جام جم سرا:
۱. در دنیا، میوهها را براساس کیفیتشان، طبقهبندی، بستهبندی و قیمتگذاری میکنند. از آنجا که ارزش تغذیهای میوههای ریز و درشت با هم تفاوتی ندارد، هیچ اجبار، توصیه و الزامی برای خرید میوههای درشتتر نیست؛ ضمن اینکه در بعضی موارد برای درشتتر شدن اندازه میوه از کودهای نیتراته استفاده میشود که برای سلامت زیانبارند. بنابراین خرید میوههایی با اندازه متوسط را به شما توصیه میکنیم.
۲. گاهی مهمانهای نوروزی میوههای بزرگ را پوست میگیرند و نمیتوانند تمام آنها را بخورند. بههمین دلیل هم اسراف میشود. این مساله هم دلیل دیگری برای توصیه به خرید میوههای کوچکتر است.
۳. اگر به مکانهایی که میوههای بستهبندی تازه میفروشند دسترسی دارید، از خرید فلهای میوه در حجم بالا بپرهیزید زیرا امکان خراب شدن میوههایی که فلهای و زیاد خریداری میشوند، وجود دارد. از طرف دیگر، امکان وجود میوههای خراب هم بین این میوهها هست.
۴. این روزها بیشتر خانوادهها روزی را برای دید و بازدید نوروزی از قبل تعیین میکنند. سعی کنید میوه را در همان روزی که قرار است برایتان مهمان بیاید و به اندازه مهمانهای خود بخرید.
۵. اگر چند نوع میوه خریداری کردهاید، لزومی ندارد در ظرف میوه شما از هر میوه به ازای هر مهمان یک عدد از آنها وجود داشته باشد. این صرفهجویی بجا، باعث پیشگیری از خراب شدن میوهها و بالا رفتن مقدار دورریز آنها میشود.
۶. با میوهها مانند یک موجود زنده رفتار کنید زیرا میوهها، بخش زندهای از یک گیاه (دستگاه تکثیر و تولید) هستند. یعنی آنها را هنگام جابجایی، شستن و قرار دادن داخل یخچال، در معرض ضربههای مداوم و شدید قرار ندهید. ضربه خوردن به میوهها باعث تلخ یا لک شدن گوشت برخی از آنها میشود.
۷. برخی میوهها مانند موز و سیب را کنار یکدیگر نگهداری نکنید. از آنجا که میوهها زنده هستند و نفس میکشند، با تنفس خود گازهایی ایجاد میکنند که روی یکدیگر اثر میگذارند؛ مثلا اگر سیب را کنار موز نگهداریم، باعث رسیدن و لهشدن سریعتر آن خواهد شد. البته سیب میتواند باعث رسیدن کیویهای سفت هم بشود.
۸. موز را داخل کیسهای بگذارید و در بالکن یا مکان خنکی آویزان کنید تا کمتر تحتتاثیر میوههای دیگر قرار بگیرد و دیرتر خراب و له شود.|هفته نامه سلامت
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد