جام جم سرا: کرمهای ضدآفتاب به دو شکل منعکسکننده و جاذب تولید میشوند. در نوع جاذب ترکیباتی خاص وجود دارد که هنگام استفاده در ضخامت لایه شاخی وارد میشوند تا وقتی اشعه فرابنفش به پوست برخورد میکند این اشعه را جذب کنند و پس از فعل و انفعالاتی این اشعه را به اشعهای با طول موج بالاتر تبدیل و آن را دفع کنند؛ بنابراین جاذبها میتوانند حساسیت ایجاد کنند.
کرمهای ضدآفتاب منعکسکننده نیز محتوی اکسیدآهن، اکسیدتیتانیوم و اکسیدروی هستند. اینها رنگهای سفید تا رنگهای مسی ایجاد میکنند که هنگام تابش آفتاب نور خورشید را بازتاب میکنند و از آنجا که این ذرات درشت و رنگی هستند و به شکل نانو تهیه نمیشوند، حساسیت ایجاد نمیکنند و بهتر است کسانی که به علت حساسیت نمیتوانند از کرمهای ضدآفتاب جاذب استفاده کنند از کرمهای ضدآفتاب منعکسکننده استفاده کنند.
اگر فلزات به شکل نانو تهیه شوند به رنگ سفید خواهند بود و توسط بدن جذب خواهند شد اما از بابت جذب بدن نگرانی وجود ندارد.
هنگامیکه در بدن فرد پس از استفاده از لوازم آرایشی، آکنه، سرخ شدن، خارش و تغییر رنگ پوست به سمت پررنگی روی میدهد، فرد نباید از اینگونه مواد استفاده کند ولی در کل نمیتوان مواد آرایشی خاصی را تجویز کرد چرا که براساس تجربه میتوان فهمید که کدام مواد آرایشی برای پوست فرد مفید است که این مسأله در مورد افراد مختلف متفاوت است.
این حساسیتها به لوازم آرایشی شامل بروز آکنه یا جوش، سرخ شدن، خارش و تغییر رنگ پوست به مرور زمان از بین میرود و پوست به حالت عادی بازمیگردد ولی گاهی تیره شدن پوست به علت رسوب برخی مواد در پوست حالت تتو ایجاد میکند و دیگر از بین نمیرود. برای از بین رفتن این تغییر رنگها میتوان از لیزرهایی که مواد درون پوست را هدف قرار میدهد، استفاده کرد.
بنابراین در انتخاب مواد آرایشی نباید به قیمت مواد آرایشی اهمیت داد چرا که ممکن است برخی مواد آرایشی ترکیبات مضر در خود را داشته باشند و عوارضی بر پوست بگذارند. (غلامحسین غفارپور - متخصص پوست و مو/شهروند)
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: