به گزارش واحد مرکزی خبر، آیتالله محمد امامی کاشانی در خطبه دوم نماز جمعه تهران افزود: تمدن اسلامی مبنی بر اصالت خانواده است و باید همه دختران و پسران مسلمان به این تمدن به خاطر اهتمامش به نظام زندگی، افتخار کنند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر (ص) مبنی بر اینکه هیچ خانهای در پیشگاه خدا محبوبتر از خانهای که در آن ازدواج واقع شود نیست و هیچ خانهای مبغوضتر از خانهای که طلاق در آن وارد شود نیست گفت: گویا دستهایی می خواهند فرهنگ و تمدن اسلامی را از ما بگیرند و هدفشان بی بند و باری است.
خطیب جمعه تهران عفاف و حجاب را باعث تحکیم خانواده دانست و اظهار داشت: وقتی عفاف و حجاب رعایت شود مرد هوسباز نمی شود.
وی افزود: پدران و مادران و معلمان و استادان دانشگاه به موضوع تربیت دختران و پسران توجه کنند و این را به آنان بیاموزند که هیچ تمدنی برتر از تمدن اسلامی نیست و اگر دختر و پسر محدودیتی در این زمینه دارند این محدودیت ذاتی است چنانکه برخی دانشمندان غربی نیز بر آن تأکید میکنند.
امام جمعه موقت تهران گفت: کار فرهنگی مهم است و دختران و پسران بدانند که برخی روابط بنیان خانواده را خراب می کند و توجه به اصالت خانواده باعث تحکیم آن می شود.
وی به پسران و دختران توصیه کرد دنبال سیل بنیانکن تمدن غرب نروند بلکه به لذتهای اساسی یعنی به خانواده و روابط خانوادگی توجه کنند.
آیت الله امامی کاشانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1388 مصوبه ای داشت که همه دستگاه ها به ویژه صدا و سیما را به ترویج عفت و تقوا ملزم کرد.
جشن طلاق چیست؟
اظهارات امروز آیت الله امامی کاشانی واکنش به رواج سفارش چاپ کارت جشن طلاق و برگزاری جشنی به همین مناسبت از سوی برخی زوجهای جداشده از یکدیگر است؛ رویدادی که کارشناسان و رسانه ها از آن به عنوان « منفورترین جشن» یاد می کنند.
خبرگزاری ایرنا بتازگی مشاهدات خبرنگار خود از چگونگی چاپ و انتشار کارت های جشن طلاق را در خیابان جمهوری تهران اینگونه روایت کرده است:
یکی از فروشندگان کارت در این خیابان به دنبال طرح سوال بدون هیچ مقدمه ای گفت: « ببین داداش ، اگه ماموری یا دنبال دردسر هستی و می خواهی نون ما را آجر کنی، بزن به چاک و برو دنبال کارت ، اینجا همه با هم هماهنگن و کسی به تو نمیگه کی آمد سفارش چاپ کارت جشن طلاق بده.
راستی تو مگه تازه کاری یا نمیدونی که این برنامه ها دارای سلسله مراتب و هماهنگی های لازم خاص خودش است.
اگر کسی بخواد جشن طلاق بگیره، اول میری قنادی تا سفارش یک کیک بزرگ بده، بعدش میره گل فروشی تا سفارش یک دسته گل رُز سیاه بده و بعدش میاد سراغ ما که سفارش چاپ کارت جشن طلاق برای برگزاری آخرین میهمانی متاهلی رو بده، دوزاری افتاد!.
تازه مگر تو خودت کوری و نمی بینی افرادی که توی این خیابان در حال تردد و پرسه هستند آمده اند دنبال کارت عروسی و نامزدی یا دنبال کارت های مراسم ترحیم و بازگشت حجاج ، بابا برو راست کارت.»
یک فروشنده دیگر هم گفت: دنبال چی هستی، اینجا چیزی گیرت نمی یاد؟
- باشه داداش من میرم ولی مردونه اگه چیزی تو این موضوع میدونی به من بگو جای دوری نمیره ما که با شما رفیق شدیم.
- عجب آدم سرتقی هستی، یک کلمه بیشتر حرف نمیزنم چون دیدم رفاقتی وارد شدی، باشه بگو خیرت قبول.
بببین داداش اگه چشاتو خوب بازکنی عده ای مایه دار و مرفه می بینی که توی این خیابان و خیابان های اطراف وول می زنند، این آدما به منظور کلاس گذاشتن و فخر فروختن از اینکه با جدایی از همسرسابقشون هیچ اتفاق عجیبی در زندگی آنها رخ نداده و آماده اند پس از این پایان زندگی نه چندان خوش آیندشون با فرد دیگری ازدواج کنند، میان اینجا تا سفارش چاپ کارت جشن طلاق بدن.
این آدم های فرنگی مآب با خدم و حشم و کلی آرایش و زلنگ و زولونگ و اتومبیل های مدل بالا میان اینجا تا به اصطلاح خودشون کار را برای اعلام رسمی جدایی از همسر سابقشون اعلام کنند.
- و بعد ...
- «وای چقدر سیریشی برو راست کارت دیگه، کلید کردی ها، همین قدر هم که برات تعریف کردم باید کلاتو بندازی هوا، راستی اگه ماموری هوای ما رو داشته باش. ما همیشه اینجا یا تو خیابان ملت پلاسیم.
اما وایستا ببینم، ایول عجب خوش شانسی، اون خانم رو ببین که از سوزوکی مشکی پیاده شد، فکر کنم اومده کارت سفارش بده، اگه خیلی دنبال کشف ماجرا هستی برو از خودش بپرس آقای کارآگاه ، راستی ببین چقدر ناراحته، حتی شال و عینک و لاک ناخنش هم مشکیه، نکنه کسی از او فوت کرده، اما فکر نکنم، اگه اینجوریه چرا ضبط ماشینش روشنه؟!.»
پشت سر این خانم به مغازه فروش کارت های عروسی و نامزدی وارد شدم و پس از سلام به فروشنده و بدون جلب توجه به اطراف، روی صندلی ویژه مشتری ها که مقابل میزی که چند آلبوم مختلف انتخاب کارت های عروس و نامزدی و مراسم ترحیم و بازگشت از حج روی آن قرار داشت، نشستم.
زن جوان بدون مقدمه به فروشنده گفت: من از طرف آقای... آمده ام، ظاهراˈ با شما در خصوص سفارش چاپ کارت مراسم جشن طلاق من با شوهرم صحبت کرده است.
فروشنده جوان: بله، سرکار خانم. لطفاˈ بفرمایید که کارت جشن شما با چه نوع کاغذ، رنگ و چه عنوان چاپ شود ، راستی قرار است مراسم تو همان آدرس کامرانیه برگزار بشه؟!
- بله، مراسم همانجا است که قبلا آقای ... گفتند. راستی کارت ها کی حاضر میشن؟!
- دو روز دیگه ساعت 10 خودم به شما اطلاع میدم.
.....
اینجا خیابان جمهوری در حوالی میدان بهارستان تهران بورس کارت های عروسی و نامزدی است.
صدها فروشگاه چاپ و عرضه اینگونه کارت های را می توانی در کنار ده ها چاپخانه بزرگ و کوچک پیدا کنی که در این خیابان فعال هستند و جدید و به روزترین ترین کارت های عروسی را چاپ و عرضه می کنند.
اما در این رهگذر فلسفه و چرایی سفارش و چاپ کارت جشن طلاق از آن دسته ماجراهایی است که فکر هر خبرنگار و روزنامه نگار را به خود مشغول می کند.
ای کاش اینگونه افراد تحت تاثیر فرهنگ وارداتی غرب به جای برگزاری چنین مراسم بی هویتی به فکر زندگی مجدد، خوشی و آرامش و در کنار هم بودن باشند و از سفارش چاپ کارت برای برگزاری این جشن نامیمون خودداری ورزند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت