محمدحسین صوفی، معاون صدای سازمان صدا و سیما پوستر یازدهمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان را رونمایی کرد. در این اجلاس قرار است از 15 پیرغلام برجسته و 11 نفر از مداحان، مرثیهسرایان و سخنوران استان گلستان و پنج پیرغلام و مداح خارج از کشور قدردانی شود.
به گزارش جامجم، نشست خبری یازدهمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان دیروز با حضور محمدحسین صوفی، معاون صدای سازمان صدا و سیما، ابراهیم طاهری دبیر این اجلاس و مدیرکل نغمات آیینی و رادیو نوا و خبرنگاران برگزار شد.
صوفی در این نشست با اشاره به روز عاشورا گفت: عاشورا، کربلا و محرم جایگاه ویژهای در تاریخ ملت ما دارند و رمز شیعه توسل به محرم و عاشوراست. نهضت امام حسین، بزرگترین نقش را در تجدید حیات اسلام دارد. عاشورا، حماسهای است به وسعت تاریخ. تداوم یاد و خاطره این نهضت، اصلیترین عامل استمرار بقای آیینمحمدی است.
وی با تاکید بر این مساله که سازمان صدا و سیما این اجلاس را با هدف تکریم پیرغلامان، تجلیل از هنرمندان، خادمان، ذاکران آیینهای عاشورایی و تبیین منویات رهبر معظم انقلاب در عرصه مداحی و مرثیهسرایی برگزار میکند، افزود: ما تلاش داریم با برگزاری این اجلاس فرهنگ اصیل و صحیح عزاداری را نشان بدهیم. به همین دلیل از سالها پیش برگزاری این مراسم آغاز شد.
به گفته معاون صدا، یازدهمین دوره اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان امسال در استان گلستان و شهر گرگان برگزار میشود. مراسم افتتاحیه صبح روز چهارشنبه هشتم آبان و مراسم اختتامیه عصر پنجشنبه نهم آبان ماه با حضور پیرغلامان مداح، پژوهشگران و محققان در عرصه عاشورا برپا خواهد شد. در زمان برگزاری این اجلاس کارگاههای آموزشی هم برگزار میشود.
در این اجلاس قرار است از 15 پیرغلام برجسته و
11 نفر از مداحان، مرثیهسرایان و سخنوران استان گلستان و پنجپیرغلام و مداح خارج از کشور قدردانی شود.
از میان 11 مداحی که از استان گلستان تجلیل میشوند، پنج نفر اهل سنت هستند. این اجلاس میزبان 600 مداح و مرثیهسرا از ایران و کشورهای دیگر است. 24 مداح از 14 کشور لبنان، افغانستان، هندوستان، آذربایجان، کویت، عراق، تاجیکستان، ماداگاسکار، پاکستان، بنگلادش، نیجریه، مصر، ترکیه و اردن در این اجلاس حضور دارند.
صوفی در ادامه این نشست گفت: در اجلاس امسال از یک مداح جوان تاثیرگذار هم تجلیل میشود. همچنین قصد داریم از یک شاعر عاشورایی، ناشری که بیشترین کتابهای عاشورایی را چاپ کرده و یک فیلمساز برجسته در عرصه کربلا قدردانی کنیم. همچنین از لوح ده دوره این اجلاس و مجموعه آثار برگزیده نغمات آیینی که شامل 770قطعه است، رونمایی میشود.
علاوه بر این از مستندسازان برگزیده رادیو که آثاری با موضوع محرم و عاشورا تولید کردهاند، قدردانی میشود. مهمان ویژه اجلاس هم نزار قطری است.
معاون صدای سازمان صدا و سیما در پاسخ به خبرنگار جامجم در ارتباط با کارگاههای آموزشی عنوان کرد: ما تلاش میکنیم در این دوره کارگاههای آموزشی با حضور استادان ایرانی و خارجی برگزار کنیم.
صوفی در بخش دیگری از این نشست تاکید کرد: اجلاس پیرغلامان هر سال در یک استان برگزار میشود. این اتفاق خوبی است، چرا که آیین و سبک عزاداری استانی را که در آن اجلاس برگزار میشود ثبت ملی و جهانی میکنیم. امسال آیین طوق بندان را در استان گلستان ثبتمیکنیم و تمبری هم در این باره رونمایی میشود.
معاون صدا در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه معاونت صدا این اجلاس را برگزار میکند، چرا از فیلمساز برجسته تجلیل میکنید، توضیح داد: معاونت صدا به نمایندگی از صدا و سیما این اجلاس را برگزار میکند، به همین دلیل ما تلاش میکنیم از فعالان این عرصه قدردانی کنیم. بتدریج و در سالهای آینده بخشهای بیشتری به این اجلاس برگزار میشود.
به گفته صوفی، دوازدهمین دوره اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان سال 93 در استان خوزستان و شهراهواز برگزار میشود.
ابراهیم طاهری، دبیر اجلاس هم عنوان کرد: نشست اول این اجلاس با محوریت رسالت مداحان و وحدت جهان اسلام با حضور دکتر احمد مبلغی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار میشود. نشست دوم هم به بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع مداحان با موضوع معرفت افزایی اختصاص دارد. دکتر محمدرضا سنگری این بیانات را بازخوانی میکند. در پایان این مراسم از پوستر یازدهمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان رونمایی شد.