
مرتضی صفوی به مردم هشدار داد تا از خوردن ماهی پرورش یافته در آبهای آلوده پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: بیشترین مسئله در مورد آبی که ماهی در آن پرورش مییابد این است که فلزات سنگین نباید در این آب باشد.
این متخصص تغذیه افزود: مثلاً آلودگیهای ناشی از صنایع که وارد آب دریا میشود، میتواند بسیار آسیب زننده باشد.
به گفته وی، جیوه، کادمیوم، سرب و دیگر فلزات سنگین اگر داخل آب باشند به ماهی انتقال پیدا میکنند و ماهیها از نظر فلزات سنگین آلوده میشوند و مصرف آنها بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای قلبی کلیوی و انواع سرطانها را ایجاد میکنند.
صفوی خاطرنشان کرد: آب محل صید و پرورش ماهی حتما باید از نظر سلامتی و محیط زیست عاری از آلودگی باشد.
وی همچنین به آبهای حاوی فضولات انسانی نیز اشاره کرد و یادآور شد: اگر آلودگیهای میکروبی مانند فضولات انسانی هم در آب باشد، از طریق ماهی به انسان منتقل شده و میتواند مضر باشد.
این متخصص تغذیه هشدار داد: درصد آلودگی دریای خزر به فضولات انسانی و خلیج فارس به جیوه اگر بالاتر از استاندارد بینالمللی باشد، قطعاً محل مناسبی برای صید ماهی به شمار نمیرود.
وی در مورد چگونگی نظارت بر سلامت ماهیها گفت: مردم که آزمایشگاه ندارند تا سلامت ماهی تضمین شود، بیشتر باید واحدهای نظارتی مانند ادارات دامپزشکی وقتی که در کشتارگاهها و شیلات مهر تأیید و کنترل را بر محصولات میزنند، این مسائل را کنترل کنند.
صفوی بار دیگر تأکید کرد: ماهی اگر این آلودگی را داشته باشد برای گروههای آسیب پذیر مانند خانمهای باردار، مادران شیرده، کودکان و سالمندان خطرناک خواهد بود. ( فارس )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام طبسی معتقد است تصمیمات امامان (ع) علیرغم ظاهر متفاوت، براساس وظیفه و شرایط زمانه، همگی در مسیر هدایت امت اسلام بوده است
«جامجم» در گفتوگو با عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بررسی کرد
با دکتر ندا ملکی درباره تجربه زیسته، چالشهای اجرای برنامههای معارفی، و نگرانی از زوال معنا در عصر شبکههای اجتماعی گفتوگو کردیم