دکتر شهرام رفیعی فر ، گفت: ازهر 4 ایرانی یک نفر از مشکل کلسترول خون بالا رنج می برند و سالانه 34 هزار نفر به علت این مشکل جان خود را از دست می دهند.
وی، رژیم غذایی سالم، کنترل وزن و افزایش فعالیت بدنی و برنامه منظم ورزشی را از اصول اولیه و مهم برای جلوگیری از افزایش کلسترول عنوان کرد و گفت: کاهش چربی دریافتی(به ویژه چربی های اشباع) و کلسترول یکی از اصول رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی است.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت خطاب به مردم توصیه کرد که لبنیات کم چرب (شیر، ماست، پنیر و سایر موادلبنی) را جایگزین لبنیات پرچرب کنند و افزود: همچنین لازم است از سرشیر و خامه کمتر استفاده شود چرا که این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی چربی حیوانی هستند و می توانند موجب افزایش کلسترول خون شوند.
رفیعی فر ادامه داد: مصرف گوشت قرمز را کاهش داده و به جای آن از گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی استفاده کنید. مصرف 2 تا 3 بار ماهی در هفته توصیه می شود. در طبخ غذاها از انواع روغن مایع به ویژه روغن زیتون و روغن کلزا و یا کنجد استفاده کنید( البته برای پخت، نه سرخ کردن غذا).
وی افزود: با مخلوط کردن ماست کم چرب، آبلیمو، سرکه یا آب نارنج، کمی نمک و فلفل و سبزیهای معطر و روغن زیتون یک سالاد سالم و خوش طعم در منزل تهیه کنید. از شیرینیهای خامهای و سسهای چرب کمتر استفاده کنید.
به گفته سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت، استفاده از میوه و سبزیجات، غلات سبوس دار، سویا، سیر و پیاز، فیبرغذایی، شیر و مواد لبنی کم چرب در کاهش سطح کلسترول خون موثر است. ( ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد