اتصال گوشی های همراه برای ساختن یک تبلت غول آسا

از چند تلفن همراه، یک تبلت بسازید

برلیــن میعادگاه گجت‌بازها

دنیای پرهیاهوی گجت‌های هوشمند یک بار دیگر میزبان یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های محصولات دیجیتال بود. بنابر سنتی سالانه، نمایشگاه IFA 2014، شهریور در شهر تاریخی برلین آلمان برگزار شد.
کد خبر: ۷۱۷۱۹۱
برلیــن میعادگاه گجت‌بازها

نمایشگاه امسال پر بود از اخبار ریز و درشت درباره لوازم الکترونیک که قرار است در آینده‌ای نزدیک به زندگی روزمره ما اضافه شود. از ماشین لباسشویی، ماشین دوخت و لوازم آشپزخانه گرفته تا آخرین گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند و تبلت‌ها در این نمایشگاه به چشم می‌خورد؛ محصولاتی که شایعات و اخبار منتشر‌شده از آنها ماه‌هاست نقل محافل و پایگاه‌های خبری دیجیتال جهان است. سرانجام IFA 2014 فرصتی برای عرض اندام و قدرت‌نمایی شرکت‌های مختلف ایجاد کرد تا با رونمایی از محصولات خود به شایعات نیز پایان دهند. این هفته در ویژه‌نامه کلیک سراغ اتفاقات دنیای فناوری نمایشگاه ایفا رفته‌ایم‌ تا از آخرین و جدیدترین تحولات این دنیا مطلع شویم. با ما همراه باشید تا در میان غرفه‌های IFA 2014 برلین گشتی بزنیم.

همه اندروید می‌پوشند

با توجه به این‌که در یک سال اخیر گجت‌های پوشیدنی سر و صدای زیادی داشته‌اند، انتظار می‌رفت نمایشگاه ایفای برلین محل جولان این دسته از محصولات دیجیتال باشد، اما برخلاف انتظار، در برلین خبری از عینک‌های هوشمند، هدست‌های هوشمند و صفحه نمایش‌های پوشیدنی نبود. البته تقریبا در هر غرفه‌ای یک نمونه از ساعت‌ها و دستبندهای هوشمند به چشم می‌خورد. به نظر می‌رسد این محصولات به عنوان اولین عضو از خانواده گجت‌های پوشیدنی راه خود را برای ورود به زندگی روزمره کاربران باز کرده و تمایل شرکت‌های مختلف برای تولید این دسته از گجت‌ها نشان‌دهنده همین موضوع است. علاوه بر تمایل شرکت‌ها برای تولید ساعت‌های هوشمند، سیستم عامل جدید اندروید با نام اندروید ویر که برای این نوع گجت‌ها طراحی شده نیز بستر بسیار مناسبی را از لحاظ نرم‌افزاری ایجاد کرده است. تمام ساعت‌های هوشمند نمایشگاه ایفا از این سیستم عامل بهره بردند و تفاوت اصلی آنها بیشتر در طراحی‌شان خلاصه می‌شد.

سه شرکت ایسوس، ال.جی و موتورولا با معرفی ساعت‌های خود برای اولین بار به این عرصه پا گذاشتند. zenwatch ایسوس ظاهر ساده‌ای دارد و روی صفحه نمایش لمسی منحنی‌اش یک لایه از محافظ گوریلا گلس ۳ کشیده شده است تا در برابر ضربات مقاوم باشد. G watch ال‌جی با صفحه‌ای گرد نیز متفاوت‌ترین ظاهر را بین ساعت‌های هوشمند داشت. موتورولا نیز ظاهری فانتزی‌تر و دیجیتال را برای ساعت هوشمند موتو 360 برگزیده است. از طرف دیگر سامسونگ پای صفحه نمایش انعطاف‌پذیر را به ساعت جدیدش باز کرده و Gear S را با یک صفحه نمایش منحنی روانه نمایشگاه کرد.

آخرین گروه از این محصولات نیز خانواده دو عضوی سونی است که با سومین نسل از ساعت هوشمندش و یک دستبند هوشمند به نام Smartband Talk نقش خود را در این رقابت ایفا کرده است. آنچه در مورد تمام ساعت‌های هوشمند نمایشگاه ایفا به طور مشترک به چشم می‌خورد، بلوغ نرم‌افزاری است که به واسطه سیستم عامل جدید اندروید به وجود آمده است. ساعت‌های هوشمند فعلی می‌توانند نقشی مکمل برای تلفن همراه شما داشته باشند و با توجه به حسگرهای سلامت که در بیشتر آنها به کار رفته است، مراقب سلامت شما هم باشند، اما هنوز تا تبدیل شدن به یک محصول واحد و مستقل فاصله دارند. به هر حال باید قبول کرد این نسل از گجت‌های پوشیدنی با سرعت خوبی در حال طی کردن مسیر ورود به دنیای واقعی هستند.

قلب‌های تپنده

بیشتر ما اینتل را بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده پردازنده‌های محصولات دیجیتال می‌شناسیم که چند سالی است سایه رقیب جدیدی به نام کوالکوم را روی خود احساس می‌کند، اما رقابت این دو شرکت برای تسخیر قلب‌های گجت‌های هوشمند در سال جدید، انگار به نوعی به نفع اینتل تمام شده است.

نمایشگاه ایفای برلین پر از محصولاتی است که از نسل جدید پردازنده اینتل یعنی Core m استفاده می‌کنند. این تراشه جدید در کنار قدرت پردازنده بالا چند ویژگی منحصر به‌فرد را برای تولیدکنندگان محصولات دیجیتال به ارمغان آورده است. این پردازنده باعث می‌شود محصولاتی سبک‌تر با طول عمر باتری بیشتر تولید شوند. پردازنده Core M اینتل که پنجمین نسل از پردازنده‌های سری Core این شرکت است فقط 5/4 وات مصرف دارد، یعنی ۶۰ درصد کمتر از پردازنده‌های دیگر. علاوه بر این پردازنده Core M در مقایسه با نسل چهارم پردازنده‌های این خانواده، 50 درصد سریع‌تر در محاسبات و 40 درصد سریع‌تر در گرافیک عمل خواهد کرد. مدیران این شرکت از تولید نسل جدید پردازنده‌های Core i9، Core i7 و Core i5 برای رایانه‌های خانگی و لپ‌تاپ‌ها خبر دادند که باعث قوی‌تر‌شدن این محصولات خواهد شد.

سلفی حرف اول را می‌زند

اگر از حال و هوای شبکه‌های اجتماعی باخبر باشید، حتما می‌دانید امروز یکی از مهم‌ترین پدیده‌های اجتماعی، «عکس‌های سلفی» یا همان عکس‌هایی است که خودمان از خودمان می‌گیریم.

روزانه میلیون‌ها عکس سلفی با گوشی‌های همراه ثبت می‌شود و در شبکه‌های اجتماعی مختلف به اشتراک گذاشته می‌شود. نمایشگاه ایفا نیز از این قاعده مستثنا نبود و تحت تاثیر این پدیده اجتماعی قرار گرفت. از همین رو شرکت اچ.تی.سی که مدت‌هاست از دیگر رقبایش در بازار گوشی‌های هوشمند عقب افتاده است، گوشی جدید خود یعنی Desire 820 را به عنوان محصولی برای سلفی‌بازها وارد نمایشگاه برلین کرد. گوشی Desire 820 با داشتن یک دوربین هشت مگاپیکسلی در جلو باب دل کسانی است که می‌خواهند هنگام ثبت تصاویر سلفی، تصویر خود را در صفحه نمایش گوشی ببینند. از طرف دیگر شرکت نوکیا که دیگر زیر پرچم مایکروسافت می‌جنگد، با دو گوشی لومیا 830 و ۷۳۰ به برلین پا گذاشت و در دومین روز از نمایشگاه ایفا مخاطبانش را به گرفتن عکس‌های سلفی با این گوشی‌ها دعوت کرد تا نشان‌دهنده اهمیت این عکس‌ها باشد. دو محصول مایکروسافت در این نمایشگاه که قرار است از سیستم عامل 1. 1. 8 استفاده کنند، تمام توان خود را روی دوربین مخصوص نوکیا یعنی Pureview گذاشته‌اند و ویژگی چشمگیر دیگری در این دو محصول دیده نمی‌شود.

در گوشه دیگر نمایشگاه، سامسونگ که بدون عضو جدید از سری S کهکشانی‌هایش حضور پیدا کرده، یک بار دیگر سراغ محصولات نرم‌تنش رفته تا با معرفی گلکسی نت اچ، دومین گوشی با صفحه انعطاف‌پذیرش را روانه بازار کند. در سبد محصولات سامسونگ چهارمین نسل از خانواده نوت نیز به چشم می‌خورد.

سونی نیز سومین نسل از گوشی محبوب اکسپریا زد را روانه نمایشگاه ایفا کرد تا با استفاده از پردازنده Snapdragon 801، حافظه رم سه گیگابایت، صفحه نمایش 1080p و یک دوربین 7/20 مگاپیکسلی مشتریان بیشتری را به سوی خود بکشد. کارزار گوشی‌های هوشمند ایفا نیز مانند دیگر بخش‌هایش بیشتر به جنگ قدرت میان شرکت‌های مختلف تولیدکننده شبیه است تا مجالی برای نمایش ایده‌های نو و خلاق.

کروم بوک جدی می‌شود

شهر برلین آلمان علاوه بر گوشی‌های رنگارنگ و ساعت‌های هوشمند، تازه‌وارد میزبان گروه دیگری از محصولات دیجیتال بود که به نظر می‌رسد بعد از دو سه سال کم‌توجهی بار دیگر به عرصه رقابت‌های محصولات دیجیتال برگشته‌اند. لپ‌تاپ‌ها سهم بسزایی از اخبار منتشر شده از ایفا را به خود اختصاص داده‌اند تا نشان دهند تبلت‌های اندرویدی هنوز خطری جدی برای این محصولات به حساب نمی‌آیند. شرکت لنوو حتی پایش را یک قدم جلوتر گذاشته و با معرفی لپ‌تاپ Y70 Touch به یک تهدید برای کنسول‌های بازی تبدیل شده است. این لپ‌تاپ غول پیکر که یک صفحه‌نمایش بزرگ 17 اینچی لمسی دارد، تمام توان خود را برای هماهنگی کامل با بازی‌های رایانه‌ای قرار داده است تا علاقه‌مندان بتوانند براحتی تمام بازی‌ها را در صفحه نمایشی بزرگ تجربه کنند. در کنار این محصول، شرکت ایسوس و توشیبا از لپ‌تاپ‌های جدید خود رونمایی کردند که هر کدام قابلیت‌های سخت‌افزاری جدیدی را با خود به همراه داشتند. نکته جالب در مورد این محصولات سیستم عامل آنهاست؛ این دو شرکت برای دستگاه‌های خود سراغ سیستم‌عامل کروم گوگل رفته‌اند تا نشان دهند کروم‌بوک‌های گوگل کم‌کم می‌توانند به عنوان رقیبی برای مایکروسافت و اپل عرض‌اندام کنند.

بازار کم‌فروغ تبلت‌ها

به نظر می‌رسد در دنیای محصولات اندروید، با بزرگ شدن گوشی‌های هوشمند و تولید محصولاتی با نام فبلت‌، دیگر کمتر کسی به تبلت‌های هفت و ده اینچی توجه می‌کند. این بی‌مهری به تبلت‌ها نمایشگاه ایفا برلین را هم تحت تاثیر خود قرار داده بود، زیرا این محصولات که زمانی می‌خواستند جایگاه لپ‌تاپ‌ها را از آن خود کنند، کمترین سهم را در این جشنواره جهانی داشتند. شرکت آلکاتل که کمتر در زمینه تولید تبلت، دستی بر آتش داشته، تبلت هشت اینچی OneTouch Hero را روانه نمایشگاه کرد. لنوو نیز سراغ به‌روزرسانی محصولات قبلی‌اش رفته و با تنها نماینده تبلتی خود یعنی ThinkPad Helix جدید پا به این کارزار گذاشته است. تبلت جدید لنوو غیر از باریک‌تر شدن و عمر طولانی‌تر باتری‌ تحول چندانی نداشته است؛ اما در قلب خود از پردازنده Core M استفاده می‌کند که باعث کم‌مصرف شدن این محصول شده است.

ایسوس و سونی هم هر کدام با نسل جدید تبلت‌های خود که به ترتیب هفت و هشت اینچی هستند، دین خود را به این بازار ادا کردند. نسل جدید MeMo Pad 7 شرکت ایسوس سبک‌تر، سریع‌تر و قوی‌تر شده است، اما علاوه بر بهره‌بردن از پردازنده ۶۴ بیتی اینتلش، هیچ چیز مورد توجهی در این محصول وجود ندارد. تبلت اکسپریا زد ۳ سونی که پسوند محصول جمع و جور سونی یعنی کامپکت را هم با خود یدک می‌کشد، به نظر خوب از آب درآمده، اما برخلاف وزن کم و بدنه فوق‌العاده نازکش، چنان اسم طولانی و نخراشیده‌ای دارد که مخاطبانش را بیشتر از خود دور می‌کند. همین چند نمونه از تبلت‌ها کافی است که نشان دهد ایفا اصلا جای مناسبی برای عرض‌اندام تبلت‌ها نبوده و بی‌مهری کاربران به تبلت‌های اندرویدی باعث کم‌فروغ شدن این بازار شده است.

