جام جم سرا:
۱-اولین چیزی که همیشه در خرید مبلمان باید در نظر بگیریم جنس و کیفیت چوب به کار رفته شده است. مبلمانی که چوبهای محکم تری دارند قیمت بیشتری هم خواهند داشت اما باید توجه کرد که چوب دارای خوردگی و یا فرورفتگی نباشد. چوبها ممکن است دارای چند لایه روکش از جنس خود چوب باشند این چوبها کیفیت بالاتری دارند. اما برخی از لایههای پوششی معمولا بیکیفیت هستند بنابراین هنگام خرید دقت کنید. نئوپان و کامپوزیتها معمولا مخلوطی از خمیر چوب، پلاستیک و صمغ هستند که این نوع از چوبها معمولا نسبت به دیگر انواع آن ارزانتر هستند بنابراین دوام کمتری دارند.
۲-برای خرید دراورها و کابینت حتما باید پوشش داخلی و جنس چوب به کار رفته را بررسی کنید. مثلا کشو دراورها باید به نرمی باز و بسته شوند و دستگیرهٔ محکم داشته باشند. کشوها نباید پس از اینکه باز میشوند خود به خود بسته شوند. کشوها باید هنگام بسته شدن کاملا جا بیفتند و محکم باشند.
۳-برای بررسی کیفیت چوب از زخمی کردن آن با ناخن اجتناب کنید. در کارگاههای چوب قطعات کوچکتر که نیاز به ظریف کاری دارند با زحمت زیادی شکل داده میشوند بنابراین شما با زخمی کردن آن شکل چوب را از بین خواهید برد تنها کاری که باید برای بررسی چوب انجام دهید علاوه بر مشاهده مشاوره با سازندگان وسایل چوبی است.
۴- همیشه برای خرید مبلمان دکوراسیون منزل خود را در نظر بگیرید. در انتخاب رنگ و جنس پارچه باید حتما رنگ پردهها و فرش منزلتان را در نظر بگیرید. اگر زیاد علاقمند به تمیز کردن وسایل خانه نیستید یا وقتش را ندارید نباید پارچههای روشن انتخاب کنید مخصوصا تا زمانی که کودکانتان بزرگتر نشدند باید از رنگهای تیره استفاده کنید.
۵-در مورد رنگها باید همیشه علاوه بر رنگ مورد علاقه به زیبایی کلی دکوراسیون منزل هم توجه کنید مثلا ممکن است رنگهای سرد را بیشتر ترجیح دهید یا رنگهای گرم اما باید بدانید که رنگهای فانتزی معمولا زود خسته کننده میشوند بنابراین بیشتر رنگهای گرم برای مبلمان پیشنهاد میشود. مثلا ممکن است گاهی اوقات برخی از رنگها را در فروشگاهها ببنیم و آنها را بپسندیم اما پس از آنکه آن رنگ را برای مبلمان منزل استفاده میکنیم جلوهٔ زیبایی به خانهمان ندهد.
۶-به پایههای مبل توجه کنید پایهها باید دارای استحکام کافی بوده و تحمل وزن بالا را داشته باشند. پایهها باید کاملا متصل به مبل باشد و هرگز نباید جدای از آن ساخته شده و به بدنهٔ مبل متصل شود. پایهها هنگام نشستن نباید بلغزد یا انحنا داشته باشد. پایهها باید هم جنس چوبی که برای بدنه به کار رفته شده باشند.
۷-فنرهای مبل باید دارای انعطاف کافی باشند. به این معنا که زیاد از حد فرو نروند و در عین حال نرم باشند. حتما قبل از خرید به فنرهای مبل دقت کنید بهترین کار این است که روی مبل بنشینید و راحتی آن را بررسی کنید. فنرها خاصیت ارتجاعی دارند بنابراین به محض اینکه از روی مبل بلند میشوید باید به حالت اولیه خود برگردند.
۸-در مورد کوسنها باید بیشتر به موادی که برای پر کردن داخل آن به کار رفته و تمیز دوزی دقت کنید. روکش کوسنها هم باید مثل پارهٔ مبلمان قابل شست و شو باشند همچنین ابر و اسفنج داخل کوسنها هم باید قابل شست و شو باشند بنابراین هنگام خرید به کیفیت موادی که داخل کوسن به کار رفته توجه کنید.
۹-بهترین زمان خرید مبل تابستان و فصول گرم است.
۱۰-مبلمان قدیمیتان را دور نیندازید. اگر مبلمان جدیدی تهیه کردی مبلمان قدیمی را میتوانید در صورت وجود فضا در منزل نگه دارید و برای میهمانانتان از مبل جدید استفاده کنید. مبلمان قدیمیتان را بشویید و تمیز کنید و آنها را دور نریزید. اگر قابل استفاده نیستند میتوانید چوب آنها را به نجاریها بدهید و از آنها بخواهید صندلیهای کوچک یا میزهای کناری بسازند.
۱۱-ترجیحا هنگام سفارش مبلمان و وسایل چوبی تاکید کنید که همان مدلی را که پسندیدید برای شما بسازند و تا قبل از تحویل نهایی بهتر است یکبار نیمه تمام آن را ببینید تا مشکلی به وجود نیاید. برای میز آشپزخانه و صندلیهای آن ترجیحا از محصولات ظریفتر استفاده کنید تا فضای آشپزخانه شما را اشغال نکنند.
۱۲-برای خرید مبلمان کمی هم تخفیف بگیرید که معمولا هم جای تخفیف وجود دارد البته باید دقت کنید در برخی از فصول محصولات چوبی به حراج گذاشته میشوند ولی اگر بخواهید کار سفارشی تهیه کنید در حراجیها نمیتوانید بنابراین از فروشندگان تخفیف بگیرید همیشه برای خرید اهل مذاکره باشید و سعی کنید مبلغی هرچند اندک را تخفیف بگیرید. (باشگاه خبرنگاران)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد