
در حال حاضر در مراکز بازیافت پلاستیک، کارگران به صورت دستی انوع پلاستیک را از هم تفکیک می کنند که البته کاری بسیار زمانبر است.
خوشبختانه به نظر می رسد که فناوری جدید طراحی شده توسط پژوهشگران آلمانی بتواند این مشکل را برای همیشه حل کند.
در این فناوری، اجسام پلاستیکی ابتدا در یک بازه زمانی بسیار کوتاه مدت در معرض نور شدید یک فلاش قرار می گیرند. این نور شدید سبب درخشش پلاستیک ها می شود سپس حسگرها فتوالکتریک بازه زمانی از درخشش تا از بین رفتن آن را برای هر یک از این مواد پلاستیکی اندازه گیری کرده و نوع پلاستیک را تعیین می کنند.
این شیوه در اصل بر مبنای یکی از اصلی ترین خواص پلیمرها یعنی قابلیت درخشش بر اثر دریافت نور استوار است البته مولکول های پلیمرهای مختلف بازه زمانی مشخصی برای درخشش دارند و به این ترتیب می توان با اندازه گیری این زمان، نوع آنها را تشخیص داد.
این فناوری در حال حاضر می تواند حدود یک و نیم تن پلاستیک را در هر ساعت تفکیک کند البته این دانشمندان اعلام کرده اند که این رقم به ابعاد کارخانه بازیافت و نیاز صنایع بستگی دارد و می توان آن را کم و زیاد کرد.
توضیحات بیشتر در مورد این شیوه در ژورنال «شیمی پایدار و سبز» (Green and Sustainable Chemistry) منتشر شده است.(سیناپرس)
{$convert_old_media}
اعتراض متفاوت نسل زد در فرانسه؛
متخصصان در گفتوگو با جامجم از پیشگیری تا درمانهای نوین نابینایی میگویند
استاندار مرکزی در گفتوگو با جام جم آنلاین عنوان کرد
گفتوگوی جامجم با رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس
علیرضا اکبرپور در گفتوگو با «جامجم»:
سعید نعیمآبادی، مدافع سابق پرسپولیس در گفتوگو با «جامجم»: