اما واقعیت اینجاست که این سخنرانیها و جلسات تاکنون تاثیر مثبتی در جهت بهبود شرایط نداشته و از مقام حرف فراتر نرفته است زیرا مسئولان فقط تمرکز و توان خود را روی بیان مشکلات گذاشتهاند و برای برطرف کردن آنها شرایط را آن طور که باید و شاید بررسی نمیکنند.
مسئولان و مشاورانشان آنقدر غرق در مشکلات شدهاند که یادشان رفته اگر علل این مشکلات برطرف شود دیگر مشکلی باقی نمیماند.
برای نمونه آنها در گزارشهایشان فقط عنوان میکنند که جوانان تمایلی به تشکیل خانواده، ازدواج یا فرزندآوری ندارند، این در حالی است که روز گذشته رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان نتایج تحقیقی را منتشر کرد که از تمایل بالای جوانان به ازدواج حکایت دارد.
به گزارش ایسنا، در این تحقیق از 1020 جوان 15 تا 29 ساله درباره اولویتهایشان پرسش شده است. در این میان 15.9 درصد نیاز به ازدواج، 10.9 درصد نیاز به شغل، 9.2 درصد نیاز به مسکن و 8.7 درصد نیاز به تفریح را به عنوان مهمترین نیاز زندگی بیان کردند.
همانطور که مشخص است نیاز به ازدواج، شغل و مسکن سه اولویت مهم جوانان است که رابطه عمیقی با هم دارند، به همین دلیل نمیتوان جوانان را به فرار از ازدواج متهم کرد یا ادعا کرد جوانان سبک زندگی خود را تغییر دادهاند، چون طبق این بررسی آنها ازدواج را مهمترین نیاز خود میدانند اما به دلیل اینکه به وضع موجود آگاهی دارند و شرایط را برای ازدواج مناسب نمیدانند نسبت به ازدواج مردد شدهاند زیرا طبق آمار رسمی، حدود سه میلیون نفر از 24 میلیون و 105 هزار جمعیت فعال کشور اکنون بیکار هستند، این در حالی است که 78 درصد جوانانی که برای وام ازدواج اقدام کردهاند، هنوز وام نگرفتهاند بنابراین باید به مسئولان گفت ابتدا باید در جهت کاهش این آمارها قدم بردارند و بعد از جوانان توقع داشته باشند که ازدواج کنند.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد