پس از اینکه آلوده بودن برخی محمولههای برنج وارداتی از جمله محصولاتی که از هند به کشور وارد شده بودند، مورد تایید دستگاههای نظارتی از جمله وزارت بهداشت و سازمان استاندارد قرار گرفت، اینبار موضوع آلوده بودن برنج وارد فاز دیگری شد و برخی تولیدات داخلی را نیز در بر گرفت.
به گونهای که معاون سازمان استاندارد از جمعآوری برنجهای آلوده در بازار خبر داده و میگوید: نمونه برنجهای موجود در بازار در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت مورد بررسی قرار گرفته و محصولاتی که از نظر فاکتورهای استاندارد حداقلها را نداشتهاند از سطح بازار جمع آوری شدهاند.
همچنین سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی روز گذشته اعلام کرد که 44 تن برنج آلوده غیر قابل مصرف در استان آذربایجان شرقی را کشف، ضبط و با حضور مسئولان مربوطه منهدم کرده که ارزش این محموله بالغ بر 750 میلیون ریال است.
اما رضا فتوحی، رییس سازمان حفظ نباتات علیرغم تاکید بر اینکه مسئله آلوده بودن برخی برنجهای تولیدی را مورد بررسی قرار میدهد، گفت: به استناد بررسیها و آزمایشات متعدد روی نمونههای گرفته شده توسط سازمان حفظ نباتات و مراکزی مانند دانشگاه علوم پزشکی مازندران و گیلان، برنج تولید شده داخلی هیچ مشکلی از نظر بالا بودن میزان باقیماندههای شیمیایی، سموم و آفتکشها ندارد.
وی افزود: اگر محمولهای در هر استانی به دلیل آلوده بودن، جمعآوری شده احتمالا میزان فلزات سنگین مانند سم آرسینک در آنها بالا بوده که بررسی این مواد در حوزه اختیارات سازمان حفظ نباتات نیست و دیگر دستگاهها مانند سازمان استاندارد و وزارت بهداشت مسئول پیگیری آن هستند.
رییس سازمان حفظ نباتات تاکید کرد: این سازمان همواره پیگیر بررسی و کنترل مصرف کود، سم و علفکشها در تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج است تا مصرفکنندگان از میزان باقیمانده های شیمیایی و سموم در این محصولات اطمینان داشته باشند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد