این روزها با توجه به نزدیک شدن به مهرماه و باز شدن مدرسه ها اغلب خانواده های ایرانی به دنبال کفش مناسب برای دانش آموزان هستند زیرا کفش ها ضمن استحکام زیاد باید برای استفاده دانش آموزان راحت باشند.
بررسیها نشان میدهد که نخستین بار، انسانهای عصر یخبندان که نزدیک به پنج میلیون سال پیش زندگی میکردند به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی، از کفش استفاده کردند.
مدارک دیگر گواه این است که کفش برای اولین بار در اواخر عصر پارینهسنگی وارد زندگی انسان شده یعنی زمانی که انسان هنر دبّاغی چرم را فرا گرفتهاست.
در ابتدا شکل ظاهری کفشها به صورت نوارهایی از جنس چرم و یا علف های خشک بودهاست که انسانها به دور پای خویش میپیچیدند. بعدها تکهای از چرم به صورت بیضی شکل، روی کفش ها اضافه شد که با یک نوار تسمه چرمی بسته میشده است.
براساس یافته های باستان شناسی هدف اولیه انسان از ساخت کفش، حفظ کف پا از خطرات محیطی بوده است. بعدها قسمت رویه و سپس لایه داخلی با هدف راحتی و حفاظت پا در برابر زخم شدن به کفش ها اضافه شد.
کارشناسان براین باورند که امروزه با پیشرفت های بشر در عرصه های مختلف علمی می توان اختلالاتی همچون صافی کف پا، مشکلات زاویه ای زانو و برخی از انواع پادردها را به ویژه در میان کودکان و نوجوانان با اعمال تغییراتی در رویه، پاشنه و کفی کفش درمان کرد.
مجتبی اجاقی متخصص فیزیوتراپی در مورد انتخاب کفش مناسب برای دانش آموزان گفت: والدین باید کفشی مناسب برای استفاده فرزندانشان در مدرسه تهیه کنند زیرا پای آنها باید بیش از چهار ساعت در محیط مدرسه در داخل این کفش باشد و در عین حال باید پای دانش آموز در این کفش راحت باشد.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب کفش برای دانش آموزانی که شکل و ساختار پای آنها ازنظر وضعیت قوس های پا دارای مشکلاتی است باید با نظر پزشک متخصص انجام شود.
اجاقی افزود: کفش از دو قسمت اصلی کفی و رویه تشکیل شده است. کفی همان قسمتی است که پا روی آن قرار می گیرد و از بیرون در تماس با زمین است. این بخش به دلیل وزن بدن و ضربات ناشی از برخورد آن با زمین ، باید علاوه بر ضخامت کافی، ضربه گیر خوبی هم باشد.
این متخصص فیزیوتراپی اظهار کرد:کفش مناسب باید انعطاف پذیری مناسبی هم داشته باشد. به ویژه در محل مفاصل یعنی جایی که هنگام راه رفتن انگشتان از آنجا خم می شوند.همچنین کفی کفش نیز باید با شکل پا متناسب یا منطبق باشد یعنی به شکل قوس های طبیعی کف پا باشد. سفتی و نرمی بیش از حد در این ناحیه و عدم وجود قوس های مناسب و منطبق با کف پا موجب بروز دردهایی در کف، مچ پا و یا حتی زانو می شود.
وی در مورد رویه مناسب برای کفش نیز گفت: قسمت رویه بخشی است که روی پا را می پوشاند. بهترین جنس برای این قسمت چرم است زیرا هم انعطاف پذیری دارد و هم جاذب رطوبت است. بهتر است رویه های کفش بند دار باشند.
اجاقی یادآور شد: علاوه بر این باید درتهیه کفش به طول یا قد کفش نیز توجه کرد. براین اساس کفشی استاندارد است که وقتی آن را به پا می کنید قسمت جلوی کفش با نوک بلندترین انگشت پا ۱۲ تا ۱۸ میلی متر فاصله داشته باشد.
وی در مورد زمان خریدن کفش نیز گفت: زمان خریدن کفش به توصیه اهل فن بهتر است در پایان روز (عصر یا غروب) باشد زیرا در این زمان اندازه پاها واقعی تر است و بهتر است هردو لنگه کفش را فرد امتحان کند زیرا بین اندازه پاها تفاوت های جزیی وجود دارد.
متخصص فیزیوتراپی خاطرنشان کرد :امتحان کردن کفش فقط پوشیدن آن نیست. بعد از پوشیدن کفش باید در صورت امکان روی یک سراشیبی راه رفت و دراین حالت اگر قسمت جلوی کفش به نوک انگشتان فشار بیاورد این کفش مناسب نیست.
وی افزود:برای بررسی قسمت پاشنه بهتر است با آن چند پله بالا برویم. اگر هنگام بالا رفتن از پله احساس می کنید که قسمت پاشنه ی کفش نسبت به پاشنه ی شما بیش از اندازه به بالا و پائین حرکت می کند (بیش از نیم سانتی متر) باز هم این کفش مناسب نیست.
اجافی خاطرنشان کرد:کفش های معمولی (غیر ورزشی) اغلب برای ورزش مناسب نیستند ولی بیشتر کفش های ورزشی به ویژه آنها یی که برای دویدن ویا به صورت چند منظوره ساخته می شوند، می توانند برای راه رفتن مورد استفاده قرار گیرند.
این متخصص فیزیوتراچی توصیه کرد: بهترین کفش ها هم پس از مدتی خواص و حالت خود را از دست می دهد بنابراین بسیاری از کفش هارا باید قبل ازاین که ظاهرا فرسوده شوند، تعویض کرد.
اجاقی یادآور شد: استفاده از کفش مناسب می تواند مانع بروز بسیاری از صدمات عضلانی اسکلتی شود و سلامت حرکتی دانش آموزان را به همراه داشته باشد زیرا پوشیدن کفش مناسب این امکان را برای دانش آموز فراهم می کند که بسیاری از فعالیت های روزمره و یا ورزشی را به راحتی انجام دهد.(ایرنا)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد