او میگوید: «من ملکه پاکیزگی هستم و مردم وقتی آشپزخانه مرا میبینند میگویند: مواد غذایی شما کجاست؟» اشتباه نکنید، تری و خانوادهاش خوب و کافی غذا میخورند؛ استراتژی او این است که مواد غذایی زیادی را برای پخت و پز در خانه انبار نمیکند. برای توضیح بیشتر استراتژی او، شما را به نظرات او در این باره ارجاع میدهیم:
از ظروف شیشهای استفاده کنید
این وسایل را دور بریزید: جعبههای مقوایی، کیسههای سلفونی و همه چیزهای پلاستیکی
این کارها را انجام دهید: از ظروف شیشهای استفاده کنید. تری توضیح میدهد که: «مواد غذایی ضروری مانند مغزها، حبوبات، میوههای خشک و غلات سبوس دار را از فروشگاه خریداری کنید. خرید محصولات خشک به تناسب وزن شما هم کمک میکند.» «آنها را در ظروف شیشهای نگهداری کنید. علاوه بر زیبایی، استفاده از این ظروف باعث میشود که شما به راحتی محتویات داخل ظروف را ببینید، این کارهنگام درست کردن شام یا نوشتن لیست نیازمندیهای غذایی روزانه برای شما مفید خواهد بود. برای پرهیز از تغییر رنگ و از بین رفتن مواد مغذی غذاها، آنها را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.»
مواد اولیه غذایی سالم ذخیره کنید
اینها را دور بریزید: غذاهای بسته بندی آماده
این کارها را انجام دهید: یخچالتان را از مواد غذایی سالم پر کنید. تری میگوید: «ذخیره کردن مواد غذایی سالم باعث میشود وقتی با کمبود زمان مواجه میشوید غذای مناسب و سالم برای خوردن داشته باشید. یک دنیای ایده آل دنیایی است که در آن همه خودشان غذا میپزند اما میدانم که این کار همیشه ممکن نیست بنابراین میتوانید بعضی چیزها را از قبل آماده کنید تا در وقت صرفه جویی کنید مثل گوشت، برخی سبزیجات و …
مصرف میان وعدههای تازه
اینها را دور بریزید: قوطیها و بطریهای نوشیدنی
این کارها را انجام دهید: من اسموتیهایی با میوههای تازه تهیه میکنم و از پودر سبزیجات و قرصهای مکمل هم استفاده میکنم، چرا که اکثر ما تغذیه کاملی نداریم و این راه خوبی برای رساندن مواد مغذی به بدن است.
دقت در انتخاب مواد غذایی
اینها را دور بریزید: میوههای و سبزیجات مانده و خارج از فصل
این کارها را انجام دهید: مواد غذایی تازه همان فصل را مصرف کنید. تری توضیح میدهد: «غذاهای تازه علاوه بر اینکه دارای طعم و مزه خوبی است، ماندگاری بهتری هم دارند به خاطر اینکه کمتر در سردخانه و کامیونها مانده است. میوهها و سبزیجات گازی منتشر میکنند که باعث رسیدن و پختن آنها میشود بنابراین آنها را در کیسههای مخصوص در یخچال قرار دهید تا سالم بمانند. پلاستیکها مواد مغذی موجود در غذاهای خام را از خودشان عبور میدهند بنابراین بهتر است از ظروف شیشهای برای نگهداری مواد غذایی استفاده کنید.»
تغییر عادات غذایی در وعده شام
اینها را دور بریزید: مواد غذایی کنسروی و فریزشده آماده
این کارها را انجام دهید: وعدههای غذایی را از قبل تهیه کنید. تری میگوید: «به ندرت پیش میآید که یک وعده غذایی کامل را یکباره تهیه کنم. به جای این کار ابتدا میبینم که چه مواد اولیهای در خانه دارم و آنگاه فکر میکنم که چه چیزی میتوانم به آن بیافزایم. مثلاً غذایی که من در روز یکشنبه پختهام ممکن است پروتئین و سبزی زیادی داشته باشد یا بخشی از غذای فریزشده باشد که با آن سوپ درست کردهام. تهیه هر دو دسته غذای توضیح داده شده، هم در وقت صرفه جویی میکند هم نیاز به تلاش کمتری دارد.»
نقش ادویهها در سلامتی
اینها را دور بریزید: ادویههای مانده و تاریخ مصرف گذشته
این کارها را انجام دهید: تری میگوید: «یک چاشنی با کیفیت سادهترین روش برای طعم دار کردن غذا است. من تمام ادویههایم را در ظرفهای شیشهای میریزم و سالی یک بار آنها را با ادویههای تازه جایگزین میکنم. توجه داشته باشید که آنها پس از مدتی مواد مغذی خود را از دست میدهند و در نتیجه طعم و ارزش غذایی آنها پایین میآید.»
ذخیره کردن مواد غذایی سالم
وقتی شما یک غذای سالم و خانگی تهیه میکنید میتوانید با اطمینان باقی مانده آن غذا را برای چند روز آینده در فریزر نگهداری کنید. تری توصیه میکند که برای فریزکردن، آنها را در ظروف شیشهای که درپوش پلاستیکی دارند قرار دهید. تری میگوید: «با مرتب قرار دادن ظرفها در فریزرمیتوانید به راحتی ببینید که در هر ظرفی چه غذایی قرار دارد. همچنین شما میتوانید غذاهای خشک حساس مانند نخود و بادام را داخل چنین ظروفی بریزید و در فریزر نگهداری نمایید.» تری همچنین از طرفداران بزرگ استفاده از غذاهای فریزشده برای وعده ناهار است. او با این کار کمتر از غذاهای فرآوری شده و آماده استفاده میکند. تری غذای مدرسه فرزندانش را داخل ظروف شیشهای قرار میدهد یا یک ساندویچ که دورش کاغذ پیچیده است برای آنها درست میکند.
با ابزارهای کمی در آشپزخانه کارهای زیادی انجام دهید
اینها را دور بریزید: ابزارهای آشپزی که فقط برای یک کار استفاده میشوند
این کارها را انجام دهید: تعداد انگشت شماری از ابزارهای آشپزخانه داشته باشید. تری میگوید: «هر آشپز ماهری تنها به یک چاقوی تیز، یک کفگیر چوبی، یک تخته برش بزرگ، یک کتری، یک اجاق، یک ظرف خوراک پزی شیشهای و یک مخلوط کن نیاز دارد. هرچه بینظمی و شلوغی محیط کمتر باشد یعنی خلاقیت بیشتر است و یک چینش خوب و اساسی برای همیشه خواهد ماند.»
شناسایی ضروریات تغذیه
اگر شما برای خرید مواد غذایی سردرگم و بیبرنامه هستید، تری برای شما توصیههایی در قالب رویکرد حداقلی دارد. او میگوید: «چند چیز مهم که من همیشه در منزل دارم شامل حبوبات خشک، کنسرو لوبیا، غلات کامل، تنقلات و دانههای خوراکی است. من مواد غذایی که تازه و خوش طعم باشند را میخرم و سپس هر چه که برای غذا درست کردن نیاز باشد تهیه میکنم.» به عبارت دیگر مواد غذایی خشک را همیشه داشته باشید و هر موقع که نیاز شد برای خرید برخی موارد خاص به فروشگاه بروید.
یک روش متفاوت برای خرید یعنی یک روش متفاوت برای غذا درست کردن. تری این روش را پیشنهاد میکند: «من یک لیست طولانی برای خرید نمینویسم. این درست نیست که بگوییم، «من چه غذایی میخواهم بپزم؟»، بلکه باید گفت، «من چه غذایی میتوانم درست کنم؟» سعی میکنم به صورت هفتگی مواد اصلی را برای خرید را مشخص کنم تا موارد غیرضروری در لیست خرید قرار نگیرد. این کار باعث میشود تا انرژی خود را صرف مسائل جدید و مفید کنم.»
حذف و اضافه در آشپزخانه
هنگام بهار برنامه غذایی خود را تغییر دهید. تری معتقد است که این تنها نقطه شروع کار میباشد. او میگوید: «شما این توانایی را دارید که به تدریج عادات غذایی خود را تغییر دهید. به هر چیزی اجازه تغییر و تحول را بدهید: تغییر در طعم و ذائقه، تغییر در شیوه هضم غذا، تغییر برنامه غذایی، تغییر عادات غذایی و سبک زندگی.»
تری پیشنهاد میکند که هر هفته یک غذای جدید را امتحان کنید. او میگوید: «غلات و حبوبات جدیدی را انتخاب کنید و نحوه غذا درست کردن با آن و شیوه نگهداری آن را یاد بگیرید. اگر طعم آن را دوست داشتید میتوانید به مقدار زیادی از آن تهیه و ذخیره کنید. در یک سال شما با ۵۲ غذای جدید آشنا میشوید. بنابراین موارد غیر ضروری را از آشپزخانه خود دور بریزید و همچنین به برنامه غذایی خود انواع مختلف غذاها را اضافه کنید.»|سوالی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت