جام جم سرا: تالارهای عروسی درواقع نوع پیشرفته همان رستورانهای قدیم است که به نوعی شاخه فعالیتشان را تغییر دادهاند و علاوه بر فروشندگی غذا خدمات متنوع دیگری هم ارائه میدهند.
این تالارها عموما به سه دستهٔ تالارهای عادی داخل شهر، تالارهای درون هتلها وسرانجام باغ تالار تقسیم میشود.
با این حال پایه قراردادی این سه نوع تقریبا یکی است و هریک از آنها به تناسب مکان و شرایط و خدمات خاصی که ارائه میدهند، قیودی را به قرارداد خود میافزایند. اما به طور کلی حرفه و شغل تالارداری جزو یکی از اصناف بسیار پرمخاطب در شهرهاست و از زمانی که زندگی رنگ و بوی صنعتی به خود گرفته کسب و کارشان سکه شده است. به طوری که تقریبا در تمام خیابانهای اصلی و فرعی شهر یک یا دو تالار ساخته شده و هر روز مراسمی در آنها برقرار است و حالا عدهای با لباس سیاه و عزادار یا گروهی هم با هلهله و شادی پیوند عروس و داماد را جشن میگیرند. پس مطمئن باشید این حرفه هرگز تعطیلی نداشته و همواره پرمخاطب است به همین دلیل صاحبان تالارها میگویند: «ما روز و زمانمان را میفروشیم، نه غذایمان را.»
عزاداری سادهتر، عروسی پیچیدهتر
تالارهای پذیرایی به طور عادی دو مراسم عروسی و عزا برگزار میکنند، البته آنها میزبان مهمانیهای مناسبتی مانند مهمانی حاجی بازگشته از خانه خدا هم هستند، اما این گونه مهمانیها بیشتر در حیطه رستوران هاست و بیشتر افراد این مکانها را برای برگزاری مهمانیهای مناسبتی که زمان پذیرایی کوتاهی هم دارد، مناسبتر میدانند.
به هر حال هرچند همواره بهترینها را برای شما آرزو داریم، اما به قول معروف مرگ حق است و نمیتوان از آن فاصله گرفت و براساس آداب و رسوم ما برگزاری مراسم شب سوم، هفتم و چهلم یا سال برای متوفی جزو برنامه هاست. پس یکی از برنامههای ثابت بحث انتخاب تالار مناسب برگزاری این مراسم است. به هر حال در این زمینه کار مشکل و پیچیده نیست، چون منوی غذا تقریبا مشخص است و نیازی به خدمات و هزینههای جانبی نداریم پس فقط با در نظر گرفتن توان مالی و البته کیفیت غذای سالن میتوان گزینههای متعددی را مدنظر داشته باشیم، اما برگزاری مراسم عروسی از هر جهت پیچیدهتر است، بنابراین نوع قرارداد آن نیز مهم است.
نحوه محاسبه و پرداخت هزینهها
یکی از مهمترین مسائل مربوط به انتخاب تالار، بحث هزینه برگزاری مراسم عروسی در این اماکن است که بسیاری را به خود مشغول کرده است. اگر قصد اطلاع یافتن از نحوه محاسبه هزینه این تالارها را دارید، این موارد را روی کاغذ بیاورید تا بتوانید قبل از مراجعه به تالار برآوردی نسبی از هزینه احتمالی داشته باشید.
۱ ـ هزینه ورودی: این هزینه براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت به تالارها محاسبه و دریافت میشود که برای ایام عادی ۲۰۰ هزار تومان و در روزهای خاص ۳۰۰ هزار تومان است. البته معمولا این نرخ رعایت نمیشود و برخی تالارهای شیک بخصوص در شمال تهران هر رقمی را که میخواهند به عنوان ورودیه دریافت میکنند.
۲ ـ هزینه منوی غذا: این هزینه با توجه به انتخاب شما برای تعداد و نوع غذاهای انتخاب شده روی میز شام یا ناهار در نظر گرفته میشود و به ازای هر نفر مبلغ آن دریافت خواهد شد. به یاد داشته باشید این منو از ده هزار تومان آغاز و تا ۴۰ یا ۸۰ هزار تومان هم به ازای هر نفرافزایش خواهد داشت.
۳ ـ حق سرویس و مالیات بر ارزش افزوده: این مبلغ براساس تعرفه اتحادیه به کل مبلغ فاکتور شما افزوده خواهد شد که به ترتیب عبارت است از ۱۰ درصد به عنوان حق سرویس و ۶ درصد مالیات بر ارزش افزوده.
۴ ـ دیگر هزینهها: اتاق و سفره عقد، فیلمبرداری و عکاسی بستگی به تعداد دوربین و خدمات جانبی مثل آلبوم عکس، تابلوی یادگاری، نورپردازی، آتش بازی و گل آرایی خواهد بودکه بهای آن سلیقهای و به تناسب مکان تالار متفاوت خواهد بود. البته برخی تالارها این خدمات را روی هزینه هر نفر مهمان محاسبه و به طور اجباری دریافت میکنند، اما در بیشتر موارد این امر به عهده مشتری و انتخابی است.
بد نیست بدانیم اتحادیه تالارهای پذیرایی این اماکن را درست مثل هتلها با توجه به نوع خدمات و سرویس و البته موقعیت مکانی آنها درجه بندی کرده و این اماکن متناسب با این درجه بندی از شما هزینه دریافت میکنند، اما درباره غذا همه چیز کاملا مشخص و حساب شده است آن چنان که در قرارداد منعکس شده است، ولی اگر بخواهید از آن کم یا به آن بیفزایید در این مبلغ مصوب تغییر ایجاد میشود.
اما برای پرداخت هزینهها معمولا این گونه عمل میشود که همان روز امضای قرارداد متقاضی باید ۳۰ درصد کل قرارداد را به عنوان بیعانه بپردازد و پس از آن تا یک ماه قبل از تاریخ برگزاری مراسم دست کم نیمی از کل هزینه پرداخت شده باشد و سرانجام روز برگزاری تسویه حساب خواهد شد.
تاریخها و ایام هفته را دریابید
هرچند نرخ تالارها در ایام مختلف هفته متفاوت است و برای اول هفته کمتر از آخر هفته پول میپردازید، اما براساس عقاید و آداب و رسوم برخی روزها برای برگزاری مراسم عروسی دارای امتیاز ویژه است که به همین دلیل تالارها هم کمی به مبلغ میافزایند، چون تقاضا بالاست.
جواز و کارت مباشر را جدی بگیرید
اگر همه این موارد را مد نظر داشتید و تالار خودتان را انتخاب کردید وقتی وارد اتاق مدیر شدید قبل از اینکه وارد جزئیات شوید به دو نکته توجه کنید اول جواز تالار را با مشخصات مدیر آن تطبیق دهید و اگر شخص دیگری پای قرارداد نشسته است حتما از او کارت مباشرت بخواهید.
خجالت نکشید
اگر میخواهید دچار مشکل نشوید مفاد قرارداد را مو به مو مطالعه کنید و هرآنچه میخواهید یا از شما خواسته شده را در آن قید کنید، سپس امضا کنید تا در آینده و روز مراسم شادی شما یا خدای ناکرده آبروی شما را تهدید نکند.
هزینه کنسلی
طبق عرف و با توجه به تراکم تقاضای موجود برای تالارهای عروسی جای تردید نیست که دست کم باید از سه یا چهار ماه قبل برای انتخاب تالار اقدام کرده و بیعانه بپردازید؛ اما تا رسیدن روز برگزاری مراسم ممکن است به هر دلیل این مراسم برگزار نشود که عمدهترین دلایل فوت فامیل و بستگان یکی از طرفین عروسی است.
بنابراین از آنجا که تالارهای عروسی روز خود را میفروشند و در صورت کنسل شدن برگزاری مراسم زیان خواهند کرد، بندی در قرارداد برای خسارت کنسلی قید شده که حدود ۳۰ درصد ارزش کل قرار داد درنظر گرفته شده است، اما براساس عرف بازار کار تالارها، این رقم با توجه به زمان باقیمانده تا روز برگزاری طبق توافق تعیین و دریافت میشود.
مراسم «طلاق» ممنوع شد
شاید با دیدن این کلمه کمی تعجب کرده باشید، اما مدتی بود که برخی زوجین برای جداشدنشان نیز جشن خداحافظی میگرفتند که باعث اعتراض و بروز نگرانیهایی از سوی مردم برای همه گیر شدن این نوع جشن شد. به همین دلیل از سوی اتحادیه تالارهای پذیرایی دستورالعملی مبنی بر ممنوع شدن برگزاری این گونه مراسم از سوی تالارها صادر شد که در صورت مشاهده با آنها برخورد میشود.
شورای حل اختلاف؛ حق را به حقدار میرساند
برگزاری مراسم عروسی در تالار به هر حال معاملهای بین دو طرف است و گاهی این معامله دچار اختلاف نظر خواهدشد که نیاز به میانجیگری فرد یا گروهی برای جلوگیری از ضایع شده حق یک طرف است به همین دلیل اتحادیه صنف تالارهای پذیرایی در این زمینه گام برداشت و با درنظر گرفتن شورای حل اختلاف از بروز اختلافهای بیشتر جلوگیری کرده و حق را به حقدار میرساند، بنابراین اگر به این خدمات نیازمند شدید میتوانید با شماره تلفن ۸ـ۸۸۵۳۵۸۵۵ اتحادیه تالارهای پذیرایی تهران، قسمت شورای حل اختلاف تماس بگیرید و در صورت لزوم به آن مراجعه کنید. فراموش نکنید دیگر شهرها دارای اتحادیهای مجزا هستند. |جام جم|عماد عزتی|
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم