جام جم سرا:باروری تنها دلیل ایجاد تغییر در رژیم غذایی نیست. تحقیقات نشان میدهد که پدرهایی که در ماه قبل از لقاح تخم، زیاد از مشروبات الکلی استفاده میکنندنوزادانشان تقریباً 200 گرم کمتر از نوزادان دیگر وزن دارند. وزن کم هنگام تولد مشکلی بسیار جدی است که میتواند بر سلامت فیزیکی و ذهنی کودک شما در ادامه زندگیش، تاثیر بگذارد.
اینکه نوشیدن قهوه به قدرت باروری شما صدمه میزند یا آن را تقویت میکند، چندان روشن و آشکار نیست. گرچه برخی تحقیقات نشان میدهد که قهوه باروری آقایان را مختل میکند، اما یک تحقیق برزیلی نشان داده که اسپرم مردانی که قهوه می نوشند، قدرت شناوری بیشتری داشته که میتواند باعث تقویت قدرت باروری شود. مطمئنترین کار این است که مصرف قهوه را تا یک تا دو فنجان در روز محدود کنید.
رژیم غذایی شما باید به اندازه رژیم غذایی همسرتان متعادل، متنوع، و مغذی باشد.
چند توصیه مفید برای پدران آینده:
* به اندازه کافی از موادغذایی سرشار از ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانها استفاده کنید. این موادمغذی به جلوگیری از نقص و عیب اسپرم کمک کرده و جنبندگی آن را افزایش میدهد. یک لیوان آب پرتقال در روز تقریباً 124 میلیگرم ویتامین C در خود دارد. خوب است که در روز حداقل 90 میلیگرم یا بیشتر و اگر سیگار میکشید حداقل 125 میلیگرم استفاده کنید.
* به اندازه کافی روی (zinc) مصرف کنید. تحقیقات بسیاری نشان میدهد که حتی کمبودهای کوتاه مدت روی میتواند حجم نطفه و سطح تستوسترون را کاهش دهد. منابع عالی که میتوانید مقدار توصیهشده روزانه یعنی 11 میلیگرم روی را از آن مصرف کنید شامل صدف خوراکی (8 عدد صدف متوسط تقریباً حاوی 16 میلیگرم روی است)، گوشت گاو (85 گرم حاوی 4.8 میلیگرم روی است)، لوبیا پخته (یک فنجان از آن حاوی 3.5 میلیگرم روی است، میشود.
* اسید فولیک مصرف کنید. تحقیقات نشان می دهد مردانی که سطح ویتامین B در بدنشان پایین است، اسپرم کمتری دارند. میتوانید 400 میکروگرم مورد نیاز روزانهتان را با خوردن سبزیجات و آب پرتقال تامین کنید، اما مصرف مکمل اسید فولیک یا مولتی ویتامین برای اطمینان بیشتر میتواند به شما صدمه بزند.
* مقدار کلسیم و ویتامین D مصرفی تان را بالا ببرید. طبق تحقیقی که در دانشگاه ویسکونسین در مدیسون انجام گرفت، مصرف 1000 میلیگرم کلسیم و 400 واحد (ده میکروگرم) ویتامین D در روز میتواند قدرت باروری را در مردان بالا ببرد. منابع خوب کلسیم عبارتند از شیر کم چرب (یک لیوان از آن حاوی 302 میلیگرم کلسیم است) و ماست (یک فنجان از آن حاوی 415 میلیگرم کلسیم است). ویتامین D مصرفی خود را نیز میتوانید از شیر (یک لیوان شیر حاوی 98 واحد ویتامین D است) و ماهی آزاد (85 گرم از آن حاوی 360 واحد ویتامین D است) تامین کنید.
سبزیجات مصرف کنید
تحقیقات جدید عنوان میکند، مردانی که میخواهند قدرت باروری خود را افزایش دهند، ممکن است به خوردن بیشتر میوهها و سبزیجات روی بیاورند.
محققان در نشست انجمن پرشکی باروری، اعلام کردند که هرچه مصرف میوهها و سبزیجات در مردان بیشتر باشد، اسپرم آنها نیز جنبندگی بیشتری مییابد.
48 مرد نابارور و 10 مرد بارور که در سال گذشته صاحب فرزند شده بودند، پرسشنامهای را در رابطه با رژیم غذایی شان تکمیل کردند. نتایج نشان داد که 83 درصد از مردان نابارور مقدار بسیار کمی از میوهها و سبزیجات استفاده میکردند، یعنی کمتر از پنج وعده در روز.
به طور کلی مردانی که کمترین مقدار میوه و سبزیجات را مصرف کرده اند، کمترین میزان جنبندگی اسپرم را داشتند.
دکتر ویویان لوئیس، پروفسور زنان و زایمان در دانشگاه روچستر، نیویورک در این زمینه میگوید، «تصور میکنیم که کیفیت اسپرم تا حد زیادی به مصرف آنتی اکسیدان در رژیم غذایی بستگی دارد».
او در ادامه صحبتهای خود میگوید، آنتی اکسیدانها، مثل آنچه در میوهها و سبزیجات وجود دارد، میتواند به جلوگیری از آسیب رسیدن به اسپرم که باعث می شود کند و تنبل شوند و توانایی بارور کردن تخم را از دست دهند، کمک میکند.بویژه، آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون و کریپتوکسانتین، که بیشتر در سبزیجات، گوجه فرنگی، فلفل و پرتقال وجود دارد، قدرت و سلامت اسپرم را تضمین میکند.
دکتر لوییس توصیه میکند که مردهایی که میخواهند بچه دار شوند، بهتر است از انواع و اقسام میوهها و سبزیجات، حداقل پنج وعده در روز استفاده کنند.
همچنین مردها بهتر است از خوابیدن طولانی مدت در وان آب داغ و کشیدن سیگار و مواد مخدرکه همه به اسپرم آسیب میرساند، خودداری کنند.(سیمرغ)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با دکتر سیما فردوسی مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال وهمسر زندهیاد منصور پورحیدری
در گفت و گو با رئیس مرکز تحقیقات صدا وسیما بررسی کردیم