازدواج کودکان» در این کشور خبر دادند.

بر اساس این قانون هر فردی که با دخترانی در سنین کمتر از 18 سال ازدواج کند به دو سال حبس محکوم می‌شود. این قانون همچنین حداقل سن ازدواج را در میان مردان 21 و برای زنان 18 سال اعلام کرده است. این در حالی است که دخترانی که این قانون را نقض می‌کنند مجازات نمی‌شوند بلکه خانواده آنها و مسئولانی که به ثبت این ازدواج‌ها پرداخته‌اند و افرادی که با کودکان ازدواج می‌کنند، مجازات و جریمه خواهند شد.
این قانون در پی انتشار گزارش آژانس کودکان سازمان ملل مبنی بر ازدواج پیش از موعد دو سوم دختران بنگلادشی، ارائه شده است.(خبرآنلاین)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۲
فرناز
Canada
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
۰
۰
عروسك بازیه مگه ؟
علیزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
۰
۰
این ۱۸ سال رو از كجا درآوردند؟ سن بلوغ ۹ تا ۱۵ سال هست و حضرت فاطمه در ۹ سالگی ازدواج كرد. چهارتا غربی نشستند یه سنی رو برای خودشون درآوردند ۱۸ سال! حالا همه‌ی دنیا باید تقلید كور از اینها كنند.
یك مادر
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
۰
۰
ای داد . اینها از زندگی و همسر داری چی می فهمن
حامد
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
۰
۰
آقای علیزار ٩ ساله چی از ازدواج میفهمه ؟!
محكمه از اردبیل
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
۰
۰
قبلا دختر خانم از لحاظ جسمی وفكری قویتر وپخته تر بودن غذاهاشون طبیعی والگوهاشون مادرهاشو ن و زنهای فامیل بودن نه مثل الان كه غذاهاشون جوججه مصنوعی وپاستوریزه والگوهاشون فیلم های جلف و دور ورشون هم كه ای وای دست نزن ممیره هستش از زندگی وقت فیس وافاده رو یاد گرفتیم تا سی سالگی رد نكنیم فكر می كنیم هنوز بچه ایم !!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
۰
۰
علیزاد خودت حاضری دخترت را 9ساله شوهر بدی
یه خانم
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
۰
۰
همه كه بلوغ فكری ندارند پس باید یك سنی مبنا باشد چطور برای رانندگی ، افتتاح حساب و غیره باید 18 سال راداشت اما ازدواج در نه سالگی باشد؟
یك ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
۰
۰
آقا یا خانم علیزاد ، الان رو با 1400 سال پیش قیاس نكن .
مهرناز
Denmark
۰۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
۰
۰
آقا یا خانم علیزاد
از نظر روانشناسی، شما به احتمال نزدیك به یقین ، كودكی خوبی را پشت سر نگذاشته اید. بهتر نیست با سر زدن نزد روانشناس از این كمپلكس درونی خود را آزاد كنید؟
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
۰
۰
آخه من موندم كی توی سازمان ملل اینا رو به هم بافته؟؟
آخه دختر 17 ساله دختر خردساله؟؟؟؟؟ یه جوری گفت خردسال فكر كردم منظورش 4-5 ساله س.الان دختر 10 ساله اگه درست تربیت و بزرگ شده باشه میتونه یه زندگی رو بچرخونه.همین تزهای غربی رو وارد میكنیم كه والدین نمیذارن دختر و پسرهاشون ازدواج كنند درنتیجه می افتند به گناه و فحشا.
احسنت به علیزاد،دوستی كه گفتی حاضری خودت دخترت رو 9 سالگی شوهر بدی،من شخصا اگه دخترم رو تونسته باشم درست تربیتش كنم و مهارت های زندگی رو یادش داده باشم وببینم آمادگی داره و علاوه بر بلوغ جسمی در اثر تربیت خوب به بلوغ فكری هم رسیده،اگه پسری با همین شرایط خواستگار باشه حتما این كارو میكنم،دقت كنین گفتم اگه یعنی با این سیستم آموزش و پرورشی كه ما داریم كار سختیه اما اگه بتونم حتما این كار رو میكنم،نیاز به همسر و همدم هم از لحاظ جنسی و هم روانی دقیقا مثل نیاز به آب و غذاست،مگه میشه گفت آب نخور غذا نخور تا به فلان سن برسی؟؟؟؟همین حرفها رو زدیم و درعمل توی سیستم آموزش و پرورش پیاده كردیم كه امروز می بینیم نوجوانان ما به جای اینكه بتونند ازدواج كنند از طریق مجازی زوج میشن و دنبال مسایل دیگه میرن.این نیاز رو نه میشه سركوب كرد نه نادیده گرفت نه زمان براش تعیین كرد،همه این مقاومت ها واسه اینه كه میخوایم عدم توانایی در اندیشیدن تدبیر مناسب را پشت تزهای من درآودری پنهان كنیم.
خانم مهرناز ظاهرا دست پیش رو گرفتین پس نیفتین،بطور معمول بلوغ دختر در 9 و پسر در 15 سالگی است حالا ممكنه بعضیها بالا پایین داشته باشند اما نرمالش اینه،حالا اگه دختری در 9 و پسری در 15 به بلوغ برسه نشانه اینه كه دوران كودكی بدی رو گذرونده؟؟؟؟بیشتر به نظر میاد شما از بلوغت ناراضی هستی و دوست داری همیشه یه كودك باشی كه وارد دنیای بزرگسالی و مشكلات اون نشی
یك خواننده
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
۰
۰
دوره ازدواج در نه سالگی خیلی وقته تموم شده . متاسفانه خیلی ها میخوان نظرات خودشون رو به اسم دین به دیگران غالب كنند. حضرت علی ع فرمودند بچه هاتون رو مطابق زمانه خودشون تربیت كنید. یعنی مطابق با نیازها و شرایط زمانه خودشون. اون موقع كه در حجاز دختر 9ساله شوهر میكرد دوبرابر من و شما هیكل داشت و به بلوغ جسمی هم رسیده بود و صدتا زن فامیل هم دورش بودند و قبیله ای زندگی میكردند. اون موقع شاید از ازدواج فقط بحث مسائل زناشوییش مطرح بود نه الان كه آدمها و زندگیها و جامعه اینقدر پیچیده شده و حتی یه دختر 20ساله با یه دختر25ساله ایده هاش و سبك زندگیش متفاوته.
مهرناز
Denmark
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
۰
۰
آقای علیزاد كه حالا با نام علی می نویسی كه خودت را از طرف شخصیت خیالی دیگری ،تایید كنی، توصیه من رو فراموش نفرمایید. رها می شوید!

نیازمندی ها