عجیب‌الخلقه‌ها

در کنار غرفه‌های پر زرق و برق برندهای بزرگ، کم و بیش می‌توانستید چند محصول خلاقانه و عجیب پیدا کنید. محصولاتی که با ایده‌ها و شکل متفاوتشان کمی چاشنی نوآوری را به جنگ قدرت در برلین اضافه می‌کردند. یکی از این محصولات ربات شگفت‌انگیزی بود که وظیفه تمیزکردن خانه را به عهده داشت. این محصول که Dyson 360 Eye نام دارد یک جاروبرقی کوچک و هوشمند است که با توانایی دید ۳۶۰ درجه می‌تواند تمام محیط اطراف خود را شناسایی و با تشخیص فاصله خود نسبت به سه دیوار اطرافش مسیر حرکت خود را تعیین کند. نکته جالب دیگر در مورد Dyson 360 Eye این است که مشکل خاصی برای عبور از موانع نه چندان بزرگ ندارد و براحتی می‌تواند چارچوب درها و پستی و بلندی‌های خانه را بپیماید. همچنین Dyson 360 Eye مخزن تغذیه‌ یا همان شارژرش را خودش به صورت هوشمند پیدا می‌کند و به آن متصل می‌شود. در واقع می‌توان گفت هیچ‌گاه به دست زدن به آن نیاز پیدا نمی‌کنید؛ زیرا علاوه بر انجام تمام کارها به صورت خودکار با اپلیکیشن موبایل نیز قابل کنترل است و بیش از ۳۰ برنامه مختلف می‌توانید روی آن تنظیم کنید.

در گوشه دیگری از نمایشگاه یک بلندگو جا خوش کرده بود که انسان را یاد فیلم‌های علمی ـ تخیلی می‌انداخت. شرکت تایوانی ASWY با رونمایی از اسپیکرهای معلقش توجه بسیاری را در برلین جلب کرد، اما آنچه این اسپیکرهای عجیب‌الخلقه را از دیگر رقبا متفاوت می‌کند، معلق بودن آنها نیست، بلکه این محصول به علت انعکاس بسیار کمش کیفیت صدای فوق‌العاده‌ای تولید می‌کند. ASWY به پورت USB برای اتصال به رایانه و همچنین ذخیره انرژی مجهز است تا بتواند قطعه معلق خود را که با بلوتوث با آن در ارتباط است، در هوا نگه دارد. نکته جالب دیگر در مورد این محصول تایوانی این است که در صورت قرار گرفتن روی زمین نیز کار می‌کند و حتما نباید معلق باشد.

شرکت ژاپنی سونی نیز سهمی بین محصولات خلاقانه داشت، زیرا تلفن هوشمند جدید این شرکت قابلیت اتصال به داک دسته کنترل کنسول بازی سونی را دارد. به این صورت کاربران کنسول‌های بازی پلی‌استیشن می‌توانند گوشی‌ هوشمند جدید سونی را به بالای دسته بازی وصل کنند و از طریق آن کنترل بهتری روی بازی داشته باشند. در نسل جدید کنسول‌های بازی سونی، یعنی پلی‌استیشن ۴ در قسمت میانی دسته بازی یک صفحه لمسی وجود دارد که با اتصال گوشی، صفحه تلفن هوشمند همین وظیفه را بر عهده می‌گیرد.

شارژر بی‌سیم نوکیا هم با توجه به ریزه‌کاری‌های نوآورانه توانسته تا حدودی خود را از گروه‌های دیگر جدا کند و به گروه عجیب‌الخلقه‌ها بپیوندد. یکی از قطعات گوشی‌های هوشمند که همیشه زودتر از دیگر قسمت‌ها خراب می‌شود محل اتصال شارژر به گوشی است که با شارژرهای بی‌سیم نوکیا به نظر می‌رسد این مشکل به طور کلی حل شده است. آنچه شارژر‌های بی‌سیم نوکیا را متمایز می‌کند فقط قابلیت بی‌سیم آنها نیست، بلکه این محصولات تا حدودی هوشمند نیز هستند. برای مثال اگر شارژ گوشی شما به کمتر از ۳۰ درصد برسد، شارژر از خود نور پخش می‌کند تا به صاحب گوشی اطلاع دهد تلفنش را روی شارژرهای بی‌سیم قرار دهد. همچنین هشدارهای دیگری مانند پیامک، ایمیل و از این قبیل می‌تواند انتخاب کاربر در فهرست هشدار‌های شارژرهای بی‌سیم نوکیا قرار گیرد تا با نورانی‌شدن، کاربرانش را باخبر کند. (ضمیمه کلیک)

آرش جهانگیری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها