عباس رجبی گفت: امروزه جامعه از نظر ازدواج به دو گروه تقسیم شده است عدهای که درسنین بالا اقدام به ازدواج میکنند و گروه دیگری که در سنین بسیار پایین ازدواج میکنند. هر دو این موارد مشکلاتی را درپی دارد.
به گزارش جام جم سرا به نقل از برنا- وی افزود: از نظر کارشناسان تربیتی بهترین سن ازدواج برای دختران 24-22 و برای پسران 26-24 سال است، این گروه سنی در هنگام ازدواج کمترین مشکلات را دارند زیرا کسانی که در سنین پایین ازدواج میکنند به دلیل عدم برخورداری از رشد کافی، عدم توانایی در اداره زندگی، فقدان مدیریت روانی و عاطفی مناسب و عدم درک متقابل از شریک زندگی خود معمولا با مشکلات زیادی روبهرو خواهد شد. دخترانی که درسنین کودکی به خانه بخت فرستاده میشوند هنوز قدرت تمیز عشق را از عاطفه ندارد. هیجان و عاطفه مربوط به دوران بلوغ و ناشی از نیاز به جنس مخالف است اما عشق مفهومی والا و انسانی است که با تفکر همراه است. درسنین کم افراد توانایی تفاوت گذاشتن میان این دو مفهوم را ندارند و به همین علت زمانی که افراد، بهویژه دختران درسنین کم ازدواج میکنند به دلیل برآورده نشدن خواستههایشان دچار ضربه روانی میشوند؛ از سوی دیگر آنها از خواستههایشان تعریف درست و دقیقی ندارند و نگاهشان در این زمینه نگاهی سطحی است که برای زندگی مشترک مناسب نیست.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی از افراد نگاهی نادرست درباره سن ازدواج دارند و گمان میکنند دختربارسیدن به سن تکلیف یا دوران بلوغ باید ازدواج کند و برای این نگرش خود به روایات استناد میکنند اما باید توجه کرد که زمانه تغییر کرده است. در دورانی که این روایات گفته شده است زندگیها سادهتر، دختران پختهتر و وابستگیها کمتر بوده است به همین دلیل هم درآنزمان افراد درکنار بلوغ جسمی به بلوغ فکری هم میرسیدند و در نتیجه ازدواجهایشان ازدواجهای موفقی بود اما در دختران امروز بلوغ جنسی و عاطفی همزمان اتفاق نمیافتد بنابراین ازدواج کودکان در این عصر کار نادرستی است که آسیبهای بسیاری در پی دارد. گاهی اقشار ضعیف جامعه دختران خود را که در سنین کودکی قرار دارند به خانه شوهران ثروتمند و سالمند میفرستند چنین عملی به سلامت روانی و عاطفی کودک صدمات جبران ناپذیری زده چه بسا آینده وی را به تباهی بکشاند.
وی درپایان آگاهی دادن به خانوادهها، ترویج مشاوره قبل از ازدواج به زوجهای جوان و اقدام به آموزشمناسب درباره ازدواج در مدارس را از مهمترین عوامل پیشگری از ازدواج کودکان دانست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم