رئیس مجلس شورای اسلامی:

نخبگان به دلیل کمبود امکانات مجبور به مهاجرت می‌شوند

رئیس مجلس با اشاره به وضعیت آموزش در دانشگاه‌ها، ‌گفت: در کشور ما نخبگان زیادی وجود دارد که به دلیل کمبود شغل و امکانات تحقیقاتی مجبور به مهاجرت می‌شوند و لازم است این افراد شناسایی و از آنان حمایت شود.
کد خبر: ۶۸۴۲۹۱
نخبگان به دلیل کمبود امکانات مجبور به مهاجرت می‌شوند

علی لاریجانی امروز (یکشنبه 25 خرداد) در دیدار با اعضای فراکسیون حمایت از نوآوران، نخبگان و مخترعان مجلس، گفت: برای خیلی از رشته‌های دانشگاهی بازار کاری وجود ندارد و از طرفی پذیرش دانشجو در آن رشته‌ها بسیار زیاد است، به همین دلیل قبل از پذیرش، باید نیازسنجی صورت پذیرد تا باعث سرخوردگی و ناامیدی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها نشود.

وی گفت: عملکرد در حوزه نخبگان بسیار وسیع است و با توجه به زمان اندک باقیمانده بهتر است این فراکسیون بر روی حداکثر سه موضوع اساسی و پایه‌ای تمرکز کند و آن موضوعات را به طور عمیق واکاوی کرده و به سرانجام برسانید.

رئیس مجلس با اشاره به فرسودگی و قدیمی بودن تجهیزات آزمایشگاهی،‌ گفت: متاسفانه مسئولین دانشگاه‌های مطرح ایران از به روز نبودن امکانات گلایه‌مند هستند و امید به حمایت مالی جهت بروز نمودن وسایل تحقیقاتی خود را دارند.

وی ادامه داد: مراکز پژوهشی دانش بنیان متعددی به وجود آمده است اما بین آنها پیوند لازم برقرار نشده و حرکت خیلی از این موسسات هدفمند نیست.

لاله افتخاری رئیس فراکسیون حمایت از نوآوران، نخبگان و مخترعان مجلس نیز در ابتدای جلسه گفت: در مجلس هشتم هم این فراکسیون به کارش ادامه داد و اقدامات مثبتی از جمله رصد مشکلات نخبگان و مخترعان،‌ تسهیل رابطه علم و دانشگاه و صنعت و تجارت، تهیه طرح‌های مناسب جهت رفع مشکلات و تسهیل تجاری‌سازی علم مانند قانون حمایت از تاسیس شرکت‌های دانش بنیان و تجاری‌سازی علم، طرح اصلاح خدمت سربازی نخبگان،‌ طرح استاندارد، طرح ثبت اختراعات و علایم تجاری که نیاز به تمدید مجدد بازنگری دارد را دردستور کار خود قرار داد.

وی در ادامه به ضرورت ایجاد معاونت علمی ریاست جمهوری اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد این معاونت مصوبه دولت است، ولی چون خط‌مشی مشخصی ندارد تاکنون تشکیل نشده است که امیدواریم در دولت یازدهم و با حمایت وزیر علوم این معاونت تشکیل شود.

همچنین اعضای فراکسیون به برخی دیگر از مشکلات نخبگان کشور مانند بحث بیمه و مالیات نخبگان و دانش پژوهان، توجه به نخبگان خارج از کشور،‌ فاصله زیاد میان ایجاد علوم جدید و اجرایی شدن آن در کشور، بلاتکلیف ماندن ایجاد 33 مرکز پارک علمی- فناوری که تعداد اندکی از آن بطور ناقص ایجاد شده است و بی‌هدف هزینه شدن اعتبارات پژوهشی در راستای فعالیت‌های علمی بی حاصل اشاره کردند.(باشگاه خبرنگاران)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ما فرزندان دلیلیم، نه پرخاش

سید علی بطحایی معتقد است ضرورت تدوین منشور اخلاقی برای هیات‌ها ضروری است تا فرهنگ «نقد عالمانه» جایگزین رفتار‌های تنش‌زا شود

ما فرزندان دلیلیم، نه پرخاش

نیازمندی ها