دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد

انتقال آب از خزر به دریاچه ارومیه علمی نیست

دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه گفت: عده‌ای به‌دنبال این هستند که هیچ‌کدام از برنامه‌های دولت درباره احیای دریاچه ارومیه به اجرا درنیاید و بسیاری از آنها نیز انتقال آب از دریاچه خزر به دریاچه ارومیه را پیشنهاد می‌کنند که این امر پایه علمی ندارد.
کد خبر: ۶۷۸۰۶۵

عیسی کلانتری در جلسه شورای منطقه‌ای حوضه آبخیز دریاچه افزود: اگر حتی یک گروه نخواهد دریاچه ارومیه با مصوبات ستاد احیا شود، برای بقیه مشکل ایجاد می‌شود.

وی با بیان این‌که هیچ کجای دنیا و هیچ منبع علمی داخلی و خارجی انتقال آب خزر به دریاچه ارومیه را تائید نمی‌کند، گفت: باید همه مسئولان بدانند که هیچ چیزی صد درصد مطلوب نیست و هر تصمیمی دارای نقاط قوت و ضعف خواهد بود.

به گزارش مهر، دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه خطاب به اعضای حاضر در جلسه عنوان کرد: فکر نکنید دریاچه ارومیه را می‌توان با راهکارهایی که هیچ ضرری نداشته باشد، احیا کرد، بلکه باید هزینه ضررهای جزئی را پرداخت کنیم، به همین سادگی نیست که دریاچه ارومیه بخشکد، تصمیمات بزرگ در کنار مزایای بزرگ ضررهای کوچکی دارد.

کلانتری با اعلام این‌که تعلیق سدسازی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به‌دلیل افزایش جیره آب دریاچه ارومیه و کمبود اعتبار اجرای طرح‌های عمرانی است، ادامه داد: برای اجرای طرح‌های سدسازی، تکلیفی از سوی دولت برای احیای دریاچه ارومیه به کارگروه ابلاغ نشده است.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی صد درصدی بدنه سد شهید مدنی آذربایجان شرقی ادامه داد: همه ذخیره آب سد شهید مدنی تبریز به دریاچه ارومیه تخصیص خواهد یافت و حتی یک لیتر آب هم از این سد به تبریز داده نمی‌شود، ولی باید توجه داشت که آب به صورت سیلابی باید رهاسازی شود تا به دریاچه ارومیه برسد.

دبیرستاد ملی احیای دریاچه ارومیه با اعلام این‌که مصوبات ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه در اولین جلسه هیات دولت بعد از تعطیلات نیمه خردادماه مطرح و عملیات اجرای طرح‌ها قطعا از اول تیرماه امسال آغاز می‌شود، گفت: تا زمانی که آب صرفه جویی شده از محل اجرای طرح‌های احیا وارد دریاچه ارومیه شود، باید بستر موجود آب حفظ شود.

وی با بیان این‌که احیای دریاچه ارومیه طی پنج یا شش سال گذشته اعتبار کمتری نیاز داشته و به مراتب راحت‌تر بود، ادامه داد: براساس اعلام وزارت نیرو و مسئولان آذربایجان شرقی خط دوم انتقال آب از زرینه‌رود به تبریز به‌دلیل مستهلک بودن خط اول انتقال آب اجرایی می‌شود.

کلانتری با اعلام این‌که در هر صورت میزان برداشت تبریز از زرینه‌رود برای مصرف آب شرب حتی با احداث خط دوم انتقال آب نیز تغییری نمی‌کند، اظهار کرد: در دشت‌مغان 20 متر مکعب آب از انتهای کانال به ارس برمی‌گردد که باید برای استفاده بهینه از این میزان آب برنامه‌ریزی شود

وی درباره جابه‌جایی برداشت آب از ارس به جای مغان جهت تامین آب شرب تبریز نیز اعلام کرد: جابه‌جایی برداشت باید به تائید کشورهای همجوار برسد، به‌طوری که کم کردن حقابه مغان و انتقال به حوضه‌ای دیگر نیازمند تائید کشورهای همجوار از جمله آذربایجان و ارمنستان است.

وی با بیان این‌که کشور در شرایط بسیار بحرانی آب قرار گرفته و هم‌اکنون 500 متر مکعب در ثانیه بیلان منفی سفره‌های آب زیرزمینی است، تصریح کرد: برداشت ما هم‌اکنون بیش از آب رودخانه کارون بوده، به‌طوری که می‌توان گفت ستون فقرات کشور در حال خرد شدن است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها